1. Home
  2. Tilly64
  3. Recepten van Tilly64
Recepten van Tilly64

Omdat je de recepten niet meer kunt aanvullen zet ik dit oude recept er maar opnieuw op. Veel veranderd is er niet alleen wat verbeterd vooral qua smaak. Je kunt het ook met 1 kruid maken, ik heb ze allemaal gebruikt want de beste en lekkerste mixen krijg je door heel veel verschillende kruiden te gebruiken. Dit mengsel kun je goed afgesloten voor langere tijd bewaren in de ijskast of diepvries. Neem wel voor gebruik een schone lepel om eruit te nemen wat je nodig hebt en doe geen restjes terug erbij. Kijk voor gebruik uit de diepvries dat je een goed broodmes gebruikt bij afsnijden, doorheen duwen ervan. Deze saus is super op de bodem van een zelfgemaakte pizza. Neem hier 1 eetlepel van samen met 1 eetlepel rode pesto gemengd met 1 eetlepel kwark. Veel plezier en succes bij het maken en smakelijk eten voor dan!!!! …  Lees verder »

Ook dit recept vond ik op internet en komt geloof ik van de Jamie site maar ik heb het ook weer helemaal aangepast naar onze smaak. Was echt 'n over heerlijk macaroni gerecht maar wel wat anders dan gewoon door de kruiden. Gemakkelijk en snel klaar voor dan smakelijk eten veel succes en plezier met maken!!! …  Lees verder »

Ik heb nu ook mijn 'eigen' recept om zelf fladenbrood te maken. Moeilijk is het niet maar je moet er wel effe wat tijd in stoppen maar het resultaat is super. Je kunt het handmatig kneden of met een elektrische machine de keuze is aan jou de kneed tijd is bij alle twee 5 minuutjes. …  Lees verder »

Ik heb nu mijn atjar recepten die ik altijd al eens wilde maken, ze zijn lekker en je kunt ze eigenlijk overal bij eten. Meestal vind ik ze wel op internet en bestaan ze uit een paar recepten samen gevoegd gewoon maar eigen wens gemaakt. Zo kun je van 1 kg gesneden en schoongemaakte groenten uitgaan waarvan witte kool of spitskool de basis is. Aangevuld met zeker drie van de volgende groentes, bv sperzieboontjes, wortel, paprika, taugé, bloemkool, bamboescheuten of komkommer. …  Lees verder »

Ook deze atjar isis gemakkelijk zelf te maken, atjar kunnen ook zelf kweken of kopen. Moeilijk is het niet maar wel lekker. Dus als het ook eens wil gaan maken heb je hier de richtlijnen ervan. Alvast bedankt en smakelijk eten voor dan. …  Lees verder »

Omdat ik het al geregeld kocht kreeg ik het idee om het zelf te maken en vond het recept op internet. Zo kun je ipv de Baharat Kruiden ook gewoon de Tuin- of Provençaalse Kruidenmix gebruiken. De lekkerste olijven krijg je in de Arabische winkels waar ze ook nog goedkoper zijn dan in de gewone supermarkt. Met hier en daar wat aanpassinkjes is dit het recept. Alweer een aardig bedankje voor wie het wil gaan maken. …  Lees verder »

Dit is een lekker en gemakkelijk gerecht uit de oven. Veel werk is het niet en staat vlug op de tafel. Vooral als je eens een keertje wat minder tijd of zin hebt om meer werk erin te stoppen. …  Lees verder »

Dit recept stond op FaFacebook met een paar kleine wijziginkjes van mij is dit het resultaat. Het is voor 4 personen of opgegewarmd de volgende dag met z'n tweeën nog lekkerder.  …  Lees verder »

Ik heb nu ook mijn eigen 5-Spices recept. De ingrediënten vindt je op internet alleen aan de verhoudingen heb ik zelf wat gesleuteld. Zo vond ik drie verschillende recpten. Nr.1 heb ik nu gemaakt de andere twee die zullen ook nog volgen met foto erbij. Een aardig bedankje aan iedereen die het ook 'ns wil gaan maken met hieronder het recept. …  Lees verder »

Echt een lekker en apart gerecht vooral de gehaktballetjes zijn super. Eigenlijk valt er niet veel meer over te zeggen alleen dat je dat zelf wel zult proeven als je het maakt. Alvast iedereen bedankt die het wil gaan maken …  Lees verder »

Zo kosten de meeste recepten die je zelf maakt wel effe wat tijd. Vooral voordat je alle ingredieënten bij elkaar hebt en verwerkt waarvoor je ze nodig hebt. Maar als het dan op tafel staat is het zeker weer de moeite waard geweest van de tijd die je erin gestoken hebt. Lamsvlees is heel erg lekker en ook heel erg gezond maarja dat zijn smaken. Maarja dat is een iederes vrije keuze en smaak, bij deze al een ieder bedankt die het wil gaan delen en of maken.  …  Lees verder »

