1. Home
  2. Lideke1
  3. Recepten van Lideke1
Recepten van Lideke1

=20pxHeerlijk lenterecept van groene asperges opgerold in lasagnevellen onder een romige geitenkaassaus en een topping van krokante croutons …  Lees verder »

Vroeger maakte mijn moeder deze soep. Jarenlang heb ik daar niet meer aan gedacht. Toen ik eens zat te dubben wat voorsoepik zou klaar maken, kwam ineens deze soep op in mijn gedachten. Ja, dacht ik die ga ik maken. Aangezien ik geen recept had heb ik zoveel mogelijk gedaan wat ik mijn moeder altijd zag doen. Ook een beetje aangepast aan mijn smaak. En het was echt een feest van herkenning. Sweet memories. …  Lees verder »

Het leuke van deze  lasagne van pastinaak, paddenstoelen, pompoen en spinazie is dat hij puur bestaat uit groenten. Oké, daarnaast heb ik heb hem opgedirkt met een beetje room en kaas om hem extra smeuïg en lekker te maken. Dat hoort bij koken. Maar verder heeft deze lasagne dus geen pastavellen en dat maakt hem wel zo gezond. Als je wilt kun je deze lasagne heel goed een dag van te voren maken. …  Lees verder »

Een broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemenEen broodje of salade met warme geitenkaas en honing staat terecht op vele lunchkaarten. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk met geitenkaas. Bijvoorbeeld geitenkaastaartjes: krokant bladerdeeg gevuld met geitenkaas, ui, walnoot, ei en tijm. Tot slot een lekkere drizzle honing erover en het gerecht is helemaal af.Het leuke van deze geitenkaastaartjes is dat je ze op vele momenten kunt serveren. Als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een frisse salade erbij. Maar ook als lunch of voorgerecht doen ze het heel goed. En in mini-uitvoering zijn ze heerlijk bij de borrel. Eerlijk gezegd eet ik ze het liefst als hoofdgerecht zodat ik een lekker groot stuk kan nemen …  Lees verder »

Snijbiet?Snijbiet is een echte moestuin groente. Groeit altijd. Om te oogsten snijd je de plant af zo'n 15 cm boven de grond. Op deze manier spaar je het hart en kan de plant opnieuw uitgroeien. In hartje winter verdwijnt ze uit het zicht om in het voorjaar weer haar kop op te steken zodat je weer ervan  kunt eten. Daarna gaat de plant zaad maken. Ook dat kun je winnen en opnieuw uitzaaien. Zo is de cirkel rond.een snijbietbladSnijbiet kun je telen voor het blad, maar ook voor de steel. Deze bladstelen kunnen enorm breed worden. Dat komt tot uitdrukking in de naam van het gewas: Donkergroene Glad Witribbige. Deze stelen werden als aparte groente gegeten. Nu snijden we steel en blad en maken daar één gerecht van.Je maakt snijbiet klaar als spinazie. Zowel stelen als blad worden in repen gesneden. Eerst gaan de stelen in de pan en daarna het blad. Koken, smoren, wokken.. het kan allemaal. In een groentetaart kun je het combineren met allerlei andere groenten: tomaat, paprika, courgette, koolrabi, zomaar wat mogelijkheden. Het is een bladgroente met veel vitamine C, calcium en ijzer. Het lijkt in smaak op spinazie, maar is iets zuurder. Het slinkt wel veel minder dan spinazie. Wil je snijbiet even bewaren , bewaar het dan gewassen in een plastic zak onder in de groentela van de koelkast …  Lees verder »

Pastinaak is een van de vergeten groenten, maar gelukkig is deze de laatste tijd in de picture. Het heeeft een hele zachte smaak en kan met heel veel dingen gecombineerd worden. De herfst is in het land en hoewel het nog niet echt koud is wil ik dit heerlijke soepje met jullie delen. …  Lees verder »

