Stampot Dreuge bonen van mien moe.
Mien waikschilde bonen dij kommen zo slecht op` zingt Ede Staal. De kritische luusteraar
zel zuk zunder twievel ofvroagen of t ook bekìnd is dat der ook haardschilde
bonen bestoan. Nou, dit is wizze t gevaal. Waikschilde binnen bievubbeld prinsessebonen,
sperziebonen en Oldambtster Witte. Van haardschilde kommen de broene,
strogele en citrounbonen.
Hier t dreuge bonenrecept van mien moe. …
Lees verder »
De Schotel Gaat Terug In De Tijd Toen De Boeren Vroeger Nog op het land werkten of in het veen.En Alles nog met de hand werd gedaan. En s avonds wel honger haddden dan werd met dit stevig gerecht de buik weer goed gevuld. …
Lees verder »
3 kilo aardappels ( vastkokende )
1 bak kant en klare huzarensalde van de supermarkt.
- 500 gram zalm of 3 a 4 blikjes zalm,
- groot blik erwten met wortelen ( 850 ml. )
- 100 gr. fijn gesnipperde ui
- 100 gr. fijn gesnipperde augurk
- 50 gr. kleine zilveruitjes ( 1 x doormidden gesneden )
- 1/2 liter cocktailsaus
- 1 tl. paprikapoeder
- 1 ltr vis fond
- zout en peper
VOOR DE GARNERING
- 50 ml slasaus
- 3 eieren ( hard gekookt )
- 2 tomaten
- 2 grote augurken
- nog wat zilveruitjes
- paprikapoeder …
Lees verder »
Deze Salade Schotel Wordt Bij ons traditie getrouw ieder kerst en oude jaars avond gemaakt en op speciale feestelijke gelegenheden. Deze salade schotel is echt de moeite waard en is echt een topper.En dit recept heb ik van mijn vader die helaas er niet meer is die heeft vroeger in de horeca gewerkt en daar maakte hij altijd deze salade.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook de dure ingredienten gebruiken maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denk t niet want de kruiden moet t doen bij deze salade. …
Lees verder »