1. Home
  2. Sabine_Gaastra
  3. Recepten van Sabine_Gaastra
Recepten van Sabine_Gaastra

Dit Aziatische wokgerecht is een must try voor een doordeweekse dag. Lekker snel en je hebt maar weinig ingredienten nodig. De kip marineer je met een eiwit, maizena en kecap asin. Deze techniek van marineren wordt ook wel velveting genoemd. De techniek wordt veel toegepast in de Chinese keuken. De groenten blijven knapperig omdat je ze eerst blacheert en vervolgens kort mee wokt. De saus is zout en zoet. Houd je een klein beetje pit in het gerecht? Voeg dan de ABC chili sauce toe.  …  Lees verder »

Op een warme dag heb ik zin in een frisse salade! Denk bijvoorbeeld aan deze watermeloen salade met feta, tomaat, rucola, rode ui en pecannoten. Weinig werk en erg lekker!  …  Lees verder »

Eingelijk had ik zin in een ouderwetse garnalen cocktail, maar ik wilde er een gezonde maaltijd van maken. Dus maakte ik deze pastasalade met 'gezonde' cocktailsaus op basis van magere kwark, Hollandse garnalen en gerookte zalm.  …  Lees verder »

Coq au vin is een mega lekker gerecht maar je moet het lang laten stoven. Dit is mijn snelle variant van de coq au vin blanc. Dus met witte wijn in plaats van rode wijn!  …  Lees verder »

Frisse Spaanse gazpacho, ik ben er dol op! Een feestelijk gerecht maar wel met lekker veel groenten er in. Maak je gazpacho helemaal af met de lekkerste toppings.  …  Lees verder »

Paella is een heerlijk eenpansgerecht. Normaal neem je hier lekker de tijd voor. Dit is mijn snelle variant voor doordeweeks met chorizo en kip. Het kruidenmengsel stel ik in dit recept zelf samen.  …  Lees verder »

Snel en makkelijk voor op een doordeweekse avond!  …  Lees verder »

Bietjes en haring, een klassieke combinatie! …  Lees verder »

Sloppy Joe, het broodje bal van Amerika. Een heerlijk mengsel van gehakt en saus op een broodje.  …  Lees verder »

Cannelloni is erg makkelijk te maken met verse lasagnebladen. Ik ben er dol op en ik maak het ook erg vaak. Dan is het leuk om een beetje te varieren. Fajita ken je waarschijnlijk ook wel, een Mexicaans gerecht met wraps, paprika en kip. Dit is een fusion tussen cannelloni en fajita. Om je vingers bij af te likken!  …  Lees verder »

Panzanella is een heerlijke Italiaanse maaltijdsalade op basis van geroosterd brood (een soort croutons). Mijn variant is super luxe met mozzarella en Parma ham.  …  Lees verder »

Nasi goreng is op de klassieke manier al erg lekker. Maar zou je een keer meer groenten of koolhydraatarm willen eten? Maak dan nasi goreng met broccoli rijst. Onwijs lekker en omdat je de rijst vervangt voor broccoli rijst eet je zonder dat je het door hebt best veel groenten!  …  Lees verder »

Pasta is altijd goed! Deze zomerse pasta met courgette en garnalen heb je binnen no-time op tafel staan. Hij is super snel om te maken!  …  Lees verder »

Zelf kip kerrie maken? Voor deze variant heb je niet veel ingredienten nodig en ik voeg er mijn eigen twist aan toe met een paar lepels pindakaas. Zo wordt deze kip kerrie eigenlijk een soort kruising tussen kip kerrie en pinda curry. En dat met ingredienten die je wellicht al in de voorraadkast hebt staan! Alleen nog even de kip en verse groentes halen en je kan aan de slag.  …  Lees verder »

Ben jij ook zo dol op sushi maar heb je doordeweeks weinig tijd om het te maken? Deze sushi bowl is geinspireerd op de californian roll. De bowl heeft al het lekkers in zich wat een californian roll ook heeft. Mijn geheim voor een lekkere sushi bowl is om de rijst ook op smaak te brengen. Zo weet je zeker dat iedere hap genieten is!  …  Lees verder »

Gebakken zalm is niet moeilijk om te maken en met deze Aziatische marinade extra smakelijk. Eet het met gewokte noedels met groenten. Kijk snel verder voor het recept!  …  Lees verder »

Pulled chicken maken moeilijk? Helemaal niet! Dit feestmaal heb je binnen een handomdraai op tafel staan. De kip kan je makkelijk uit elkaar trekken met een handmixer. Dit gaat sneller dan met twee vorken.  …  Lees verder »

Jambalaya is een rijst gerecht uit Louisiana. Het komt van Paella en daar lijkt het ook erg op.  …  Lees verder »

Ben jij ook zo dol op gorgonzola? Deze pasta met spinazie, gorgonzola saus, zongedroogde tomaatjes en walnoten heb je in een mum van tijd op tafel staan. Het is echt binnen een kwartier klaar en je hebt maar weinig ingredienten nodig, perfect voor een doordeweekse avond!  …  Lees verder »

Top