De aardappel kennen we natuurlijk allemaal wel van onze aardappel-groente-vlees maaltijden van vroeger. Tegenwoordig eten we dat wat minder en varieren we meer tijdens de maaltijd. Niet alleen door de aardappel te vervangen, maar ook op de manier waarop we de aardappel eten. In de bak-keuken zien we de aardappel echter weinig terug en dat is jammer, want als ik naar de landen om ons heen kijk is er veel meer mogelijk met de aardappel dan hoe wij €m gebruiken. Stop €m bijvoorbeeld eens in een brood. Wees gerust, aardappelbrood smaakt niet naar aardappel, maar zorgt wel voor een heerlijk luchtig en zacht resultaat! …  Lees verder »

Het is weer herfst, dus pompoenentijd..Ze zijn niet alleenheel gezond en veelzijdig, maar ook erg lekker. Doordat de oogst erg groot was, verzin ik steeds andere combinaties.Vandaag dus een vegetarische combinatie met feta en walnoten. …  Lees verder »

Frisse, groene curry van aubergines,dopewten en kokosmelk. De pistachenoot geeft het gerecht een lekkere bite. …  Lees verder »

Mini Bramen Cheesecakejes zijn zóóó lekker dat ik nauwelijks van af kan blijven totdat ze helemaal klaar zijn!! Ze zijn een echte traktatie na een heerlijk diner! Veel bakplezier! …  Lees verder »

Voor wie eens wat anders wil, moet deze soep echt eens proberen. Het is de moeite waard en voor herhaling vatbaar. Je moet wel een kaasliefhebber zijn natuurlijk. …  Lees verder »

Een heerlijk soepje en snel klaar! …  Lees verder »

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk! …  Lees verder »

Het is nu paprikatijd en niets is lekkerder voor een gezonde soep. De rode paprikasoep kennen we wel, maar we denken er niet zo snel aan om van gele paprika's soep te maken. En dat is ook heerlijk. Wanneer de zon gaat schijnen een heerlijke zonnige soep en het is nog een slankrecept ook. …  Lees verder »

Omdat ik minder koolhydraten wil eten probeer ik van alles uit. Zo kwam deze gevulde paprika's tot stand. Dit gerecht valt onder het Paleo dieet. Een beetje van mezelf en een beetje van Mitchel. …  Lees verder »

Pittige Kip met Appel uit de Oven is een lekker recept dat oorspronkelijk uit de Filipijnen komt. De combinatie van smaken maakt dit oosters recept echt uniek! Veel kookplezier …  Lees verder »

Voor kinderen is het leuk als er aantrekkelijke gerechten bij de Paasbrunch geserveerd worden. Zo kwam ik op het idee van deze Paashaantjes.Het is ook erg leuk om ze samen met kinderen te maken. Het is dus geen culinair hoogstandje, maar wel erg leuk. Het staat feestelijk! …  Lees verder »

Dit is een erg leuk gerecht voor een Paasbrunch of gewoon als borrelhapje. Het is makkelijk te maken en succes gegarandeerd. …  Lees verder »

Deze taart is echt GODDELIJK! Een paar weekjes terug was ik jarig en ik wilde een lekkere taart maken  Ik kwam toen op het idee om een cheesecake met karamel en bastogne bodem te maken. Het klinkt misschien ingewikkeld maar dat is het echt niet! Wel is het aan te raden om de €karamel' een dagje van te voren te maken, dan heb je dat in ieder geval al achter de rug. Ik ben absoluut geen bakwonder en ik kan deze hele lekkere taart ook maken! De taart viel trouwens heel goed in de smaak! …  Lees verder »

Hmmm! Deze Pittige Tortillataart is echt super lekker! Ik vond de basis van het recept ergens ver weggestopt in een lade.. Ik had het al even niet meer gemaakt maar heb het nu nieuw leven ingeblazen door een aantal ingredienten aan te passen. Veel kookplezier …  Lees verder »

Top