1. Home
  2. Dezine
  3. Recepten van Dezine
Recepten van Dezine

Voor de ragout 600 gram gaar soepvlees (van kip of rund) 1 ui, gesnipperd 60 g boter 60 g bloem 1/2 l bouillon peper, zout, foelie, nootmuskaat, tijm naar smaak Voor het paneren bloem losgeklopte eieren of eiwitten paneermeel of fijn verkruimelde beschuit …  Lees verder »

Het varkensvlees uit het oorspronkelijke recept heb ik vervangen door kippeboutjes, krokant gebakken. Verdere bereiding in dezelfde pan. Heerlijk. …  Lees verder »

1 bosje basilicum 1 bosje dragon zeezout naar smaak 150 ml olijfolie extra vierge …  Lees verder »

Mijn nieuwe Lékué Decomax moet natuurlijk uitgeprobeerd worden! Daarom een paar recepten voor mousses en crèmes. …  Lees verder »

Supersimpel, superlekker. Stroop van pure appels is heerlijk zoet. Voor 1 potje stroop zijn wel heel wat appels nodig. …  Lees verder »

150 g appelmoes van 2 appels (of uit potje) 3 eieren 150 g suiker 150 g zelfrijzend bakmeel Voor versiering: 1,5 el bosbessen 15 g geraspte pure chocolade 1 tot 1,5 el kookroom (of koffiemelk) …  Lees verder »

Voor het schuimgebak: 5 eiwitten 250 g suiker / Sukrin extra suiker boter om in te vetten Voor de vulling: 500 g blauwe bessen 500 ml slagroom 100 g suiker / Sukrin poedersuiker / in de blender fijngemalen Sukrin …  Lees verder »

400 g frambozenpulp 250 g eiwit 4 blaadjes gelatine / agar-agar 400 g room 150 g suiker …  Lees verder »

125 g zachte boter 200 g havermout 180 g Sukrin 40 g cacao 1 el honing 4 el oploskoffie 2 tl vanillesuiker geraspte kokos of gehakte noten voor het bedekken van de ballen. …  Lees verder »

125 g boter 2 eieren 2,5 dl melk 300 g meel 75 g Fiberfin (of tarwemeel) 1 el bakpoeder 175 g Sukrin (of gewone suiker) 185 g verse bosbessen …  Lees verder »

Een flesje gaat enkele weken mee in de koelkast. …  Lees verder »

1 doosje verse bramen (bijv. diepvriesbramen van de AH) 1 l volle yoghurt 200 g suiker 1,5 zakje vanillesuiker 1/2 tl kaneel zout 6 kardemompeulen 2 dl room 3 el geroosterde noten (bijv. hazelnoten, amandelen, sesamzaad en amandelsnippers) …  Lees verder »

De Mojito is een cocktail met rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt met veel ijs. Deze vindt, net als de meeste op rum gebaseerde cocktails, zijn oorsprong op Cuba. Mogelijk is het daar op de suikerplantages ontstaan. De Mojito was van origine bedoeld als medicijn. Tegenwoordig is de Mojito in het uitgaansleven vooral populair om zijn verfrissende smaak. Over de herkomst van de naam bestaan verschillende theorieën. Mogelijk is de naam afgeleid van de mojosaus waar soms citroen door gemengd wordt. Ook kan de naam afgeleid zijn van het Spaanse woord mojado dat nat betekent. De schrijver Ernest Hemingway stond erom bekend dol te zijn op deze cocktail. Hij dronk het vaak in de Cubaanse bar Bodeguita del medio. Hij schreef daar de volgende tekst op muur: My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita. Deze tekst is hier nog steeds te bewonderen. …  Lees verder »

1 deel fijn meel 1 deel maïsmeel 2 el bakpoeder / wijnsteenpoeder 1/2 deel suiker Een deel is een glas, je kunt natuurlijk ook gewichten gebruiken, als de verhoudingen maar kloppen. 1 ei 1/2 deel olie (zonnebloem of maïs) 1 deel melk suiker of suikerproduct …  Lees verder »

Filodeeg komt uit het Midden-Oosten. Mijn favoriete Tunesische recept is brik, waar ook filodeeg voor wordt gebruikt. Filodeeg lijkt op bladerdeeg, maar is minder vet en de vellen zijn dunner. Daardoor scheurt het ook gemakkelijker. Ontdooi het filodeeg daarom precies volgens de instructie op de verpakking. gebruik het filodeeg direct nadat het ontdooid is vel voor vel, laat de andere vellen afgedekt liggen zodat ze niet uitdrogen smeer de vellen in met een beetje gesmolten boter of olie gebruik twee vellen op elkaar leg nootjes (bijvoorbeeld amandelschaafsel of gehakte pistachenootjes) tussen de vellen. Dit zorgt voor extra stevigheid en een crunchy effect …  Lees verder »

Chapati ken ik uit Tunesië, waar het gegeten wordt zoals hier de pizza of hamburger (fastfood, maar dan heel veel lekkerder dan de Mac of Domino`s - een wrap met ingrediënten zoals tomaten, ui, shoarmavlees, gesmolten kaas, olijven, verzin het maar... ). De chapati blijkt uit India te komen. Hier het recept. …  Lees verder »

Voor de vulling: 2 el olijfolie 3 rode uien, fijngesneden 150 g ontbijtspek, in dunne reepjes gesneden 6 el room 250 g tuinbonen, gedopt 250 g kapucijners, gedopt 250 g doperwten, gedopt 2 el salieblaadjes, fijngesneden 2 el munt, fijngehakt 2 el peterselie, fijngehakt 6 of meer el geraspte kaas naar keuze (parmezaan, oud, jong belegen= versgemalen peper zeezout zeezout 1 tl nootmuskaat Voor het deeg: 275 g bloem 1 tl zout 4 el olijfolie 2 el witte wijn of sherry 150 ml kokend water …  Lees verder »

2 uien, fijngesneden 60 g boter 120 g uitgelekte maïskorrels 27 g verse gist of ca 8 g gedroogde gist 10 g suiker 240 ml water 75 g maïsmeel 75 g semolina (soort griesmeel, maar dan fijner van structuur, verkrijgbaar in Italiaanse specialiteitenwinkel of biowinkel) 610 g bloem 15 g zout (3-4 tl) 1/2 tl cayennepeper 240 ml melk …  Lees verder »

1 tl zout 1 tl wijnsteenpoeder of bakpoeder 500 g bloem 150 g boter, gesmolten 1 ei 150 ml koud water vet of olie om in te frituren …  Lees verder »

Top