1. Home
  2. Keukensloofje47
  3. Recepten van Keukensloofje47
Recepten van Keukensloofje47

Op het zakje aspergetips staat, dat je deze groente rauw kunt eten en dat wilde ik wel eens proberen in een salade. Natuurlijk heb ik eerst even een stukje geproefd en dat viel letterlijk in goede smaak. Je kunt ook heel even blancheren en koud spoelen. Deze salade  geserveerd bij  onderstaand varkenshaasje een smakelijk succes.  gevulde-varkenshaas-van-de-bbq …  Lees verder »

Was ik nét te laat om de haasjes op de BBQ te fotograferen. Op het bordje dus de helft helaas. …  Lees verder »

Een kleine amuse voor de 6 volwassenen om de verjaardags bbq van manlief in te luiden.  …  Lees verder »

DRESSINGS...... je kunt er niet genoeg van voorhanden hebben om je salades op smaak te maken. In het boekje Boodschappen stonden deze 10 dressings beschreven. Heerlijk, om je salades steeds weer een ander smaakje te geven. de-dressing-van-de-oostenrijkse-chef …  Lees verder »

Kom je terug van een mooie fietstocht van ruim 50 km hoofdzakelijk door bos en langs jaagpad en is er helaas weinig energie ( lees .... zin )  over om een warme maaltijd te bereiden. Hup de zelfgemaakte tomatensoep van thuis meegenomen uit het vriesvak en vervolgens een broodje met datgene wat er voorhanden is. Voor ons was dit broodje een hoofdgerecht met de soep vooraf en een toetje na. …  Lees verder »

Bijna is het 24 juni de geboortedag van Johannes de Doper. Op de valreep dus nog snel een gerecht met verse witte asperges. Na 24 juni wordt er door de telers geen asperges meer gestoken. Je weet op voorhand nooit wanneer het aspergesseizoen start, maar wel wanneer het eindgt. Het is niet zo, dat na 24 juni de asperges niet mee lekker is, maar de plant moet loof maken en aansterken om de winter te overleven om het volgend jaar wederom een rijke oogst te kunnen leveren.   …  Lees verder »

Super malse spiesjes van kippendij. Niet moeiljk om te maken en heel erg lekker. In de ochtend de kipstukjes in de marinade zetten en  's avonds heerlijk genieten van een mals en mager stukje kip. Gezien de zeer warme temperatuur heeft manlief de Cadac tevoorschjn getoverd en deze spiesjes voortreffelijk gegrilld. …  Lees verder »

Een heerlijk gerecht. Gemakkelijk te maken met diverse eenvoudige ingrediënten. Het gerecht is licht pittig, doordat ik maar weinig zaadjes uit de peper heb toegevoegd. Uiteraard kun je de gehele peper met zaad en zaadlijsten in stukjes toevoegen.  Bovendien heb ik geen halve paksoi toegevoegd maar de gehele struik.  …  Lees verder »

Aangezien we een mooie, lange fietstocht achter de rug hadden en het in de kleine camperkeuken loeiwarm was , koos ik voor het maken van een maaltijdsalade. ( Na goedkeuring van mijn medefietser )  Bovenstaande ingrediënten uit de koelkast waren de basis voor deze fijne salade. En de kaasblokjes oorspronkelijk bedoeld voor de avondsnack bij een glaasje wijn, moesten het ontgelden. Jammer dan !  …  Lees verder »

Een overheerlijke combinatie met spaghetti en verse zalm en een saus op basis van gruyère , room en witte wijn. De zalm komt op smaak met rode peper , citroensap en bieslook. Niet moeilijk om te maken en razend lekker. Aangezien dit heerlijk pastagerecht wat weinig groente bevat,  serveerde ik er apart een simpele groene salade bij. …  Lees verder »

Dit caloriearme gerecht met maar weinig ingrediënten staat vrij snel op tafel. Het hoofdingrediënt namelijk de paksoi is in juni een seizoensproduct. Met slechts 520 kcal  eet je een goed vullende , slanke maaltijd. Het witte deel van de paksoi blijft een licht knapperige bite houden en dat is wel zó lekker.  …  Lees verder »

