1. Home
  2. Keukensloofje47
  3. Recepten van Keukensloofje47
Recepten van Keukensloofje47

Een verrassend lekkere combinatie ! Door de toevoeging van de zoete banaan in dit gerecht komt de fris bittere witlof perfect tot zijn recht in combinatie met de malse varkenshaas en de smaakvolle kerriesaus op basis van kokosmelk. We zijn hier dol gerechten met kerrie Gemaakt met witlof uit eigen Limburgse streek . Heel gemakkelijk en binnen 20 minuten klaar en aan tafel !! Extra apart met notenrijst. …  Lees verder »

Deze omelet is eigenlijk ontstaan uit een combinatie van : Geen zin om te koken én een kleine verwerking van restjes. Katenspek over van een amuse voor vrienden. De rode peper, sprietjes bieslook, het restje kookroom en de tomaat waren ook aan "opmaken" toe. https://www.smulweb.nl/recepten/1476701/Varkenshaasje-speciaal-met-brie-en-katenspek Het was  niet de bedoeling om deze omelet te posten. Toch maar even een " fotoke getrokken", zoals onze Zuiderburen plachten te zeggen. Gelukkig, want het was een heerlijke omelet. Doel bereikt door restjes op en niet lang in de keuken staan. Met een flinke kop zelfgemaakte tomatensoep uit de vriezer vooraf toch een volwaardige maaltijd. …  Lees verder »

Nog maar één nachtje slapen en dan dendert in het Limburgse het carnavalsgedruis volop los. Carnavalsvierders verdienen een stevige  "bodem" en goede kost om het de 3 dolle dagen vol te kunnen houden. Met dit gerecht moet zeker één feestavond vol te houden zijn. Uiteraard is deze Carnavalsgoulash dan ook  in de kleuren ROOD, GEEL en GROEN. Maak maar een grote pan, zodat onverwachte vierders die binnenkomen vallen  mee kunnen aanschuiven.( voor 8-10 personen) Ik heb alles door de helft genomen , behalve de paprika, omdat ik niet  een halve gele en groene paprika wilde overhouden. Verder heb ik mij braaf aan de voorgeschreven receptuur gehouden. …  Lees verder »

Meestal is groente het bijgerecht bij een stukje vlees of vis, een "afmaker"dus van een gerecht en bestlist géén "hoofdrolsspeler". De groente in deze stoofpot speelt wél een "hoofdrol" en de  stoofpot is ook  nog eens heel snel klaar  in vergelijking met stoofgerechten met vlees. Inderdaad VEGA, maar de paddenstoelen nemen glansrijk de rol van vlees over. Meer dan 30-40 minuten  stoven is niet nodig en daarvoor krijg je een gerecht, dat net zo'n warmte en rijkdom afgeeft als een klassieke stoofschotel met vlees. Heerlijk op een koude winterdag of na een lange , koele boswandeling. Houd als graadmeter de gaarheid van de winterpeen aan, als die redelijk zacht is, is het stoofje klaar. …  Lees verder »

Vergeten Groente hebben de revue al ruim geleden gepasseerd. Denk aan, aardpeer, pastinaak en schorseneer. Volgens Janneke Philippi geeft het ook "vergeten vlees". Van kop tot staart komen alle delen van varken, rund, maar ook van wild en gevogelte op tafel vandaar ook de benaming "Vergeten Kip"  dat is de kippenbij.  Nu is dit mals stukje kip gelukkig overal verkrijgbaar.  Lange tijd was kippendij een grote onbekende in de supermarkt en ook bij slager of poelier werd er nauwelijks om gevraagd. …  Lees verder »

Mijn oude , nee beter : "Mijn ex- bodyshape instructrische eet geheel veganistisch. Op Instagram post ze recepten als Veganiciousnl.  Vandaag heb ik dit recept gemaakt en ik moet zeggen .... Geweldig lekker. Het is appelgebak , dat niét kan mislukken. Een heel andere wijze van bereiden , zoals wij dat kennen en toch de smaak van appeltaart. Ik heb permissie gekregen haar recept hier op Smulweb te posten. Als het gebak uit de oven komt is het schepbaar en erg lekker lauwwarm  met eventueel wat slagroom en een bolletjes ijs. Je kunt het gebak ook in de vorm laten "overnachten " tot de volgende dag en er vierkante stukjes van snijden. Dan zou het nóg lekkerder zijn. …  Lees verder »

Elk jaar na de grote Carnavalsoptocht storten de muzikanten van de Zaate Herremenie  :  "Hou op die Kis" zich op de hot chili , die saxefonist Jean Pierre Mordang voor hen heeft bereid. Om alle smaken goed tot z'n recht te laten komen is het belangrijk, om 1 of zelfs 2 dagen van te voren het gerecht al te bereiden. ( 8 blikken bruine bonen, 4 kg gehakt en veel uien en rode paprika's ) De hoeveelheid voor de Herremenie. Gelukkig hoef ik het maar voor 4 personen te maken.  …  Lees verder »

Tomaat , mozzarella en pesto is een gouden trio. In combinatie met kipfilet wordt dit een feestje op je bord. Serveer met pasta en een groente naar keuze. https://www.projectgezond.nl/kipfilet-uit-de-oven-met-mozzarella-tomaat-en-pesto/ …  Lees verder »

Dit gerecht kan een smakelijk voorgerecht zijn voor 2 personen, maar als tapas of als snack ook niet te versmaden. Ik heb dit nog niet gemaakt, maar om  niet te vergeten om het eens te maken heb ik mij "schuldig" aan enkel kopiëren. Soms heb ik wat champignons over en die kun je dan mooi voor dit gerechtje gebruiken en lekker als slank snackje smullen. …  Lees verder »

