1. Home
  2. YvonneR65
  3. Recepten van YvonneR65
Recepten van YvonneR65

In Poffertjesmix zit boekweit meel, is erg lekker dus ik dacht probeer het ook eens uit en maak het zoals je poffertjs mix ook maakt maar dan iets anders. Even in de kast gekeken bij mijn mailsoorten en zelf een mix gemaakt. Melk was op dus ongezoete havermelk gebruikt Goed gelukt ! …  Lees verder »

Mijn zoon wilde graag desembrood eten. In mijn gedachten was dat altijd dat zure duitse brood wat ik wel eens bij mijn oma heb gegeten, zwart brood noemde ze het. brr. Niet mijn ding. Van mijn broer kreeg ik laatst een mueslimix van de molen maar daar moest desempoeder bij. niet in huis, hier niet te verkrijgen. Mijn broer heeft het meegenomen voor me bij de molen. Maar desempoeder is ook te koop bij AH van Robert (van heel holland bakt). Hier nog niet gevonden. Mijn broer maakt het altijd in de BBM maar dan koolhydraatarm brood met desempoeder. dus hj heeft voor mij een aantal zakjes van 100 gram meegenomen bij de molen. 1e poging erg compact, overal wat ingelezen, erg compact, hoeveelheden van Robert aangehouden maar 1/5 desempoeder.  ik gebruikte de langzame versie van rijzen, zout er meteen bij. Mijn broer adviseerde doe er meer water bij, zal het navragen als vrouwlief weer thuis is. maar ik wilde het meteen uitproberen en heb dus maar wat op gevoel gedaan. 2e poging, desempoeder,  meer broodmix en  meer water (70 procent van meel), na het 3 uur rusten, pas het zout erbij, veel luchtiger brood en veel hoger, goed gelukt. Net op tijd klaar en afgekoeld voorom mee te nemen  zoonlief om mee te nemen naar de nachtdienst. gesneden met electrisch mes …  Lees verder »

Ik had geen zin brood, een vrije dag..dus baktijd. Wat heb ik in huis..banaan, havermout,griekse yohurt..google en voila..perfect, het duurde even om geen mooiebruine panecakes te krijgen, laatste lichting isp erfect maar niet zo mooi bruin als eef ze maakt..ach oefening baart kunst …  Lees verder »

Tijdens een blotevoetendansgfeestje, deze spread geproefd op een rijstcracker, zo lekker. Ik heb het recept gekregen en gemaakt. Later het originele recept van de site maar die bevat heel veel cayenne peper, dus de hoeveelheid nog eens gemaakt maar dan zonder de peper en nog vond ik hem aan de scherpe kant, dus aangepast naar eigen smaak en er maar 1 snuf cayennepeper toegevoegd. Heerlijk als hapje of als beleg op een cracker tussen de middag op mijn werk lekekr vegan dus maak het ook wel voor feestjes, high tea, ook bij de cursus die ik volgde …  Lees verder »

Wat doe ik nu weer met mijn rijpe bananen?  Bananen noten-vruchten brood had ik al vaker gemaakt. ik had trek, geen zin in brood. bananen havermout panenkoeken vallen bij mij vaak uit elkaar en wil niet alleen een banaan smaak. Na heel veel recepten te hebben bekeken heb ik mijn eigendraai gegeven aan mijn pannenkoekenmix en vulling Zalig, heel goed gelukt, worden mooi stevig, bruin en goed om te draaien, een blijvertje …  Lees verder »

Mijn zoon vond dit keer mijn lasagne zeer goed gelukt en vroeg wat ik anders had gedaan en of ik het had opgeschreven zodat hij dit ook kan maken. In  eerste instantie dacht ik dat ik alles het zelfde had gedaan maar ik had een gedroogde basilicum in huis maar wel pesto.   …  Lees verder »

