1. Home
  2. Keukensloofje47
  3. Recepten van Keukensloofje47
Recepten van Keukensloofje47

Manlief had zijn zinnen gezet op sperzieboontjes. Ik wilde ze dan wel eens op een andere manier bereiden en bedacht een Aziatische variant erop.  Met rode peper, knoflook,  sjalot en gember en een scheutje ketjap met op het laatste verse knapperige, heet afgespoelde  taugé erdoor. Het smaakte ons beiden voortreffelijk. Eerder bedacht  ik ook  verse spinazie met taugé. Dit gerecht maak ik geregeld. https://www.smulweb.nl/recepten/1465433/Gezonde-wok-spinazie-met-een-lichte-bite …  Lees verder »

Uit nieuwsgierigheid , maar ook uit gemakzucht kocht ik in de supermarkt een vers pakket van een groene curry. Een impulsieve aankoop dus, omdat we met de camper op pad gingen. Het pakket bevatte 1 cougette, 1 komkommer, 1 aubergine, 1groene paprika 2 tomaten en een rode ui. Ook 200 ml kokosmelk en een zakje van circa 3 eetlepels groen-geelachtige  curry pasta. Zelf toevoegen 350 gram kipfilet, 2 el olie en rijst naar keuze. Terwijl ik met het gerecht bezig was realiseerde ik me, dat dit gerecht op 4 personen is gebaseerd. Ik heb dus van alles slechts de helft genomen, behalve de rode ui.  Twee dagen hetzelfde eten vond ik wat minder , dus heb ik voor vandaag een eigen creatie bedacht en dat pakte heerlijk uit.We hebben ervan gesmuld …  Lees verder »

Taco, burrito, enchilada, allemaal gerechten uit de Tex-Mex keuken met een tortilla wrap als basis. Een lekkere, spicy enchilada die gevuld  wordt met een vis-tomatensaus, afgetopt met gesmolten kaas, verse tomaatjes en avocado blokjes. …  Lees verder »

Manlief is dol op kabeljauw. Gewoon zó gebakken met wat peper en zout. Een enkele keer mag ik dit stukje malse vis een versiering geven met een lekker sausje. Dast werd een snel mosterdsausje van Project Gezond. Met als groente een variatie van gevulde courgette. https://www.smulweb.nl/recepten/1481769/Hasselback-courgette-uit-oven-of-van-de-bbqmet-veel-variaties https://www.projectgezond.nl/romige-mosterdsaus/   …  Lees verder »

In Veere mochten 2 van onze kleinkinderen op vakantie wat lekkers uitzoeken in een winkeltje waar men oud Hollands snoepgoed verkocht. Ze waren teleurgesteld omdat juist de Stroopsoldaatjes op waren. Twee jaar geleden was ik namelijk met 2 vriendinnen naar een tentoonstelling ( De lagere School met het toenmalige onderwijs, handwerken , leermethodes  ect) en daar was ook  een kraampje opgesteld waar passend bij die tijd Oud  Hollands snoepgoed werd verkocht. Ik nam toen 4 stroopsoldaatjes en 4 zoethoutstokjes mee. Hoe leuk is het als je daarover  je kleinkinderen kunt vertellen. Eens gaan snuffelen om ze zelf te maken, gevonden, gemaakt , ze smaken als vroeger en ..........4 blije snoetjes …  Lees verder »

Deze makreelsalade met ei smaakt voortreffelijk op een broodje bij de lunch. Voor 2 personen heb je dan aan een hoeveelheid van 170 gram voldoende. Het fijne van deze salade is, dat je het ook kunt gebruiken als borrelhapje geserveerd op een plakje courgette of komkommer. Super lekker en dan is de hoeveelheid voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

Heerlijk zo'n alles in één ovenschaaltje. Mooi voor te bereiden , hup de oven in en ondertussen de keuken opgeruimd en na 30 min aan tafel. Het fijne van dit gerecht is, dat de penne gaart in de saus net zoals bij lasagne bladen. Echt een heerlijk dagelijks schoteltje. …  Lees verder »

