1. Home
  2. adwijgerde
  3. Recepten van adwijgerde
Recepten van adwijgerde

2 vanille stokjes 5 kardemom nootjes 500 gr. volle melk 5 gr. carrageen 100 gr. eidooier 2 laurier blaadjes 350 gr. suiker 1 el Luikse stroop 4 appels Elstar 500 liter slagroom 100 gr. eidooier Cortina (speciaalzaak) Apple Blossom (Koppert Cress) Anise Blossom (Koppert Cress) Honny Cress (Koppert Cress) Ocal olijfolie (Valderrama) …  Lees verder »

400 gram hertencarpaccio (dun snijden liefst uit rugfilet) 200 gram veldsla 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd 12 halve walnoten parmezaanse kaas mosterdhoningdressing versgemalen peper …  Lees verder »

1 hertenrugfilet van 1200 gr., 4 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels verse bieslook, 2,5 dl. room, 2,5 dl. bruine hertenfond, 6 eetlepels amandelschilfers, peper en zout. …  Lees verder »

1200 gr. rugfilet van het hert, 6 stoofperen, 4 dl. rode wijn, 300 gr. bospaddestoelen, 2 dl. room, 3 eetlepels kandijsuiker, 2 kruidnagels, 6 gedroogde jeneverbessen, 1 glas cognac, 3 dl. donkere fond, 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels boter, 2 sjalotjes, peper en zout. …  Lees verder »

3 pond hertenbraadvlees in blokjes van 2x2 cm, 2 el. bloem, 1 tl. zout, ½ tl. versgemalen peper, 1 el. olijfolie, 2 uien in ringen, 2 fijngesneden groene pepers, 2 fijngesneden teentjes knoflook, ½ kopje runderbouillon, 2 kopjes gepelde tomaten, ½ tl. tijm, 3 dl. schotse whisky …  Lees verder »

750 gr. hertenstoofvlees, 180 gr. zilveruitjes, 2 el. olijfolie, 250 gr. champignons, 1 teentje knoflook geperst, 1 el. bloem, 1 el. rode bessen-gelei, 6 gemalen jeneverbessen, 2,5 dl. rode wijn, zout/zwarte peper. …  Lees verder »

500 gr. Hertenstoofvlees, 1 grote ui, braadboter, 5 dl. wildbouillon of Runderbouillon, bindmiddel naar keuze, maizena of bloem, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 1 eetlepel azijn, theelepel suiker, peper en/of zout. …  Lees verder »

Een simpel, makkelijk en smaakvol gerecht met name voor de kaas liefhebbers. …  Lees verder »

Verrassend lekkere en erg makkelijk klaar te maken maaltijdsalade. Door de combinatie van ingrediënten ontstaat een gerecht met veel smaakbeleving. …  Lees verder »

Lekkere makkelijke schotel op zijn Frans voor de kaasliefhebber. Deze schotel bereid ik voor mijn vrouw als we in Frankrijk op vakantie zijn. Deze schotel is niet geschikt voor hen die aan de lijn doen maar voor smulpapen. Ik eet er zelf altijd wat teveel van pfffff. …  Lees verder »

Geïnspireerd door een gerecht dat ik in de Alsace gegeten heb maak ik op vakantie (Frankrijk) voor mijn vrouw, deze lekkere en makkelijke schotel. Het is boeren kosten dus niet voor hen die aan de lijn doen. …  Lees verder »

Top