1. Home
  2. Keukensloofje47
  3. Recepten van Keukensloofje47
Recepten van Keukensloofje47

Al bladerend in dit nieuw aangeschafte kookboekje  viel mijn oog op onderstaand recept. Het is een gerecht , dat je ook gewoon in een pan op het fornuis kunt maken. Hoewel dit boekje natuurlijk wel speciaal gemaakt is om  recepten op de camping in een Cadac te bereiden. Het leek me nu echter een gerecht om het  "Italiaanse zonnetje" mee in huis te halen en dat dit eenvoudig stoofje ook zeker zal smaken op deze regenachtige vrijdag. En uiteraard zijn boeren, burgers en buitenlui allemaal blij met de regen voor onze droge natuur en wij natuurlijk ook. …  Lees verder »

Hoge zomerse temperaturen kunnen je soms doen verlangen naar een lekker koud glas rosé. Of een verkoelend waterijsje. Je kunt deze twee ook samenvoegen in een rosé-slush puppie. De rosé een nacht in de vriezer en de volgende dag genieten. …  Lees verder »

 De Aperol van een tijd geleden kennen we allemaal nog als een hip zomers drankje op het terras. Deze sorbet bevat een bolletje vruchtenijs waarover procecco wordt gegoten. Dus ben jij verzot op Aperol spritz, dan kun je deze Aperol - sorbet met prosecco ook eens proberen. Heerlijk op een warme zomerdag. Begin op tijd met invriezen! …  Lees verder »

Dit broodje met spinazie, ei en gerookte zalm is een uitstekend lunchgerecht. Wij aten het als hoofdgerecht met een flinke kom zelfgemaakte tomatensoep vooraf. …  Lees verder »

Heerlijk in het weekend met paprika, champignons en rundvlees uit ons eigen Limburg. Staat in 20 minuten op tafel en dat is mooi meegenomen zeker ná een lange fietstocht door open België  Liever géén steak, kies dan voor een kipfileetje of een ongepaneerde schnitzel of een karbonade. …  Lees verder »

Van de aspergemousse had ik slagroom over en die wilde ik zo snel mogelijk verwerken. Dat werd dus dit toetje. https://www.smulweb.nl/recepten/1479773/Aspergemousse-in-een-glaasje   …  Lees verder »

Wanneer je denkt aan een Oosters wokgerecht,  denk je niet meteen aan asperges, maar dit recept brengt de Oosterse keuken en onze streekproducten samen. Het wok gerecht maak je af door er rijst bij te serveren. Het originele recept gaat uit van de rauwe peulen  samen met de asperges, oesterzwam en taugé  2-3 minuten te roerbakken. Zó zijn ons de peultjes te rauw. We houden van beetgaar en knapperig en op mijn manier was het voor ons perfect zo. …  Lees verder »

Ik had wat asperges over en ben eens gaan zoeken naar een leuk voorgerecht. Bij Leuke Recepten vond ik dit gerechtje, dat snel gemaakt is en uitstekend te gebruiken is als voorgerechtje, tussengerechtje of amuse. En natuurlijk maak je dit in het seizoen natuurlijk met verse asperges …  Lees verder »

In dit gerecht treffen zich ingrediënten uit 3 keukens, die heerlijk combineren. De Franse Boursin, de Italiaanse risotto en de Nederlandse  prei en spekjes. Ik vind dat in elk geval typisch Nederlands. Een fusion gerecht. Gemakkelijk uit de oven én een opgeruimde keuken, want na slechts 15 minuutjes mag de schotel voor 45 minuten de oven in Rest na het genieten alleen nog alles in de vaatwasser zetten. En hoe fijn is dát na een drukke dag? …  Lees verder »

Doordat ik geen paprika, rode peper, en prei in huis had maar wel banaan en taugé , dacht ik aan het Oosters broodje, dat we al vaker gegeten hadden.https://www.smulweb.nl/recepten/1464897/Broodje-oosterse-kip-erg-lekker-en-snel Manlief dacht het meteen te herkennen vanwege de banaan en de taugé Dit gerecht pakte echter qua smaak heel anders uit maar  was óók uiterst  smaakvol . En met de zoet zure licht pittige komkommerrauwkost  voldoende groente.    …  Lees verder »

Als je een fan bent van uiensoep dan zou ik  deze uiensoep- tosti echt eens een keertje maken. Een tosti met een extra portie groente. Het ui mengsel  kun je best al van te voren maken. Hoef je enkel nog de tosti in elkaar te frutselen en het apparaat zijn werk te laten doenWij vonden 'm heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Lekker als lunch, of na een kom soep als hoofdmaaltijd. …  Lees verder »

