1. Home
  2. FrankJPSanders
  3. Recepten van FrankJPSanders
Recepten van FrankJPSanders

Voor het eerst gegeten bij mijn nicht Mia die bij de beste slagers en traitteurs inkoopjes doet. Heerlijk, dus nu zelf aan de slag met een eigen variant geïnspireerd op de regioproducten uit piemonte, …  Lees verder »

Moet je toch een keer gedaan hebben, een échte kroket maken.. Nee, geen meelbal met veel olie maar een kroket met 'echt vlees' en dan lekker 'pulled' niet van die gummi blokjes zoals in de van Dobbe kroketten! Maar ieder zijn eigen voorkeur ......dus hier die van mij: …  Lees verder »

Ik ben dol op supermarkten en elke keer dat ik wat nieuws ontdek MOET ik het proberen! De laatste 'aanwinst' was een zakje 'Venere' een volle zwarte rijstkorrel uit de Povlakte in verpakkingen van 250gr (klaar in 2 minuten!) door Riso Gallo al meer dan 150 jaar een rijstspecialist uit Noord Italie Daarnaast experimenteer ik veel met het zelf samenstellen van 'makkelijke' sausjes, jus'tjes en ja wat eigenlijk niet. …  Lees verder »

Succes kent vele vaders, zo ook met de Caesar Salade. De meest succesvolle claim komt van Caesar Cardini uit het begin van de vorige eeuw. Hij zegt met minimale ingredienten een bijzondere salade te hebben bereid die direct in de smaak viel bij de jetset uit Hollywood. Enkele jaren later heeft hij voor de dressing een heel productiebedrijf opgezet (rond 1920): Cardini's dat nog steeds bestaat. Cardini's Caesar dressing is bij veel Nederlandse supers te koop. Maar zelf maken is leuker en leerzamer zeker als je gaat spelen met de ingrediënten. …  Lees verder »

Samen met onze slager in Cortemillia heb ik deze burger ontwikkeld en hij is ongeevenaard. Dus als je vrienden, bekenden en kinderen wilt laten afkicken van de Mac of BurgerKing dan volgt hier het ideale recept: …  Lees verder »

Groente met fruit mengen doen we natuurlijk vaker, deze combinatie is afgeleid van een heel oud toetjesrecept (ps staat ook in mijn recepten) …  Lees verder »

Twee jaar geleden van mijn zoon van 15 een 'rookslak' gekregen om koud te kunnen roken. Inmiddels is dit keukenhulpje een onmisbaar attribuut geworden. Dit recept is een hommage aan mijn eerste koudgerookte zalmzijde. …  Lees verder »

KIJK UIT! Als je deze tiramisu hebt gemaakt wil je geen andere meer! Niets alcohol, alleen koffie, lange vingers, eieren en mascarpone. Naar recept van de Chef van Donato, de Italiaan waar mijn zoon werkt. …  Lees verder »

Fusion in onze familiekookapp; 'Sancooking' Recept uit Californie in een Australisch tijdschrift gemaakt door mijn broer in Perth en nu weer bewerkt door mij in Nederland. Het wachten is op een neef die het weer doorvertaalt naar de staat van herkomst in de US. …  Lees verder »

Dochter weggebracht naar het centraal station in Milaan, even geshopt en dan krijg je trek.... Op de weg terug naar ons huis in Torre in een zijstraat van een van de grachten in Milaan dit populaire klassieke Italiaanse restaurant gevonden met gelukkig nog een tafeltje vrij op het terras bij de tomatenplanten Smullen van bijzondere combinaties! …  Lees verder »

Ineens krijg je vrienden op bezoek die natuurlijk mee eten. Gelukkig is het mooi weer en een salade met wat stokbrood of focaccia is ruim voldoende. …  Lees verder »

Weinig kiprecepten lekkerder dan kipsateh van de bbq maar kip piri piri is een waardig alternatief met evenveel smaaknuances!  Ben je lekker lui en houd je van kip waar je niet aan hoeft te kluiven dan maak je de kip piri piri van kipfilet of kippenhaasjes (de kleine filet aan de binnenkant die er rafeliger uitziet maar nog zachter is van structuur) traditioneel 'vouw'je een piepkuiken helemaal open met vel en al. …  Lees verder »

Wij houden enorm van mosselen en dan die diep oranje kleintjes die je ook aan de middenlandse zee krijgt. Het liefst maak ik die klaar met zo min mogelijk wijn , bier of water want dan blijft de smaak het meest geconcentreerd. En dan wil je er natuurlijk groente bij. Wat past dan beter dan een salade (als het buiten lekker warm is) of prei! En dan niet tot puree gekookte prei maar lekker knackig! Al zoekend vond ik dit recept. Natuurlijk heb ik het gepimpt ! …  Lees verder »

Ben je verslingerd aan Italie en of Campari dan zal deze cake-taart zeker in de smaak vallen. De basis komt uit Polpo van Russell Norman en ik heb daar weer mijn draai aan gegeven waardoor de cakebasis luchtiger is geworden en beter doordrenkt raakt met de Campari bloedsinaasappelsiroop. …  Lees verder »

Voor het eerst gegeten in Berlijn op de kerstmarkt en later weer tegengekomen in  Düsseldorf, Köln en Frankfurt. Traditioneel kerstmarkt-snack maar dan eigenlijk altijd met appelmoes. In Berlijn dus voor het eerst gegeten met gerookte zalm en kruidenkwark. Zelf een paar pogingen gedaan en hier is dan mijn vertaling met een twist. …  Lees verder »

Een echte klassieker én elke man, vrouw of kind kan het maken. En de reakties? Altijd goed! …  Lees verder »

Eten is een belangrijke hobby in de familie en zo leer je op feestjes weer heel nieuwe recepten kennen en eten. Deze is van mijn jongste broer en natuurlijk heb ik er mijn eigen twist aan gegeven. …  Lees verder »

"alleen oma kon goede erwtensoep maken" FOUT start met -smart-low calory- koken. Smart- want je gebruikt een snelkookpan. Low Calory-want je kookt de soep in maar 2 keer 5 minuten dus nauwelijks energiegebruik en géén kans op aanbranden …  Lees verder »

Ik heb iets mét en tegen Janneke Vreugdenhil. Haar recepten in de NRC hebben altijd iets meesterlijks én een missertje voor mij. En de foto's bij de recepten? Ja, Janneke staat er prominent op maar de gerechten???Nada, niets. Maar inspiratie doe je er altijd mee op. Zo ook deze dressing die het perfect doet bij een maaltijdsalade of bij een bbq salade …  Lees verder »

Verrassend recept uit de Allerhande van mei 2018 maar het kan altijd nog lekkerder. Papa kan geen recept volgen zeggen de kinderen dan. Het moet altijd anders. Tja wat kan ik zeggen, ze hebben gelijk...... …  Lees verder »

Top