1. Home
  2. Suuspernova
  3. Recepten van Suuspernova
Recepten van Suuspernova

De combinatie van de smaak van biefstuk met de marinade van visssaus, limoensap en verse gemberwortel is superlekker (en ook nog eens heel gezond)! Let op: het vlees smaakt het lekkerst na minstens een uur gemarineerd te zijn. …  Lees verder »

Chermoula of charmoula is het Noord Afrikaanse antwoord op pesto. Het wordt vaak als marinade gebruikt voor vis en zeevruchten in de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken (maar het is ook erg lekker op toast, en bij vlees en bij groente). Er zijn veel verschillende recepten voor chermoula, maar in de meeste recepten zijn de belangrijkste ingredienten knoflook, koriander, komijn en citroen. …  Lees verder »

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven. …  Lees verder »

Heerlijk recept waar ik voor het eerst van genoten heb bij een bijzonder etentje bij een kennis thuis met veel maffe mensen en muzikanten. Elke keer dat ik het maak varieer ik een beetje. Je kunt het serveren met (of zonder) gele rijst (geeft een mooi kleurcontrast). En je kunt er naast kaas ook nog pijnboompitten en/of rozijnen in verwerken. Je kunt alleen een tomatensaus uit een grote pot (passata òf blikken tomatenblokjes) gebruiken, of je maakt een iets voedzamere saus met prei en bleekselderij erdoor. De meest voedzame versie post ik hier! …  Lees verder »

Dit is wat ik maak als ik mensen te eten krijg en ze echt wil verassen met iets bijzonders! Heb het voor het eerst samen met een kookvriend gemaakt, en het was voor ons beiden op dat moment het lekkerste wat we ooit gegeten hadden. De uiencompote is ook een waar genot, het is dus niet erg om daar wat extra van te maken. Ik heb van internet een foto toegevoegd van de auberginerolletjes, want op mijn eigen foto waren ze nog niet helemaal zoals het hoorde. …  Lees verder »

Na lang zoeken denk ik dat dit de allerlekkerste pizza's zijn die er bestaan. Wel flink wat van te voren beginnen met het deeg en het confijten van de knoflook. (Moet het pizza mozzerella recept met gekonfijte knoflook van Pete Evans zelf nog uitproberen, maar dat staat op de planning!) …  Lees verder »

Varianten: Doe 1 groene paprika (zonder zaadjes en in stukjes) bij de uienals ze 10 minuten in de pan hebben gelegen. Bak 250 g halfgedroogde chorizo's (in plakjes) en circa 8 plak-jes buikspek in wat olie en geef ze bij de aardappels. Sprenkel 2-3 eetlepels wijnazijn over de aardappels zodra ze in de pan met de uien liggen …  Lees verder »

De venkel en dragon vormen met hun uitgesproken smaken een stevige basis waarop de sterkere kleuren en smaken €" van granaatappel, feta en sumak €" duidelijk aanwezig zijn zonder de salade te overheersen. …  Lees verder »

Dit was voor mij zo'n recept, welke je qua onverwachte en geweldige smaak nooit meer vergeet (terwijl ik toen ik hem voor het eerst maakte geen verse dragon en waterkers kon verkrijgen: desondanks was hij met een rucolamelange-sla nog steeds heel speciaal!). Hij is fris en uitgesproken en heerlijk als tegenhanger bij iets machtigs of kazigs zoals bijvoorbeeld bij de gekaramelliseerde knoflooktaart van Yotam Ottolenghi (deze salade is ook door hem bedacht). Belangrijk: dressing pas op het allerlaatste moment erdoor doen, anders verleppen de fijne kruiden door het zuur. …  Lees verder »

Zo eten de Fransen (entrecôte avec pommes paille), of Belgen (steppegras) een lendebiefstuk (kalfsentrecôte). Als je het recept 'steppegras' (bedacht door Jean Ceustermans uit Belgie) wil serveren dan is het de bedoeling dat je je vlees met (ik weet nog niet zeker welke saus, maar ik vermoed choronsaus) verstopt onder een berg steppegras. Daarboven op komt een citroenschijfje met kaviaar. Zelf vind ik het leuker om het vlees ook iets meer de hoofdrol te geven, en om de stro-aardappelen er gewoon naast te serveren. …  Lees verder »

Top