Een eenvoudige, snelle,  maar oh zo lekkere salade van komkommer. Geschikt bij veel Oosterse gerechten als frisse tegenhanger. Ik maakte de salade bij onderstaand gerecht van het voedingscentrum. Op voorhand te maken, zodat de smaken de kans krijgen zich goed te mengen. https://www.smulweb.nl/recepten/1481797/Supersnelle-lekkere-chinese-roerbak-met-varkenshaas-peultjes-en-tauge …  Lees verder »

Peultjes gaan erg goed samen met Aziatische wok gerechten. Dit eenvoudige Aziatisch recept staat snel op tafel. Lekker om er een komkommersalade bij te serveren. Ik maakte onderstaande salade erbij. https://www.smulweb.nl/recepten/1481799/Eenvoudige-en-snelle-oosterse-komkommersalade   …  Lees verder »

De courgette nu volop in het seizoen en eens heel wat anders dan courgettesoep of gevulde cougette, Ja deze ook...... maar dan toch weer héél anders. Een heerlijke vegetarische variant dus op de alom bekende Hasselback-potato, gemaakt met een courgette. Op smaak gebracht met een zelfgemaakte kruidenolie en gegratineerd met feta. Heerlijk!  Mocht er nog een mooie nazomerse avond in het verschiet liggen dan wordt dit het bijgerecht op de En anders gaan we het zeker gauw eens in de oven en met zoveel andere al dan niet vegetarische variaties zet je steeds wat anders op tafel dat nog eens mooi oogt …  Lees verder »

Firecracker saus is eigenlijk een soort van chilisaus met een mix van zoet en spicy. Ik had geen sambal dajak extra pittig en heb de iets zoetere gewone sambal badjak gebruikt. Voor ons precies goed qua smaak .Heerlijk om zó eens op een spicy manier zalm te bereiden Ik maakte deze zalm speciaal voor het gezinnetje van onze dochter, dat elke maandag komt eten. Helaas mochten de kinderen door hun verhoudheid niet naar school en is er een test aangevraagd.  Dus hebben we de zalm en de rest van het gerecht maar als thuisservice afgeleverd Dat was in ieder geval een succes en nu maar hopen op een juiste uitslag van de test. …  Lees verder »

Deze Javaanse maaltijdsoep lijkt op de meer bekende saoto , maar is door toevoeging van andere kruiden en met name de kokosmelk weer heel anders van smaak. Ik heb niet exact dezelfde bereidingswijze, zoals het recept op de site van Smaakmenutie vermeld staat aangehouden, maar er mijn eigen draai aangegeven.We hebben ervan gesmuld   …  Lees verder »

Gnocchi over van een recept van 2 dagen geleden en die moeten nu verwerkt worden anders vinden ze hun weg naar de kliko en dat hebben ze niet verdiend Mijn vriendin vertelde , dat ze een rest gnocchi vaak bakte. Goed idee om dát eens te proberen. Lekker knapperig krokant van buiten en zacht van binnen. Snel klaar met wat gebakken courgette en een geroosterde paprika uit pot met verse garnalen een snelle maaltijd en prima op smaak met de zelfgemaakte rode pesto. https://www.smulweb.nl/recepten/1481669/Rode-pesto-zelf-maken-zo-lekker …  Lees verder »

Enkele dagen geleden heb ik in een vegetarisch recept met gnocchi een potje kant en klare rode pesto gebruikt. Nooit meer. Zelf pesto maken is in een vloek en een zucht gebeurd en zo vreselijk lekker ( vinden wij)  dat daar zelfs het duurste potje niet tegenop kan. Ik gebruikte de pesto voor dit gerecht. https://www.smulweb.nl/recepten/1481673/Krokant-gebakken-gnocchi-met-pesto-groente-en-garnalen Met alles in huis behalve verse basilicum, heb ik na een zoektocht op het internet mijn eigen rode pesto gecreeërd. Ik had teveel, maar pesto blijft enkele maanden goed in de vriezer. …  Lees verder »

We zijn hier dol op boursin en dit smaakvolle kaasje vind je dan ook geregeld terug in bepaalde recepten. De topper van onze 4 kleinkinderen is wel dit gerecht, want als mogen kiezen is dit gerecht hun favoriet https://www.smulweb.nl/recepten/1469333/Spaghetti-met-broccoli-boursinsaus-van-mijn-dochter   …  Lees verder »

Top