1. Home
  2. Dutch4you
  3. Recepten van Dutch4you
Recepten van Dutch4you

Kipfilet, Parmaham, verse basilicum, tomatenpuree, knoflook, mosterd, citroensap, pistachenoten, olie, zwarte peper, zout …  Lees verder »

1 kilo kwaliteit aardappels 3 ons gerookt spek (blokjes) 2 grote uien Een theelepel marjolein Een theelepel bieslook Een theelepel peterselie Een theelepel karwijzaad Zout peper olie boter. …  Lees verder »

Een naar mijn eigen smaak aangepast recept uit Tsjchië. …  Lees verder »

Faja lobi foe Adjoema : Vurige liefde voor de heetste onder de Surinaamse pepre`s`, namelijk de `Adjoema`. Ik heb veel recepten gelezen en een paar geprobeerd. Dit is mijn uittreksel en ik wil niet anders meer. …  Lees verder »

500 gr kipfilet, in stukjes 1 dessertlepel zout 1 ui, versnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt 2 wortels, in plakjes 2 stengels bleekselderij, in plakjes stuk gemberwortel, fijngehakt 1/2 theelepel paprikapoeder 3/4 theelepel komijn 1/2 theelepel gedroogde oregano 1/4 theelepel cayennepeper 1/4 theelepel kurkuma 350 ml kipbouillon 250 gr tomatensaus 1/2 blik (400 gr) kikkererwten, uitgelekt 1 courgette, in plakjes 1 eetlepel citroensap …  Lees verder »

6 Kalfsoester á 100gr Peper Zout 1 ons Kalfsgehakt Een half ons Varkensgehakt Desgewenscht gehakte truffel, Champignon Peterselie Ui 2 Eieren Nootmuskaat Paneermeel 1 ons reuzel Een half ons boter …  Lees verder »

1 kg kabeljauw Gekruid paneermeel Water Mosterd Roomboter …  Lees verder »

250 gr. Soepvlees 1 courgette 1 Aubergine 1 rode paprika 250 gr. Tuinbonen 3 middelgrote aardappels 3 middelgrote uien 4 a 5 knoflookteentjes 2 eetlepels tomatenpuree 75 gr. Margarine versgemalen zwarte peper en zout …  Lees verder »

100 gr paneermeel 1 eetlepel bloem zout en peper naar smaak 2 eetlepels plantaardige olie 4 varkensschnitzel of lendebiefstuk, platgeslagen 1 ei, geklopt 1 middelgrote ui, in stukjes 300 gr champignon schijfjes 350 ml water 1 blokje runderbouillon 1 eetlepel maïzena 125 ml zure room …  Lees verder »

Anderhalve courgette 500 gr lamsgehakt anderhalf uitje 1 teentje knoflook 1 theelepel komijnzaadjes (geroosterd) halve theelepel cayennepeper 2 grote tomaten 2 eetlepels balsamico 2 eetlepels ketchup 1 eetlepel suiker half Turks brood …  Lees verder »

150 gram kipfilet in blokjes, 100 gram ongezouten pindas, 100 gram taugé, halve winterwortel, 1 prei, 1 rode peper, 2 eetlepels sweet curry mie. Voor de marinade: 2 el olijfolie, 2 tl sambal, 1 el sweet curry sauce,  …  Lees verder »

4 Duitse biefstukken 75 g boter 4 rode uien 1 eetl. lichte basterdsuiker 2 dl rode wijn 1/2 dl rode wijnazijn peper en zout …  Lees verder »

500 gram hamlappen, 2 theelepels djahe, 1 theelepel uienpoeder, 1 1/2 theelepel knoflookpoeder, 3 eetlepels ketjap benteng manis, 1 mespunt ve-tsin, citroensap, zout, peper, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 gesnipperde ui, 1/2 kop bouillon, 2 eetlepels suiker, 1 deciliter droge sherry, 1/2 blikje tomatenpuree, 1/2 theelepel ve-tsin. …  Lees verder »

Dit recept is een echte Vlaamse klassieker. Een beetje verduidelijking voor onze Noorderburen: In Vlaanderen noemt men wortelen "pekes" , stamppot "stoemp" en bloedworst "beuling". …  Lees verder »

1 vleestomaat, 100 gram champignons, 1 rode paparika, 1 kleine ui, 3 eieren, 2 eetlepels melk, 2 eetlepels bloem, zout en versgemalen peper, 3 eetlepels olie, 100 gram rundergehakt, 1 theelepel korianderpoeder (koetambar), 1/2 theelepel kerrie, 1 eetlepel sojasaus of ketjap, komkommer om te garneren. …  Lees verder »

100 gram pure chocolade 100 gram melkchocolade 0,75 dl slagroom 1 stolkje kaneel 75 gram suiker 125 gram gesmolten boter ( ongezouten ) 2 eieren snufje zout extra chocolade puur, melk of wit Cacaopoeder …  Lees verder »

350 gram varkensgehakt 100 gram rundergehakt 1 teen knoflook, uitgeperst 1/2 theelepel kaneel 1/4 theelepel gedroogd bonenkruid of tijm rasp van 1 kleine sinaasappel 8 zwarte peperkorrels, grofgemalen 1 dl droge rode wijn …  Lees verder »

Aardappels Groene kool 500 gr. gehakt Gekruid paneermeel Ontbijtspek Nootmuskaat Melk Roomboter Witte peper Zout …  Lees verder »

500 gram runder tartaar 1 eetlepel kappertjes bieslook 1 eetlepel vloeibare jus (bij voorkeur met ui en knoflook ) peper en zout droge sherry 25 g boter 2 theelepels mosterd Augurkje gesneden Eierdooier uitje …  Lees verder »

Top