1. Home
  2. YvonneR65
  3. Recepten van YvonneR65
Recepten van YvonneR65

Samen met mijn vriendin aan het koken geslagen met wat ze in huis had. Het werd een bonen brood maar met het mengsel hebben we ook 6 halve paprika's gevuld …  Lees verder »

Op zoek naar pindasoep, dus even kijken bij koffietijd en mag het nog uitproberen. ik wilde degene van soepsloerie maken maar twijfelde …  Lees verder »

Ik was op zoek naar lekkere gezonde ontbijtmuffins waar ik mijn overschot aan appels kwijt kan …  Lees verder »

Iets lekker maken met overrijpe bananen,  rimpelige appel en verder alles wat ik in huis heb. Mijn nieuwe combioven is wat kleiner en de muffins staan niet fijn verdeeld op de ronde plateua's dus maar mijn flexibele quiche vorm gebruikt. …  Lees verder »

In de sauna Thaise kokossoep gehad met kip, zo lekker, dat wilde ik zelf ook graag maken. na wat inlezen van verschillende recepten, het meeste aangehouden van Smaakmenutie. Ik zag pas op het laatst dat het maar voor 2 personen, nou dan verdubbeli k het toch. Maar niet alles in huis, du aangepast /vervangen met wat ik had. Ook wilde ik het in de slowcooker bereiden dus moest er ook minder vocht in, altijd spannend en uitproberen maar het resultaat is echt TOP!   …  Lees verder »

Bij de turkste winkel  zag ik heel veel zakken gebdoogde bonen liggen, een hele voorraad ingekocht. I.p.v. mijn gebruikelijke mexicaanse bonenschotel , dit keer een soep en ook nog eens uit de slowcooker. recepten gelezen en een variatie gemaakt, goed gelukt al was hij erg dik dus water toegevoegd meteen  bij thuiskomst de bonen in de week gezet en  s avonds de soep in de slowcooker tot de volgende ochtend …  Lees verder »

In Poffertjesmix zit boekweit meel, is erg lekker dus ik dacht probeer het ook eens uit en maak het zoals je poffertjs mix ook maakt maar dan iets anders. Even in de kast gekeken bij mijn mailsoorten en zelf een mix gemaakt. Melk was op dus ongezoete havermelk gebruikt Goed gelukt ! …  Lees verder »

Mijn zoon wilde graag desembrood eten. In mijn gedachten was dat altijd dat zure duitse brood wat ik wel eens bij mijn oma heb gegeten, zwart brood noemde ze het. brr. Niet mijn ding. Van mijn broer kreeg ik laatst een mueslimix van de molen maar daar moest desempoeder bij. niet in huis, hier niet te verkrijgen. Mijn broer heeft het meegenomen voor me bij de molen. Maar desempoeder is ook te koop bij AH van Robert (van heel holland bakt). Hier nog niet gevonden. Mijn broer maakt het altijd in de BBM maar dan koolhydraatarm brood met desempoeder. dus hj heeft voor mij een aantal zakjes van 100 gram meegenomen bij de molen. 1e poging erg compact, overal wat ingelezen, erg compact, hoeveelheden van Robert aangehouden maar 1/5 desempoeder.  ik gebruikte de langzame versie van rijzen, zout er meteen bij. Mijn broer adviseerde doe er meer water bij, zal het navragen als vrouwlief weer thuis is. maar ik wilde het meteen uitproberen en heb dus maar wat op gevoel gedaan. 2e poging, desempoeder,  meer broodmix en  meer water (70 procent van meel), na het 3 uur rusten, pas het zout erbij, veel luchtiger brood en veel hoger, goed gelukt. Net op tijd klaar en afgekoeld voorom mee te nemen  zoonlief om mee te nemen naar de nachtdienst. gesneden met electrisch mes …  Lees verder »

