Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Fressnapf
  3. Recepten van Fressnapf
Recepten van Fressnapf

Heerlijk spareribs van de barbecue of uit de oven om lekker van te knabbelen. Liefst maak ik deze versies. Koop dan wel voorgegaarde spareribs of koop vers bij de slager en gaar die een dag eerder zelf voor op lage temperatuur in de oven zodat ze daarna een nachtje in de marinade kunnen staan. Hoe langer ze in de marinade staan hoe lekkerder ze worden. Verse spareribs met wat olie en een snufje zout ruim 2 uur voorgaren in de oven op 125 graden. …  Lees verder »

Ook dit is een gezond en snel klaar gerechtje dat past binnen een gezonde levensstijl. Het is een waanzinnig bijgerecht bij gegrilde kipfilet, gyros, kebabs en kotelletjes van de barbeque. Deze zomerse smaken passen er prima bij. Voorbereiding 15 minuten, garen in de oven 25 minuten. …  Lees verder »

Een gezond heel snel klaar gerechtje uit de oven vol met zomerse smaken. 15 minuten voorbereiding, 25 minuten garen in de oven. Dit past binnen een gezonde levensstijl. …  Lees verder »

Mooi zomers weer, grillen, buiten koken en eten, de BBQ weer van stal. Voor de vleesliefhebber is dit een top recept van Jord Althuizen, Neerlands grillmaster. Met de topping kun je nog wat variëren door te kiezen voor verschillende soorten blauwaderkaas van mild tot pittig. Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en het is walgelijk lekker. …  Lees verder »

Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9 …  Lees verder »

Het aspergeseizoen is in volle gang. Zodra het witte goud van Hollandse bodem er is geniet er dan van want een seizoen van 2 maanden is kort. Ik probeer altijd weer iets anders te vinden dan de saaie klassieke Nederlandse bereiding, maar wordt steeds moeilijker als je al zoveel recepten hebt. Deze versie is min of meer de Franse klassieke bereiding, net even anders, maar lekkerder omdat er veel variatie mogelijk is. …  Lees verder »

Ik had zin in een lekker balletje dus heb deze gemaakt. Botermalse gehaktballen in een heerlijk, stroperige gebakken uien en champignonsaus. Je kunt ze zo eten met de saus als lekkere snack, maar ze passen eigenlijk overal bij. Echt super lekker! Binnen 30 minuten klaar. …  Lees verder »

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. …  Lees verder »

Dit is wel het mooiste gerechtje straks voor op je paastafel. Het mooiste seafood gecombineerd met de lente vanaf het land in en heerlijk romige saus met saffraan. Niet de goedkoopste ingrediënten, wel de lekkerste en met de feestdagen in aantocht mag dat toch wel? Dit is helemaal mijn ding Je kunt het serveren als tussengerecht, maar ook als hoofdgerecht. Geef dan iets meer asperges per couvert. Je kunt het ook nog iets kleurrijker maken door witte met groene asperges te variëren, maar in het aspergeseizoen heeft dat niet mijn voorkeur. Eet smakelijk! …  Lees verder »

Een lekker stukje verse vis bereiden gaat snel en is echt niet zo moeilijk. Het cruciale is de garingstijd. Niet te lang en er even bijblijven om te zorgen dat de vis niet te droog wordt. Afgelopen vrijdag kwam mijn visboer hiermee. Zo simpel en echt walgelijk lekker. Je zet in nog geen 20 minuten een complete Oosterse maaltijd op tafel en is nog slank ook. …  Lees verder »

Heerlijke kleverige sticky chicken op Aziatische wijze ook weer op basis van eenvoud. De meeste mensen hebben de ingrediënten wel in huis staan. Dit is ruim voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen …  Lees verder »

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

Twee waanzinnig lekkere verse pittige top dipsauzen om van alles in te dippen zoals mini loempia- frikandelletjes, rauwkost, zoutjes of kip nuggets. Geen hele grote porties maar bijzonder lekker. Ook uiterst geschikt bij gourmet of barbecue. …  Lees verder »

Als liefhebber van gehaktballen en sauzen kwam ik deze tegen Niet mijn recept, maar van een chefkok met Antilliaanse roots en iets aangepast. Echt weer een ander hemels balletje gehakt in een heerlijk prutje. De smaak is verrassend, je kunt er ook mini-borrelballetjes van maken, ook erg lekker. Dit is voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

O la la dit is een waanzinnig lekker gerecht, maar nu eens met super krokant gebakken Noordzee schol. Zo lekker dat ik het deel. Dit gerecht wordt door de week regelmatig gegeten door de bemanning van Visserijschepen. In vissersjargon wordt dit ook wel Bami op sien Urks genoemd Eindelijk het volledige recept gekregen van de bedrijfsleider visafslag Den Helder. Dit moet je proeven. …  Lees verder »

Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker …  Lees verder »

Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker …  Lees verder »

Ik ken bijna niemand die niet van hartige taart houdt. Niet alleen lekker en krokant, maar ook snel klaar. Ik ben er zelf groot fan van en na al die zware winterkost de afgelopen tijd, komt vanzelf de behoefte aan een vleugje lente en zelfs wat zomer op je bord. Nou deze voldoet daar ruimschoots aan met zongedroogde tomaatjes, champignons, paprika's, kipgehakt en heerlijke kruiderij Haal je vellen filodeeg bij voorkeur bij de Turkse winkel (koeling) want die zijn vaak verser, goedkoper en van betere kwaliteit dan die uit de supers. Deze taart is slank en voor 4-5 personen. …  Lees verder »

Hartverwarmend is deze ovenschotel door de heerlijke kruiderij met o.a. Garam Masala. Toen ik deze op TV zag werd meteen mijn aandacht getrokken. Deze komt oorspronkelijk uit een kookprogramma, maar heb het zelf maar uitgewerkt en opgeschreven. Ruim voldoende voor 4 personen, maar heb je geen grote eters kun je er ook 6 personen blij mee maken. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen royaal van smullen. Gewoon even opwarmen. Ovenschoteltjes zijn handig als je weinig tijd hebt en toch lekker en gezond meerdere dagen wilt eten. Nog een tip gebruik bij voorkeur seizoensgroenten want die zijn vaak het goedkoopst. Klaar binnen een uur. …  Lees verder »

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen! …  Lees verder »

Top