Ik wilde even snel lasagne maken, geen tijd om de saus in de slowcooker te doen, dus in de pan gemaakt. en ik had maar 500 gram rundergehaktdus ik moest de hoeveelheden even aanpassen Bij gebrek aan gedroogde basilicum heb ik een potje pesto van de aldi erdoor gedaan. Deze pesto is mijn favoriet door de stukjes pijnboompitje in de pesto. De saus en lasagne was zeer goed gelukt   …  Lees verder »

De stroofwafel truffels gemaakt. Persoonlijk vond ik ze erg zoet en machtig en te groot. Ik heb melkchocolade gebruikt ipv witte chocolade.  De meningen van andere waren wisselend, de ene helt vond ze te zoet en te machtig, de andere helft vond ze heerlijk, alleen wat groot.  mocht ik ze nog eens maken dan maak ik ze een stuk kleiner en met pure chocolade …  Lees verder »

Recept doorgestuurd gekregen van mijn yoga docent,met haar aanvullingen en mijn eigen aanvullingen is het een super lekker brood geworden.   …  Lees verder »

Mijn eerste recept stroopwafeltruffels vond ik zelf geen succes. Sommige vonden ze heerlijk maar veel vonden ze te zoet en te machtig en een te grote hap. Daarom zelf een experiment met koekjes die ik erg lekker vind en nu met overwegend erg pure chocolade, en de balletjes heb ik een stuk kleiner gemaakt, ter grootte van een soepballetje Ik ben geinspireerd door Laura's Bakkery …  Lees verder »

Zoonlief koos dit gerecht om te eten, hij apte me de link. Dit keer eens helemaal het recept gevolgd en zeer goed bevallen. lekker en makkelijk en voor herhaling vatbaar. in de toekomst ga ik het eens in de Slowcooker maken …  Lees verder »

Op zoek naar een lekker hapje voor de biodanza kwam ik op pinterest een heerlijk recept van healty dadel balls gezien, bij www.zoetrecepten.nl Ik heb mijn eigen draai eraan gegeven met alle ingredienten die ik lekker vind. op deze site staan heerlijke recepten, dus ik kan voorlopig noog wat lekker maken voor na de biodanzales of vor tussenoortje op mijn werk …  Lees verder »

Lekker variëren met de fudge smaken en ingrediënten. Dit keer tiramisu likeur erdoorheen en stukjes lange vinger. Op verzoek niet alleen maar pure chocolade, dus half om half puur en melk. …  Lees verder »

Heerlijk recept van life about, in de marinade gezet, stond niet in het recept en had ook niet alles in huis, dus wat aan gepast naar eigen voorraad. grote hit hier, we hebben grote eters, dus die wisten er wel raad mee …  Lees verder »

Samen met mijn vriendin, saotosoep gegeten bij de surinamer. zalig! Mijn collega maakt vaak soto ajamsoep, dus nieuwsgierig en niet willen wachten op recept dus veel bekeken en mijn eigen soep gemaakt. oeps de 6 liter was zo op... de bouillon zo'n 24 uur in de slowcooker.. ik kon voor ik weg moest nog net een foto maken..zoonlief zei..joh maak je het gewoon opnieuw en maak je dan een foto, pfff Nee dus...wilde de foto plaatsen in facebookgroep omdat er vraag naar was hihi Het was nog even peinzen omdat ik niet verwacht had dat het zo'n succes zou worden, dus niks op geschreven en halverwege wat aangepast op gevoel …  Lees verder »

Ik kreeg een apje van mijn vriendin met daarin de ingredienten van een lekker soepje. zelf gespeeld met de hoeveelheid kruiden en karwij, komijn en gember als extra toegevoegd omdat mij dit lekker leek en het nog meer een indiaas tintje zou geven. ik heb het soepje langer ( 3 uur) opgehad omdat ik pas later terug was van yoga . na 3 uur de soep gepureerd en de ananas en mais toegevoegd en de soep nog een klein half uurtje nog laten pruttelen op low …  Lees verder »

Top