Niet alleen een slank maar ook een heerlijk gerecht voor alledag of op de camping. Alles uit één pan. Deze Griekse stifado met kippendijen is erg gemakkelijk te maken en héél erg lekker.  Je waant je in Griekse sferen terwijl je gewoon in Nederland bent. …  Lees verder »

Een dergelijk recept als dit heb ik ooit in een blad zien staan. Daar werd  een  salade gemaakt met asperges uit een glas. Niks mis mee, maar voor mij persoonlijk ondenkbaar in het aspergeseizoen. Dan gebruik je uiteraard verse asperges. Zodoende heb ik mijn eigen recept gecreëerd met verse asperges. Als hoofdgerecht, op een buffet of als begeleiding bij een bbq een uitstekende en lekkere keuze.  …  Lees verder »

Dat je met gerookte paling  meer kunt dan enkel als  borrelhapje op toast, bewijst deze fijne salade. Heerlijke lentesalade( maaltijdsalade) met gerookte paling, die in 10 minuten op tafel kan staan , mits je de radijsbloemetjes al wat eerder hebt gemaakt. Ik serveerde de salade met Philadelphia op bruin volkorenbrood.  …  Lees verder »

Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staan , heb je er geen omkijken meer naar. Lekker met een stukje vlees of vis en groente naar keuze. …  Lees verder »

Wekelijks verschijnt er een recept van Janneke Philippi in onze krant. Ik ben verzot op haar gerechten, zonder veel poespas en of buitensporige ingrediënten tovert zij de heerijkste gerechten op tafel. Dat bewijst ook weer dit gerecht met verse zalm, die gegaard wordt in visbouillon waar verse citroenplakjes aan zijn toegevoegd en in de risotto gaat wat venkel, witte wijn en sjalot gegaard met de  citroen visbouillon. We hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

In veel Aziatische keukens bestaat een goed gerecht uit een in goed balans zijnde recept van zoet, zuur, bitter, pittig en umami. Daarbij is de textuur ook heel belangrijk. Voor het zoete element in die gerechten gebruikt men vaak palmsuiker ( en wij eventueel de donkerbruine basterdsuiker.) Maar om te zoeten kun je ook siroop gebruiken en deze siroop geeft dit gerecht nóg meer smaak. Ik had nog een restje boontjes van onderstaand gegrilde-tonijn-op-een-bijzonder-fijne-oosterse-salade recept over en heb wat geëxperimenteerd met de ingrediënten . Deze siroop  met flink wat ijsklonten en water is een zomers verkoelend alcoholvrij drankje met weinig calorieën.      …  Lees verder »

De salade kun je helemaal voorbereiden. De smaken krijgen dan alle kans om in te trekken en dat maakt de salade echt verrukkelijk. Vlak voor het serveren even de waterkers erdoor mengen en klaar.Dit gerecht heb ik naar onze smaak aangepast en meer groente toegevoegd. Ook in de dressing heb ik meer naar smaak van alles toegevoegd. De gegrilde tonijn smaakt heerlijk op deze bijzonder fijne salade. En zeer zeker ook smaakvol  bij andere Aziatische gerechten.  …  Lees verder »

 Een heerlijk broodje dat we als hoofdgerecht hebben gesmikkeld. Ik las een dergelijk recept in een magazine van een Duitse supermarkt. Een broodje, dat om veel variatie vraagt. Ook lekker met bijvoorbeeld knapperig uitgebakken spekblokjes. En gevuld met zongedroogde tomaatjes, olijven en basilicum in combinatie met bijvoorbeeld romige brie. …  Lees verder »

Ideale en voedzame salade om snel in de ochtenduren te bereiden. In de koelkast ermee en laat die smaken zich maar fijn vermengen. Klaar is je avondmaaltijd en dan 's avonds in de schaduw buiten ervan genieten.  …  Lees verder »

Top