1. Home
  2. anita078
  3. Recepten van anita078
Recepten van anita078

Een traditionele tractatie bij kraamvrouwenvisite …  Lees verder »

750 gr meel 1/2 kommetje volkorenmeel 1/2 kommetje agaschar (naghalat of zemelen) 1 ? eetl. pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten etc.) 1 kommetje gebroken gerst 42 gram gist 1 thl. suiker 1 eetl. zout lauw water …  Lees verder »

350 gram cakemix - 120 gram fijngehakte verse dadels - 1 theelepel speculaaskruiden - 1 ei - 1 1/4 dl karnemelk - 1/4 kop honing - 25 gram boter - 1 eetlepel water …  Lees verder »

Kilo rabarber 1 geraspte citroenschil 3 appels 1/2 liter melk 2 eieren 60 gram Maizena suiker  …  Lees verder »

500 gr. fijngesneden sperciebonen of snijbonen 2 grote paprika's 1 ui 6 teentjes knoflook 1 theelepel terasi 3 plakjes laos 2 daum salam 200 gr. garnalen 2 lepels asamwater (1/2 theelepel ve-tsin) 1 theelepel aromat 1/2 bouillon olie zout …  Lees verder »

1 zakje aardappelzetmeel * 2 dl. koud water * kokend water …  Lees verder »

Het vlees van een flinke kip (rauw) 3 eetlepels fijngehakte uien 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 theelepels laos 1/2 theelepel sereh 1/2 theelepel djinten 1 theelepel trassi 2 theelepels zout 2 fijngewreven juruk perut blaadjes 4 kemiri wat santen olie …  Lees verder »

500 gram tomaten 1 rode paprika zout 1 ui 1 teentje knoflook 1 dl azijn 5 lomboks 1/4 theelepel ketoembar 1 theelepel Jahe 1 theelepel mosterdpoeder suiker …  Lees verder »

1 pond runderlappen 1 teentje knoflook 1 stukje trassi 2 eetlepels azijn wat bloem peper, zout nootmuskaat kruidnagel …  Lees verder »

MET DE BROODBAKMACHINE EN OVEN …  Lees verder »

235 ml water (1 cup) 1 ei 450 gr bloem 50 gr suiker (1/4 cup) 15 gr melkpoeder (3 el) 10 gr zout (1 1/2 tl) 70 gr. zachte boter (5 el) 4 gr. instant gist (1 tl) Zachte boter, veel suiker, 3 tl. kaneel, 1/2 zak krentjes (voor de vulling) …  Lees verder »

6 plakjes bladerdeeg 4 fris zure appels 200 gr. blauwe of gele rozijnen * 100 gram boter 125 gr. suiker 125 gr. amandelpoeder * 2 middelgrote eieren 1 eetlepel rum suiker om te strooien en kaneel …  Lees verder »

(Voor 24 koekjes) - 55g volkorenmeel, plus wat om te kneden - 55g zelfrijzend bakmeel - 85g lichtbruine basterdsuiker - 55g gemalen rijst - 30g pecannoten, fijngehakt - geraspte schil van 1sinaasappel - 4 el zonnebloemolie - 1 groot ei - 24 pecannoothelften om te garneren …  Lees verder »

100 gram Amandelmeel - 2 eieren - 30 gram gesmolten boter - 90 gram gedroogde turkse abrikozen (voor gebruik in stukjes snijden en een nachtje laten weken in een laagje sinasappelsap of een lekkere likeur.) - 60 gram blauwe rozijnen - 1 flinke theelepel honing - 1 eetlepel yoghurt - mespunt baking soda of zuiveringszout (als rijsmiddel) - 2 eetlepels Amandelschaafsel …  Lees verder »

Voor 12-14 stuks - 150 gram suiker - 25 gram zachte boter - 150 ml melk - 1 ei - 225 gram gewone bloem - 1 theelepel bakpoeder - 1 snufje zout - 250 gram gedroogde cranberries  …  Lees verder »

75 gram boter of margarine 100 gram rietsuiker (of 75 gram fructose) 1 ei 110 gram volkorenmeel (vindt u dat te zwaar, neem dan ongebleekte bloem) 1 2 theelepel bakpoeder (afgestreken) 1 theelepel "baksoda" (in de apotheek of bij de drogist heet het dubbelkoolzure soda of zuiveringszout), eventueel vervangen door 1 theelepel bakpoeder (afgestreken) 1 theelepel zout (afgestreken) 1 volle kop zemelen (ruim een limonadeglas, 2,25 dl) 2,25 dl karnemelk …  Lees verder »

Voor de bodem: 200 gram kaakjes (bijv. digestives of volkoren) 100 gram harde boter of plantaardige margarine snufje nootmuskaat Voor de creme: 300 gr stevige roomkaas * 0,15 ltr koffieroom (ongeveer) of creme fraiche 50 gr suiker of fructose (naar smaak) 1 zakje vanillesuiker eventueel ? theelepel geraspte citroenschil (of 1 theel. citroensap of 1 druppel citroen-aroma) Voor de vruchtenlaag: 500 gr bosbessen of blauwe bessen (of bramen, kersen e.d.) 3 volle eetlepels maizena (of allesbinder) snufje zout 1 dl water 100 gr fructose (of meer of minder naar smaak en afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn) Of neem zelf gemaakte jam/taartvulling gemaakt met fructose, zoetstof of suiker; ik maak ze met Marmello geleermiddel (reformhuizen e.d.) en heb altijd wat potjes in voorraad. Gewone taartvulling kan natuurlijk ook; zo nodig ook verdikken met maizena of allesbinder.  …  Lees verder »

1 vanillestokje 125 gram basterdsuiker 1 ei 0.65 dl olie 150 gram bloem 1 theelepel bakpoeder zout 200 gram pure chocolade 1 potje kersen op sap 125 ml slagroom 1/2 liter kersenijs mixer, muffinvorm of papieren muffincaisses …  Lees verder »

Voor de mousse: 3 blaadjes gelatine 5 dl slagroom 50 gram suiker 150 gram melk chocolade 1 eetlepel koffie likeur Voor het amandelbeslag: 175 g amdelschaafsel 175 g suiker 20 boter 150 g eigeel 100 g eiwit 15 g suiker 25 g bloem 10 g cacoapoeder Voor het glazuur: 3 blaadjes gelatine 120 g slagroom 140 g water 180 g suiker 60 g cacaopoeder Voor de garnering: snoephartjes  …  Lees verder »

Top