1. Home
  2. FrankJPSanders
  3. Recepten van FrankJPSanders
Recepten van FrankJPSanders

Blijven testen tot je de ultieme rabarbertaart hebt, met een fris zuurtje, crumble en stroop doortrokken stukken, hmm. …  Lees verder »

Onverwacht gasten? Niet gedacht aan een toetje? Rimpelappeltjes op je fruitmand? Dit is de oplossing! …  Lees verder »

Voor het eerst gegeten in Sorento aan de Amalfikust en nu eindelijk het recept gevonden! NIET VERANDEREN het is perfect zoals het is. …  Lees verder »

Een van de meest bekende pasta gerechten met meer dan 1000 recepten op het web. Alla dan kan er nog wel eentje bij;) Wij zijn nogal pietlutten als het over vetjes en spekjes gaat dus dit is een relatief magere variant. …  Lees verder »

Lenka's Gulas ohh, iniet eerder heb ik zo'n lekkere soep gegeten! Dus voor zij naar Londen vertrok heb ik nog wel haar recept ontfutseld voor deze heerlijke soep precies zoals zij het weer heeft geleerd van haar moeder. In Slowakije is het een zomergerecht dat in een 10 liter ketel wordt gekookt op een driepoot boven een houtvuurtje. Ik eet het ook graag in de herfst met een lekker stokbrood erbij. Tijd om het op te nemen in mijn receptenlijst. …  Lees verder »

Ken je dat: Lekker gegeten bij een Italiaans restaurant in Zwitserland en dan wil je thuis dezelfde smaaksensatie. De voldoening is groot als het eindelijk lukt.. …  Lees verder »

Voor het eerst gegeten bij mijn nicht Mia die bij de beste slagers en traitteurs inkoopjes doet. Heerlijk, dus nu zelf aan de slag met een eigen variant geïnspireerd op de regioproducten uit piemonte, …  Lees verder »

Moet je toch een keer gedaan hebben, een échte kroket maken.. Nee, geen meelbal met veel olie maar een kroket met 'echt vlees' en dan lekker 'pulled' niet van die gummi blokjes zoals in de van Dobbe kroketten! Maar ieder zijn eigen voorkeur ......dus hier die van mij: …  Lees verder »

Ik ben dol op supermarkten en elke keer dat ik wat nieuws ontdek MOET ik het proberen! De laatste 'aanwinst' was een zakje 'Venere' een volle zwarte rijstkorrel uit de Povlakte in verpakkingen van 250gr (klaar in 2 minuten!) door Riso Gallo al meer dan 150 jaar een rijstspecialist uit Noord Italie Daarnaast experimenteer ik veel met het zelf samenstellen van 'makkelijke' sausjes, jus'tjes en ja wat eigenlijk niet. …  Lees verder »

Succes kent vele vaders, zo ook met de Caesar Salade. De meest succesvolle claim komt van Caesar Cardini uit het begin van de vorige eeuw. Hij zegt met minimale ingredienten een bijzondere salade te hebben bereid die direct in de smaak viel bij de jetset uit Hollywood. Enkele jaren later heeft hij voor de dressing een heel productiebedrijf opgezet (rond 1920): Cardini's dat nog steeds bestaat. Cardini's Caesar dressing is bij veel Nederlandse supers te koop. Maar zelf maken is leuker en leerzamer zeker als je gaat spelen met de ingrediënten. …  Lees verder »

Samen met onze slager in Cortemillia heb ik deze burger ontwikkeld en hij is ongeevenaard. Dus als je vrienden, bekenden en kinderen wilt laten afkicken van de Mac of BurgerKing dan volgt hier het ideale recept: …  Lees verder »

Groente met fruit mengen doen we natuurlijk vaker, deze combinatie is afgeleid van een heel oud toetjesrecept (ps staat ook in mijn recepten) …  Lees verder »

Twee jaar geleden van mijn zoon van 15 een 'rookslak' gekregen om koud te kunnen roken. Inmiddels is dit keukenhulpje een onmisbaar attribuut geworden. Dit recept is een hommage aan mijn eerste koudgerookte zalmzijde. …  Lees verder »

KIJK UIT! Als je deze tiramisu hebt gemaakt wil je geen andere meer! Niets alcohol, alleen koffie, lange vingers, eieren en mascarpone. Naar recept van de Chef van Donato, de Italiaan waar mijn zoon werkt. …  Lees verder »

Fusion in onze familiekookapp; 'Sancooking' Recept uit Californie in een Australisch tijdschrift gemaakt door mijn broer in Perth en nu weer bewerkt door mij in Nederland. Het wachten is op een neef die het weer doorvertaalt naar de staat van herkomst in de US. …  Lees verder »

Dochter weggebracht naar het centraal station in Milaan, even geshopt en dan krijg je trek.... Op de weg terug naar ons huis in Torre in een zijstraat van een van de grachten in Milaan dit populaire klassieke Italiaanse restaurant gevonden met gelukkig nog een tafeltje vrij op het terras bij de tomatenplanten Smullen van bijzondere combinaties! …  Lees verder »

Ineens krijg je vrienden op bezoek die natuurlijk mee eten. Gelukkig is het mooi weer en een salade met wat stokbrood of focaccia is ruim voldoende. …  Lees verder »

Weinig kiprecepten lekkerder dan kipsateh van de bbq maar kip piri piri is een waardig alternatief met evenveel smaaknuances!  Ben je lekker lui en houd je van kip waar je niet aan hoeft te kluiven dan maak je de kip piri piri van kipfilet of kippenhaasjes (de kleine filet aan de binnenkant die er rafeliger uitziet maar nog zachter is van structuur) traditioneel 'vouw'je een piepkuiken helemaal open met vel en al. …  Lees verder »

Wij houden enorm van mosselen en dan die diep oranje kleintjes die je ook aan de middenlandse zee krijgt. Het liefst maak ik die klaar met zo min mogelijk wijn , bier of water want dan blijft de smaak het meest geconcentreerd. En dan wil je er natuurlijk groente bij. Wat past dan beter dan een salade (als het buiten lekker warm is) of prei! En dan niet tot puree gekookte prei maar lekker knackig! Al zoekend vond ik dit recept. Natuurlijk heb ik het gepimpt ! …  Lees verder »

Ben je verslingerd aan Italie en of Campari dan zal deze cake-taart zeker in de smaak vallen. De basis komt uit Polpo van Russell Norman en ik heb daar weer mijn draai aan gegeven waardoor de cakebasis luchtiger is geworden en beter doordrenkt raakt met de Campari bloedsinaasappelsiroop. …  Lees verder »

Top