Ik wist niet dat je zo gemakkelijk zelf visbouillon kon maken totdat ik dit recept kreeg. Ik heb het wel hier en daar wat aangepast maar dat doet meestal wel iedereen. Het is alleen effe wat meer werk maar het resultaat dat proef je er zeer zeker van af. Ik koop geene meer in de winkel ik heb er weer zeker 'n zeer goed recept bij. Allemaal al een bedankje als je dit ook eens wilt gaan maken. Hier volgt dan het recept. …  Lees verder »

Ik was eigenlijk nog op zoek naar een kip kruiden mix. Deze ingredieënten zijn van verschillende recepten maar de verhoudingen zijn van mij en 'n beetje geleend van de kipboer. Dit is eigenlijk alleen voor wat zout dat er ruim in zit zo hoeft er geen extra zout bij. Als je wilt kun je er bij gebruik nog wat verse kruiden bijsnijden. De hoeveelheid is gewoon een plukje of wat blaadjes. Bedankt voor het delen en smakeleijk voor dan. …  Lees verder »

Dit recept is aangepast aan mijn eigen wensen met van allerhander kruiden erin verwerkt. Zo kun je deze ook weglaten en alleen zout & peper gebruiken met verse basilicum erbij. Als je de kruidenmix, deze is voor meerdere keren of van alles een beetje met het spek en pepertje erbij hoef je eigenlijk geen exta zout & peper want dat zit er al in verwerkt. Gewoon omdat iereen kookt naar eigen smaak zijn alle recepten richtlijnen. Bijdeze al een ieder bedankt die ook eens zo wil koken met voor dan smakelijk eten. …  Lees verder »

Ik wilde altijd al eens zelf Ragout met zelfgemaakte Bladerdeeg Pasteitjes maken. Toen ik op zoek ging naar de ragout vond ik een paar weken geleden ook dit recept. Ik wist wel ongeveer hoe maar niet zoals hier beschreven stond met foto's erbij. De pasteitjes heb ik eerder klaargemaakt zodat ik nog eventueel naar de supermarkt kon racen als ze zouden mislukken. Het racen zo me gelukkig bespaard gebleven, de pasteitjes zijn gelukt! Het maken van de pasteitjes in beeld, en woorden: Een pasteitje is opgebouw uit meerdere cirkels. Van te voren moet je even kijken welke maten kommetjes en glazen je in de kast hebt staan. Als je het allemaal zelf maakt kost het wat meer tijd allen op wachten van de bladerdeeg anders ongeveer 1/2 uurtje. Iedereen bedankt met hieronder de beschijving. …  Lees verder »

Ik was nog op zoek naar de richtlijnen voor kipragout met dit recept heb ik ze gevonden en met de pasen op tafel gezet. Zo had ik ook zelf de bladerdeeg pasteitjes helemaal zelf gemaakt en iedereen zat te smullen. Alleen wist ik nog niet goed hoeveel ik nodig had en met dit recept had ik nog voor 2x over. Dat heb ik in twee gelijke porties verdeeld en ingevroren en is goed voor een andere gelegenheid. Heb je minder nodig 1 ltr bouillon met 500 gram kip is voor ongeveer 6 personen. Bedankt een ieder met hieronder het recept. …  Lees verder »

Ik wilde ook al 'n hele tijd eens zelf babi pangang maken maar had het recept tot die tijd nog niet gevonden. Zo kwam ik een tijdje geleden wat recepten hiervan tegen en heb ik van alle verschillende recepten een nieuw gemaakt. Nou het resultaat mocht er wezen smaakte echt heerlijk. Een bedankje voor iedereen die het wil delen of maken met hieronder het recept. …  Lees verder »

Deze stamppot kom eigenlijk ook gedeeltelijk uit de oven en is boerenkool op een andere manier als gewoon onder elkaar gestamp. Is echt de moeite waard om eens uit te proberen en erg lekker bovendien. Al een ieder bedankt met hieronder het recept. …  Lees verder »

Je hoeft nu niet op besneeuwde pistes te zijn, deze goulashsoep smaakt net zo lekker thuis zij het niet veel beter. Het maken kost niet zoveel tijd alleen het wachten op ongeveer 2 uurtjes stil pruttelen. Als je hem tegen de avonduren maakt kan hij de nacht en dag lekker met de smaken van de kruiden mengen en de smaak wordt alleen maar beter. Deze soep is gemakt met kruiden puur, voor wie dit wil uitproberen alvast bedankt met hier onder het recept. …  Lees verder »

Dit recept heb ik van Jamie, alleen aangepast voor tweetjes. 'Pukka' is het Indiase woord voor 'de enige echte' of 'authentieke', vandaar de naam van dit gerecht. Deze curry is gewoon superlekker! Zet 'm midden op tafel met (eventueel) een paar lepels yoghurt en strooi er korianderblaadjes over. Wie wil er nog een tweede portie?  …  Lees verder »

Top