1. Home
  2. Lisette1970
  3. Recepten van Lisette1970
Recepten van Lisette1970

Hele pure en donkere chocoladecakejes met de iets kleffe structuur van een brownie gevuld met stukjes chocolade (melk en puur). Onmogelijk om er af te blijven, zo lekker. Dit recept al "tig" keer gemaakt met mijn neefje en beetje bij beetje aangepast tot ze precies naar onze zin waren. Bram is er zo gek op dat, als hij zijn zin zou krijgen, we ze dagelijks zouden bakken. Gelukkig neemt hij ze mee naar huis, school en vriendjes anders was ik al lang en breed dichtgegroeid. :0) De hoeveelheden zijn precies afgepast op 12 cakejes aangezien ik een muffinvorm heb met 12 "gaten" en het zonde vind om beslag over te houden en weg te moeten gooien. Hoewel, als ik Bram de kans geeft eet hij de hele beslagkom leeg... Eenmaal afgekoeld kun je ze eventueel nog voorzien van een laagje chocoladeglazuur en reuzehagel(slag). Vinden kinderen vooral leuk, ik vind ze zonder net zo lekker (niet zo enorm zoet). …  Lees verder »

Sperzieboontjes als bijgerecht. Bijvoorbeeld lekker bij babi ketjap. Je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. …  Lees verder »

Snelle soep voor warme dagen. Dit is een vegetarische variant. Je kunt er ook een runderbouillonblokje voor gebruiken en tortellini`s gevuld met vlees. …  Lees verder »

Smakelijk, warm, hartig, voedzaam en gezond ontbijt. Bovendien makkelijk te maken. Zacht en warm roerei met spinazie, ham, tomaat en havermout. Lekker met een lepel goede mayonaise en een glas versgeperst sinaasappelsap. Ik heb na dit ontbijt urenlang geen honger. Als je de ham weglaat of vervangt door een vegetarische ham is dit recept ook geschikt voor vegetariërs. …  Lees verder »

Zeer eenvoudig te maken roomboterkoekjes met een vleugje vanille en kaneel. Als je wilt kun je een deel van het deeg tot koekjes verwerken en ze dan ongebakken invriezen, houdt ze gescheiden met een vierkantje bakpapier dat aan alle kanten van het koekje een centimeter of 2 uitsteekt dan kun je ze zo uit de diepvries in de niet voorverwarmde oven op de bakplaat leggen en in ongeveer 20 minuten bakken. Heb je altijd vers gebakken koekjes bij de hand, ook makkelijk als er onverwacht visite komt. …  Lees verder »

Aromatische en pittige sandwich met Italiaans tintje. Knapperig geroosterd brood met een goede olijfolie, knoflook, kruiden en specerijen en daarop een aromatische tomaat met Hollandse Goudse oude kaas en Italiaanse salami. Ik kan deze sandwich iedere dag eten, verveelt nooit. …  Lees verder »

Veganistische knapperige oatcakes. Maar je kunt er natuurlijk ook kaas, vlees of vis op doen. …  Lees verder »

Snel deeg voor pepernoten. Je kunt er pepernoten van maken maar ook, zoals mijn neefje, de letters van je naam. …  Lees verder »

Lekkere pittige veganaise (mayonaise zonder eigeel). Snel en eenvoudig te maken en smaakt erg goed bij bijna alles, net als gewone mayonaise. …  Lees verder »

Snel te bereiden draadjesvlees m.b.v. de snelkookpan. Een eenvoudige bereiding met slechts peper, zout, knoflook en fijne Franse mosterd. …  Lees verder »

Zachte tortilla`s om te vullen met van alles en nog wat. Vezelrijk door het volkorenmeel en de haver- en tarwezemelen. De tortilla`s zijn goed te bewaren in de diepvries. Circa 140 kcal. en ruim 5 gram vezels per tortilla. …  Lees verder »

Lekkere hartige, kruidige en stevige soep met courgette, doperwtjes, aardappels, room en soepballetjes. Ongeveer 200 kcal. per soepkom en rond de 4 gram vezels. …  Lees verder »

Bamisoep die snel klaar is. Lekker hartig tussendoortje. Bevat ongeveer 170 calorieën per flinke kom (van circa 300 ml) met 1 gekookt ei. Zonder ei ongeveer 95 calorieën. Bovendien ook nog eens spotgoedkoop. Zakje bamisoep van de Deka is iets van 30 eurocent, potje bouillon met kip van de Aldi minder dan 1 euro (uit mijn hoofd, weet de exacte prijs niet), zakje soepgroenten van de Aldi iets van 35 eurocent enz... …  Lees verder »

Makkelijk te maken gerecht, alles in een braadzak en dan in de oven. Je hebt er verder geen omkijken naar. Helemaal als je er ook een kip gerecht in de braadzak bij maakt. Je kunt de gerechten van te voren in de braadzakken klaarmaken. Heb je eters dan hoef je niet lang in de keuken te staan, oven voorverwarmen, ovenschalen met braadzakken erin en een uur later kun je eten. …  Lees verder »

Top