Ik had geen zin brood, een vrije dag..dus baktijd. Wat heb ik in huis..banaan, havermout,griekse yohurt..google en voila..perfect, het duurde even om geen mooiebruine panecakes te krijgen, laatste lichting isp erfect maar niet zo mooi bruin als eef ze maakt..ach oefening baart kunst …  Lees verder »

Tijdens een blotevoetendansgfeestje, deze spread geproefd op een rijstcracker, zo lekker. Ik heb het recept gekregen en gemaakt. Later het originele recept van de site maar die bevat heel veel cayenne peper, dus de hoeveelheid nog eens gemaakt maar dan zonder de peper en nog vond ik hem aan de scherpe kant, dus aangepast naar eigen smaak en er maar 1 snuf cayennepeper toegevoegd. Heerlijk als hapje of als beleg op een cracker tussen de middag op mijn werk lekekr vegan dus maak het ook wel voor feestjes, high tea, ook bij de cursus die ik volgde …  Lees verder »

Wat doe ik nu weer met mijn rijpe bananen?  Bananen noten-vruchten brood had ik al vaker gemaakt. ik had trek, geen zin in brood. bananen havermout panenkoeken vallen bij mij vaak uit elkaar en wil niet alleen een banaan smaak. Na heel veel recepten te hebben bekeken heb ik mijn eigendraai gegeven aan mijn pannenkoekenmix en vulling Zalig, heel goed gelukt, worden mooi stevig, bruin en goed om te draaien, een blijvertje …  Lees verder »

Mijn zoon vond dit keer mijn lasagne zeer goed gelukt en vroeg wat ik anders had gedaan en of ik het had opgeschreven zodat hij dit ook kan maken. In  eerste instantie dacht ik dat ik alles het zelfde had gedaan maar ik had een gedroogde basilicum in huis maar wel pesto.   …  Lees verder »

Ik wilde even snel lasagne maken, geen tijd om de saus in de slowcooker te doen, dus in de pan gemaakt. en ik had maar 500 gram rundergehaktdus ik moest de hoeveelheden even aanpassen Bij gebrek aan gedroogde basilicum heb ik een potje pesto van de aldi erdoor gedaan. Deze pesto is mijn favoriet door de stukjes pijnboompitje in de pesto. De saus en lasagne was zeer goed gelukt   …  Lees verder »

De stroofwafel truffels gemaakt. Persoonlijk vond ik ze erg zoet en machtig en te groot. Ik heb melkchocolade gebruikt ipv witte chocolade.  De meningen van andere waren wisselend, de ene helt vond ze te zoet en te machtig, de andere helft vond ze heerlijk, alleen wat groot.  mocht ik ze nog eens maken dan maak ik ze een stuk kleiner en met pure chocolade …  Lees verder »

Recept doorgestuurd gekregen van mijn yoga docent,met haar aanvullingen en mijn eigen aanvullingen is het een super lekker brood geworden.   …  Lees verder »

Mijn eerste recept stroopwafeltruffels vond ik zelf geen succes. Sommige vonden ze heerlijk maar veel vonden ze te zoet en te machtig en een te grote hap. Daarom zelf een experiment met koekjes die ik erg lekker vind en nu met overwegend erg pure chocolade, en de balletjes heb ik een stuk kleiner gemaakt, ter grootte van een soepballetje Ik ben geinspireerd door Laura's Bakkery …  Lees verder »

Zoonlief koos dit gerecht om te eten, hij apte me de link. Dit keer eens helemaal het recept gevolgd en zeer goed bevallen. lekker en makkelijk en voor herhaling vatbaar. in de toekomst ga ik het eens in de Slowcooker maken …  Lees verder »

Op zoek naar een lekker hapje voor de biodanza kwam ik op pinterest een heerlijk recept van healty dadel balls gezien, bij www.zoetrecepten.nl Ik heb mijn eigen draai eraan gegeven met alle ingredienten die ik lekker vind. op deze site staan heerlijke recepten, dus ik kan voorlopig noog wat lekker maken voor na de biodanzales of vor tussenoortje op mijn werk …  Lees verder »

Top