De credits voor deze soep gaan niet naar Project Gezond waar ik dit recept wel aantrof. De credits zijn voor Rudoph van Veen, die dit recept heeft ontwikkeld. Een deelneemster aan Project Gezond stuurde dit recept in en ik maakte het. De leuke anekdote die bij dit recept staat is echt de moeite waard om te lezen. https://www.projectgezond.nl/uienroomsoep-met-ham-en-kaas/ …  Lees verder »

Dit gerecht ontving dan wel de naam WINTERSALADE, maar ook al is dit een redelijke winterse samenstelling van ingrediënten.... ik denk toch stiekem, dat deze salade in een ander jaargetijde ook heerlijk zal smaken. Je zou dan eventueel voor een ander salademelange kunnen kiezen. Dit is een lunchgerecht , maar omdat ik geen ingrediënten wilde overhouden ( spekjes, geitenkaas en champignons) werd deze salade een hoofdgerecht voor ons. Ik serveerde er een forse snee eigen gebakken brood bij, dat even in de broodrooster een bruiner kleurtje mocht krijgen. We hebben gesmuld.   …  Lees verder »

Gehakt is zó veelzijdig. En leent zich bovendien ook uitstekend om er je eigen draai en smaak aan te geven. Deze mini meatlove broodjes las ik op de site van Omyfoodness. En deze keer zonder mijn eigen draai en precies volgens recept gemaakt en ze waren heerlijk. Zelfs de kleinkinderen hebben zitten smullen. Het fijne is, dat je er heel soorten groente bij kunt serveren .   …  Lees verder »

Van diverse gerechten die ik onlangs had gemaakt had ik nogal wat kleine groenterestjes  over. Wat taugé, peultjes, een halve gele paprika ,een stuk komkommer , een klein stukje  rode Spaanse peper en enkele bosuitjes. Zonde om dat naar de kliko te verbannen. Van al deze restjes ontstond zo deze  lekkere rauwkostsalade  met een Aziatich-aromatisch tintje. https://www.smulweb.nl/recepten/1476965/Goed-gevulde-maaltijdsoep-met-een-aziatisch-tintje-van-pg https://www.smulweb.nl/recepten/1476939/Italiaanse-tosti-van-project-gezond-met-mozzarella-ui-en-paprika   …  Lees verder »

Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin hebt om lang achter het fornuis te staan). Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35 minuten aan tafel. Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 2 voorbereiden. https://www.projectgezond.nl/noedelsoep-met-kip-en-verse-groenten/ …  Lees verder »

Lekker lunchen met deze Italiaanse tosti, die ook nog eens zó klaar is. Weer eens wat anders dan de gewone tosti met ham en kaas. Heerlijk met wat extra groentjes. Als lunch of als hoofdgerecht met een flinke kom soep vooraf. Voor extra smaak heb ik iets ketchup door de tomatenpuree geroerd. https://www.projectgezond.nl/italiaanse-tosti/ …  Lees verder »

Deze stamppot is zeker niet standaard te noemen en dat komt mede door de gegrilde paprika en de pit van de rode peper. Ik heb de zaadlijsten en zaadjes verwijderd, maar wil je het pittiger, dan kun je een deel van de peperzaadjes gebruiken. Dit is overigens een prachtige combinatie van ingrediënten , die samen zorgen voor een buitengewone heerlijke, smakelijke stamppot. https://www.projectgezond.nl/pittige-stamppot-knolselderij-en-gegrilde-paprika/ …  Lees verder »

Dit gerecht schittert door zijn eenvoud, want met slechts 4 hoofdingrediënten ( pasta, spinazie, zalm en tomaatjes ) zet je in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Het duo zalm en spinazie is trouwens echt een gouden duo Bovendien kun je met enkele, extra smakelijke toevoegingen zoals wat geroosterde pijnboompitjes, wat pittige kaas of wat verse blaadjes basilicum, klein genipperd  uitje of teentje knoflook, het gerecht een aanzienlijke up-grade geven zonder dat het gerecht fors in calorieën toeneemt. Geniet ervan …  Lees verder »

Nog een keer zuurkool maken , voordat het "echte"zuurkoolseizoen ten einde loopt. Deze keer met een Aziatisch tintje. Kruidig en warm. Het scheutje ketjap en ja, die gebakken uitjes komen dan wel uit een bakje, ( deze had ik nog over en ik maakte ze op ) maar maken dit gerecht wel bijzonder en lekker af. …  Lees verder »

Waarom zwarte bonensaus in een flesje kopen en gebruiken, als je het met verse ingrediënten ( behalve de bonen) gemakkelijk zelf kunt maken. Wel zo smakelijk. Een heerlijke combinatie van kip, rijst, groente en zwarte bonensaus. Het blijkt een populair gerecht in het Chinees restaurant en staat daar op de kaart als   : " Tau Sie Kai ". Voor ons een heel bijzonder gerecht. Alhoewel manlief in eerste instantie bedenkelijk keek naar de zwarte bonensaus in de steelpan en zeggende : "Wat is dat?" Maar al bij de eerste hap reageerde, dat het heerlijk smaakte. Hoeven we in een Chinees restaurant niet te eten. Maak het liever maar zelf https://www.projectgezond.nl/kip-met-rijst-en-zwarte-bonensaus/   …  Lees verder »

Top