Deze salade is zonder dressing, maar ik heb toch even een dressing geroerd  van wat mayonaise, witte balsamico azijn , peper en zout en wat agavesiroop . De fusilli heb ik in een 1/2 kippenbouillonblokje gekookt . De krokant geroosterde kipblokjes uit de oven maakt dit gerecht helemaal af. Koud en warm heerlijk samen Mocht je het originele recept van Project gezond willen bekijken, dan vind je het hier. https://www.projectgezond.nl/pastasalade-met-venkel-en-krokante-kip/ Op deze zomerse dag een fijne maaltijdsalade wat ons betreft. Bovendien kun je deze malse , krokante kipblokjes met eventueel andere kruiden bij veel salades passend maken …  Lees verder »

Dit eenvoudig stamppotje van Project Gezond is bij ons goed in de smaak gevallen. Snel te bereiden en met slechts Kcal 417 terecht een slank gerecht te noemen. Snel klaar bovendien. De Aziatische smaak van de gember en de soja is heerlijk . https://www.projectgezond.nl/chinese-koolstamppot-met-kabeljauw/ …  Lees verder »

Ik heb een aantal salade recepten met taugé op mijn pagina staan. Meestal met een Oosterse touch. We zijn nu eenmaal helemaal verzot op deze kiemgroente. Deze salade is weer heel anders en erg lekker. Zó klaar en heerlijk fris en zomers. Op Culy. nl vond ik dit recept. Helaas stonden er geen hoeveelheden bij en heb ik alles uit een losse pols gedaan. Geneer je niet om meer of minder van een ingrediënt te gebruiken en pas het gerecht aan naar jouw smaak, mocht je het willen (s)maken Bij LEUKE TIPS  een dergelijke( qua smaak weer heel anders)  salade van Jamie Olivier die ik ook nog eens wil maken en  proeven …  Lees verder »

Tonkatsu saus kun je in de toko k & k  kopen, maar waarom zou je dat doen als het zó eenvoudig is om 'm zelf te maken mits je alle ingrediënten in huis hebt natuurlijk Bovendien kun je naar eigen smaak handelen en er is niets fijner dan DÁT als je aan het koken slaat. Je eigen draai eraan geven exact naar jouw smaak Zo heb ik iets meer saus gemaakt en een snufje peper en een kneepje agave siroop toegevoegd. Na proeven was ik over de smaak tevreden Dit is echt een heel eenvoudig gerecht en de witte koolwortel salade smaakt er fantastisch bij. De smaakmaker van de salade is natuurlijk de sesamolie.   …  Lees verder »

Het lijkt een hele waslijst aan benodigde ingrediënten, maar de meeste van de benodigde kruiden en smaakmakers zijn zeker in ieders keukenkastje te vinden Gember en sereh zijn prima in te vriezen en deze heb ik dus ook altijd voorradig. Alleen voor de trassi  moest ik op pad en dit product is gelukkig ook zeer lang houdbaar.Zet de kip in de ochtend alvast in de marinade zodat deze de kans krijgt nóg lekkerder te worden. Zo hoef je in de avond de kip enkel 30 minuten te laten pruttelen en kun je de rijst en de groente die je erbij bedenkt klaar maken en zit je na een half uurtje al te smullen. …  Lees verder »

Een dergelijke zoals deze Hollandse salade zag ik een poos geleden als k & k pakket liggen bij Albert Heijn . Ik heb eens even gekeken wat er allemaal bij in verpakt zat en bedacht thuis een versie met extra witte asperges ( nog steeds in het seizoen gelukkig  )  en een dressing om tot een heerlijk resultaat te komen. En ik kan het maar niet laten om een salade op te leuken met bieslookbloemetjes. Smaken exact naar bieslook en het oogt mooi. Deze salade is helemaal voor te bereiden. Vlak voordat je aan tafel gaat hoef je de salade slechts op een decoratieve manier samen te stellen en de dressing erover te sprenkelen en te genieten. …  Lees verder »

Deze gevulde eieren zijn makkelijk om te maken en ook nog eens super snel klaar. Naast dit basis recept nog 10 smakelijke ideetjes om mee te variëren. Lekker als borrelhap, bij de BBQ of om je huzarensalade mee te verrijken. …  Lees verder »

De halve Chinese kool op de foto "schreeuwde" om verwerkt te worden. Chinese kool gewokt, gekookt, gestoofd en gebakken het kan allemaal met deze groente. Alleen in de vorm van salade was ie bij ons nog nooit aan de orde geweest. Reden te meer om eens uit te proberen Samen met een halve zoete puntpaprika, een sjalotje, een stukje rode peper en een restje taugé met een dressing van enkel sesamolie , rice vinegar en wat peper en zout resulteerde dit in een smakelijke salade die ons uitstekend smaakte bij de https://www.smulweb.nl/recepten/1474777/Pittige-satestoof-van-janneke-philippi …  Lees verder »

Top