1. Home
  2. angel_christmas
  3. Recepten van angel_christmas
Recepten van angel_christmas

Krokant bakje gevuld met olijvenmousse. Deze smaken heerlijk bij de borrel. Voor ca. 24 stuks …  Lees verder »

2 rode grapefruits, 2 kiwi's, 2 handperen, 1 theelepel citroensap, 1 trosje druiven. Voor de dressing: 1.5 dl umer, 2 theelepels schenkhoning, 1 theelepel citroensap. Voor de garnering: Paar blaadjes citroenmelisse of munt …  Lees verder »

250 gram (diepbries, eventueel blik) garnalen, 4 Duitse broodjes, 30 gram boter, 2 kleine uien, 250 gram champignons, 1/2 dl droge witte wijn, 3 eetlepels melk, 1/2 dl (koffie)room, 1 eierdooier, peper, zout, 4 toefjes peterselie …  Lees verder »

Voor 8 'broodjes' …  Lees verder »

Voor bij de Weihnachtsstoll. Voor ca. 10 porties …  Lees verder »

Duits kerstbrood. Voor ca. 20 plakken …  Lees verder »

300 gram aardbeien (of 4 kiwi's), 60 gram suiker, sap van 1/2 citroen, 12 lange vingers, 4 eetlepels aardbeiensiroop of aardbeienlikeur (of kiwisiroop of kiwi-likeur), 125 gram creme fraiche of Mascarpone di lodi, 1 zakje vanillesuiker, 4 blaadjes citroenmelisse …  Lees verder »

Je kan deze parfait lang voor kerst maken. …  Lees verder »

600 gram paprika's in verschillende kleuren (rood, geel, groen of oranje), 1 eetlepel (olijf)olie, 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden (zoals tijm, basilicum, rozemarijn, oregano), vers gemalen peper …  Lees verder »

Boter voor het invetten, 500 gram geschilde aardappelen, 2 eierdooiers, 3/4 dl garderoom, zout, peper …  Lees verder »

500-600 gram varkensfilet, 1-2 teentjes knoflook, peper, zout, 100 gram dun gesneden Ardenner ham, 150 gram in dunne plakken gesneden Mozzarella of jong Goudse kaas, ca. 40 gram boter (12 olijven met piment) …  Lees verder »

500 gram courgettes, 2 sjalotten, 5 gram boter, 35 gram bloem, 1 liter kippebouillon met sherry (van de kalkoen borst), 1 dl schenkroom, zout, peper, 1.5 theelepel gedroogde kervel, (scheutje witte wijn) …  Lees verder »

300 gram kalkoenborst, 1 liter kippebouillon, 2 eetlepels droge sherry, 1 meloen (Galia of Ogen), 1 rode grapefruit. Voor het sausje: 3 eetlepels halvanaise, 4 eetlepels zure room, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel droge sherry, zout, peper, aromat, 1-2 eetlepels sinaasappelsap, blaadje sla, bieslook …  Lees verder »

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 hele kipfilets (ca. 600 gram), boter voor het bakken, peper, zout, 1 theelepel kerriepoeder, 1 sjalot, wit van 1 prei, 100 gram hazelnoten, 1 ei. Voor de saus: 2 sinaasappelen, 2 theelepels kaneel, 3 fijngehakte gemberbolletjes, 1 dl witte wijn, 4 eetlepels creme fraiche, peper, zout, 2 kiwi's …  Lees verder »

1 ui, wit van 1 prei, 3 rode paprika's, 1 liter krachtige runderbouillon, 1 theelepel gedroogde basilicum of tijm, 1 mooie winterwortel, zout, peper, bieslook, (scheutje rode wijn of rode port) …  Lees verder »

2 avocado's, sap van 1/2 citroen. Voor de vulling: 150 gram achterham (in dikke plak in blokjes gesneden), 1 appel met rode schil. Voor de dressing: 4 eetlepels olie, 2 eetlepels (dragon)azijn, peper, zout, 3 druppels Worcestershire sauce, 1-2 theelepels mosterd, 1-2 theelepels honing. Voor de garnering: takjes dragon of dille, 4 (kers)tomaatjes of 2 gehalveerde hardgekookte (kwartel)eitjes. …  Lees verder »

Voor ca. 20 borrelhapjes …  Lees verder »

Top