1. Home
  2. alleybassey
  3. Recepten van alleybassey
Recepten van alleybassey

2 dl. wijn, rode 1 dl. port, rode 1 el. diksap 50 gr. geitenkaas, Hollandse 50 gr. kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+ 50 gr. komijnekaas 50 gr. bluefort 4 kleine triomphe de viennes, rijpe Rucola Rettich …  Lees verder »

1 prei 500 gr. kalfslap 15 gr. boter 2 dl. koffieroom 1.5 dl. wijn, witte 1 el. dragon, verse 1 el. mosterd 1 el. maïzena 2 el. water Zout Peper …  Lees verder »

12 aspergepunten, witte 1 kropsla 50 gr. veldsla 0.5 frisée 0.5 krop sla, rode 150 gr. eendenlever Zeezout, grof Peper, zwarte, gemalen teentje knoflook,gepeld 1 dl. wijn, witte 0.1 dl. wijnazijn, witte 2 el. yoghurt 1 sjalot, gesnipperde 0.2 appel 2 el. honing 1.5 dl. maïsolie 0.5 dl. olijfolie Peper Zout …  Lees verder »

2 eieren 150 gr. kaas, belegen, geraspte 4 el. shoarmakruiden Olie 2 paprikas, rode Peper 400 gr. prei 400 gr. rundergehakt 325 gr. basmatirijst 0.2 l. slagroom Zout …  Lees verder »

1 appel 300 gr. kipfilet, gerookte 4 blaadjes lollo rosso 1 el. mayonaise 0.5 el. peterselie, verse, gehakte 1 struik witlof 2 tl. citroensap 0.5 tl. tijm, gedroogde …  Lees verder »

500 gr. lamsfilet 1 aardappel 150 gr. bloem 4 gembernootje 2 el. palm-olie 2 eierdooiers 2 eiwitten 8 steranijs 2 dl. wijn, witte 150 gr. lamsfond 40 gr. boter Peper Zout …  Lees verder »

150 gr. ham, gekookte 25 gr. pistachenoot 250 gr. roomkaas, met ham 0.1 l. slagroom 1 el. frambozenazijn 1 el. notenolie 2 el. zonnebloemolie 0.5 krop lollo rosso 1 tl. tijm, gedroogde 1 tl. mosterd Zout Peper …  Lees verder »

2 blaadjes gelatine Water, koud 0.5 komkommer 200 gr. forel, gerookte 1 el. citroensap 0.1 l. slagroom 25 gr. zalmkaviaar 3 el. room, zure 2 tl. mierikswortels, geraspte Water, kokend Dille Peterselie Peper Zout …  Lees verder »

50 gr. bacon, in reepjes 1 el. bloem 25 gr. boter 1 bouquet garni 250 gr. champignon 6 kippenbouten 3 teentjes knoflook in dunne plakjes gesneden Paprikapoeder 1 ui 0.5 fles wijn, rode Zout …  Lees verder »

4 konijnenbouten, zonder been 50 gr. braadboter 1 bouquet garni 2 dl. wijn, rode 1 kleine bloemkool 150 gr. boter, koude 5 dl. gevogeltefond 1 sch. room 1 bosje peterselie, verse, gehakte 3 teentjes knoflook, gehakte Peper Zout …  Lees verder »

2 dl. wijn, rode 1 dl. port, rode 1 el. diksap 50 gr. geitenkaas, Hollandse 50 gr. kaas, Goudse, boerenbelegen, 48+ 50 gr. komijnekaas 50 gr. bluefort 4 kleine triomphe de viennes, rijpe Rucola Rettich …  Lees verder »

2 el. boter 4 plakken ham, rauwe 1 mespunt kerriepoeder 1 pakje koksroom Paprikapoeder 1 sinaasappel Zout 8 tongfilet, gekookte …  Lees verder »

0.5 venkelknol 1 sinaasappel 100 gr. kipfilet, gerookte 2 blaadjes lollo bianco 2 el. mayonaise 2 el. biogarde, roer 1 el. vermout 2 el. pistachenoten 1 tl. dragon, gedroogde Zout Peper …  Lees verder »

4 konijnenbouten 30 gr. dijonmosterd 1.5 dl. pastis 100 gr. bloem 2 eieren 1 el. olie 10 gr. boter 2.5 dl. wildfond Dille Tomaatblokje Steranijs Water Zout …  Lees verder »

400 gram Overjarige Beemster, van dik stuk 2 takjes rozemarijn 2 eetlepels sherryazijn of balsamicoazijn Spaanse olijfolie versgemalen zwarte peper 1 vers stokbrood 1-2 gekookte bietjes 2 sinaasappels 1 theelepel Dijonmosterd 1 zakje (60 gram) jonge bladsla ca. 25 gram halve walnoten …  Lees verder »

8 grote rauwe garnalen met staart 1 citroen (van biologische teelt) 2 el olijfolie 150 gram Beemster Vlaskaas 2 el olijfolie 2 eieren M 1 el verse tijmblaadjes 1 pot, 350 ml, kalfsfond 350 ml droge witte wijn (Riesling uit Duitsland of Elzas) 75 ml slagroom zeezout, zwarte peper, nootmuskaat 1 citroen (zie hierboven) 2 el zure room 1 tl dijonmosterd 75 gram, stukje, Vlaskaas 1 bakje (purper)tuinkers 250 gram Hollandse garnalen (in Nederland gepeld) zeezout, zwarte peper 50 gram geraspte Vlaskaas mespunt trassi (potje) zwarte peper  …  Lees verder »

250 gr. portobellochampignon 150 gr. kippengehakt 0.5 eierdooier 2 teentjes knoflook, uitgeperst. 2 el. basilicum, verse, gehakte Peper Zout Olie …  Lees verder »

4 stuk tonijnsteak 12 el. olijfolie 2.5 el. citroensap Peper Zout 1 ui 8 tomaten 2 teentjes knoflook 2 dl. wijn, witte 8 ansjovisfilets 3 el. peterselie, verse, gehakte Kropsla Waterkers Komkommer Paprika, groene Kruidenmix, Provençaalse 1 mespunt mosterdpoeder 2 el. lavendelazijn …  Lees verder »

1 prei, dunne, in ringen 3 el. olijfolie, vergine 1 dl. sherry, droge 5 el. balsamicoazijn 250 gr. mossel, verse, gekookte 2 el. dragon, verse, fijngehakte 2 courgettes 4 trostomaten 250 gr. bloem 1 eierdooier 2 eiwitten, losgeklopt 1 sjalot, gesnipperde 1 el. boter 1 dl. visbouillon 120 gr. boter, koude 1 kleine winterwortel, in plakken 4 takjes dragon Frituur-olie Peper Zout …  Lees verder »

Top