1. Home
  2. annabee
  3. Recepten van annabee
Recepten van annabee

Dit recept hoort bij het artikel 'Daar staat de ongenode gast'. Bron: Volkskrant Magazine 07-02-2004 …  Lees verder »

De kip wordt gekookt in Guinness 'stout' bier, vandaar de naam. Zeer eenvoudig recept, bedoeld voor lekker-kluiven-aan-tafel, waarop naar hartelust gevarieerd kan worden door toevoeging van kruiden en specerijen. …  Lees verder »

De burgers worden gemaakt van rundergehakt vermengd met zuurkool. Heerlijk tussen een opengesneden kaiserbrotchen! …  Lees verder »

Zwarte bonen, veelal afkomstig uit Brazilie (feijao), zijn niet helemaal zwart, maar hebben een klein wit oogje. Ze zijn te koop bij de goed gesorteerde supermarkt, reformwinkel of 'Turkse' winkel.Bron: De keuken van de krant …  Lees verder »

Bron: www.peppadew.com Op de site staan diverse recepten met peppadew (zoet-pikante pepers uit Zuid-Afrika) en ook tips voor het gebruik ervan. Die tips heb ik in het Nederlands vertaald. Met een beetje fantasie kun je nu al allerlei lekkers maken met peppadew, die in een hete en een milde versie verkrijgbaar is. Zie onder 'Hulpmiddelen' voor een plaatje. …  Lees verder »

Bron: www.peppadew.comPeppadew (spreek uit: peppadiu) is de merknaam van deze zoet-pikante pepers, afkomstig uit Zuid-Afrika.In dit recept worden ze gevuld met Boursin gemengd met creme fraiche. Verrukkelijk!Er zijn legio andere vullingen denkbaar: tapenades, gehakt, (vis-)salades, noem maar op ... …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Truffeltaart als zoenoffer'.Bron: Volkskrant Magazine 24-01-2004 …  Lees verder »

Mooi, lekker en makkelijk te bereiden bijgerecht. De ahornsiroop maakt de worteltjes extra zoet.Let op dat je goede ahornsiroop gebruikt, dat is het ingekookte sap van de ahorn, een boom die groeit in het oosten van Canada en net over de grens van Noord-Oost Amerika. (Er is ook siroop met ahorn te koop, dat is graansiroop met maar een vleugje ahornsap erin.) Op de fles moet het symbool van een ahornblad staan, dat garandeert de Canadese herkomst.Bron: Good Food, kerst 2003 …  Lees verder »

De deegbodem van deze taart is gemaakt van pasta frolla, en heel anders dan zoet deeg: hij is kruimeliger en smelt in de mond.Te serveren als dessert of patisserie.Bron: Good Food, kerst 2003Recept: Ed Baines …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Alle grootouders bij elkaar'.Bron: Volkskrant Magazine 20-12-2003 …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Eten zonder schuldgevoel' uit Volkskrant Magazine 22-11-2003. …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Hanig kookgedrag' uit Volkskrant Magazine 08-11-2003.Makkelijk gerecht, dat je al van tevoren kunt maken, zodat het alleen nog maar de oven in hoeft. …  Lees verder »

Met als leidraad het recept dat ik heb voor Szegediner goulash is dit het op 28-10-2003 geworden. Met 7 personen gegeten en alles ging schoon op, het viel zeer goed in de smaak. (Scheelt natuurlijk dat wij nooit tussendoortjes eten of koeken o.i.d., iedereen heeft 's avonds trek.) …  Lees verder »

Dit recept hoort bij het artikel 'Liever guacamole dan Brinta' uit Volkskrant Magazine 25-10-2003.Over saltimbocca wordt heel wat afgezeurd door culi's die het weten kunnen. De schnitzels moeten opgerold of juist niet, er mag beslist geen marsala in de saus of misschien toch, tenzij, et cetera. Dit recept is in elk geval erg lekker. …  Lees verder »

Deze dipsaus past goed bij geblancheerde bloemkool- of broccoliroosjes, maar gedipt door een stuk brood smaakt ie ook prima. Legio mogelijkheden, gewoon proberen! …  Lees verder »

Klein probleempje in dit recept: er wordt niet aangegeven hoe lang de souffle in de oven moet en ik heb hem nog niet zelf gemaakt, terwijl hij wel meteen als ie klaar is geserveerd moet worden. Dat wordt dus een beetje gokken.Bron: Natuur op tafel …  Lees verder »

Lotuswortel is in blik verkrijgbaar bij de toko of Chinese supermarkt.Bron: Vlier in de fles …  Lees verder »

Een Aziatisch gerecht, te serveren bij gekookte rijst.Bron: Vlier in de fles …  Lees verder »

Opgerold brood, gevuld met judasoor. Even in de oven of onder de grill en smullen maar.Oorspronkelijk een recept van Roger Phillips uit het boek 'Wild food'. Mijn bron is: Vlier in de fles. …  Lees verder »

Eenpansgerecht uit de romertopf. Succes verzekerd! …  Lees verder »

Top