1. Home
  2. DennisKooktGraag
  3. Recepten van DennisKooktGraag
Recepten van DennisKooktGraag

Ik heb een aantal jaar geleden een tijdje een relatie gehad met een portugese dame. Zij schotelde mij ooit dit recept voor en vertelde dat dit een gerecht was uit de streek waar zij vandaan kwam. Helaas heb ik het recept zelf niet gekregen en op internet kon ik het ook niet vinden maar het is een simpel gerecht en ik heb de wijze van bereiding onthouden. Ik ga in dit recept uit van 2,5 liter bouillon.  De lange bereidingstijd komt doordat het vlees een paar uurtjes mag sudderen. Buiten dat is dit gerecht eigenlijk in een half uur klaar.  Doordat uiteindelijk het geheel gepureerd gaat worden en je een mooie gebonden soep krijgt lijkt het een voorgerecht maar vergis je niet. Dit is een goed vullende soep!  …  Lees verder »

Toen ik nog een klein jochie was maakte mijn moeder dit recept. Helaas heeft ze nooit opgeschreven hoe ze dit gerecht maakte en het lijkt een wat rare combinatie maar het is zeker het proberen waard! Ik doe in dit recept wel iets wat ik normaal niet doe en dat is gebruik maken van kerriesaus uit een pakje. Tot nu toe is iedereen die dit heeft gegeten zeer enthousiast en heb ik de smaak van zoals mijn moeder dat maakte aardig weten te benaderen.  …  Lees verder »

Dit recept is wederom een samenvoeging van een paar recepten die ik voorbij heb zien komen. Wel met een toevoeging van rode wijn nu en de kruidenmix is zelf gemaakt.  …  Lees verder »

Ik heb niet zo heel lang geleden een Erwtensoep gemaakt en dat had ik echt nog nooit gedaan. Het is een aardig karwij maar het resultaat mag er zijn. Ik had 3 liter gemaakt en de pan ging helemaal leeg.  Dit keer heb ik de bereidingswijze ietwat aangepast en dat recept plaats ik hier.  Hij is niet helemaal zelf bedacht maar deze versie is door mij aangepast.  …  Lees verder »

Dit recept is een variatie op de ''gewokte spruitjes op zijn aziatisch" dat Smulweb hier heeft geplaatst. Ik heb dit recept iets aangepast door extra groenten toe te voegen en het recept ook wat groter te maken aangezien ik hier vaak voor vrienden kook. Dit recept is goed voor zeker 8 personen. Halveer dus alles voor 4 personen. Hier heeft iedereen in ieder geval lekker zitten smullen!  …  Lees verder »

Dus ik kwam hier een gerecht tegen dat pasta en tacokruiden samen voegde. Oke, ik eet eigenlijk nooit taco's dus was wel benieuwd naar wat er dan in die kruidenmix zit. Uiteraard kun je dit kant en klaar kopen in de supermarkt maar dan zit er vast en zeker weer een hoop zout in en andere zaken die er niet in hoeven. Dus dit maak je ook heel simpel zelf en kun je de zout later naar smaak toevoegen of geheel weg laten.  …  Lees verder »

Je kent ze wel, die pakjes noodles voor 50 cent in de supermarkt. Ook lekker en ik heb ze ook altijd in huis maar eigenlijk kun je deze ook zelf maken. Je kan hier enorm mee varieren met groenten, champignons, gekookt ei of wat je maar wilt. Ik zet hier gewoon de basis neer.  …  Lees verder »

Ik heb een 18" wok gekocht en voor mijn eerste recept uit de wok heb ik gekozen voor een curry. Of deze nou in aanmerking komt voor Indiaas? Geen idee maar lekker is hij wel. Ik heb in dit recept kipfilet gebruikt en daarbij een deel van het recept Kip Met Yoghurtmarinade van Keukensloofje47 gebruikt. in tegenstelling tot dat recept heb ik alle specerijen in de marinade gedaan en de kip 24 uur laten staan. Dat recept is hier te vinden: https://www.smulweb.nl/recepten/1473565/Kip-met-yoghurtmarinade   …  Lees verder »

Dit is een recept van Jamie Oliver dat ik zelf nogal eens maak als ik niet veel tijd heb of gewoon een simpele pasta wil. Feitelijk gewoon boter, knoflook en parmezaanse kaas. Simpel, snel en lekker en zonder pakjes en zakjes.  …  Lees verder »

Soms koop ik bij de Aldi wel eens zo'n cervelaat worst maar die gaat eigenlijk nooit op. Dus meestal verdwijnt de helft in een soep zoals deze Italiaanse Minestrone. Uiteraard kun je ook Salami of Chorizo gebruiken. In mijn recept gebruik ik 3 liter boullion want ik vries het graag in. Ook hier weer ruim 10 porties en omgerekend een euro per portie..  Ook dit recept komt weer ergens vandaan en ik heb het vermoeden dat het hier op de site stond maar kan het origineel niet meer terug vinden. Ook hier wil ik als het mogelijk is graag de bron vermelden.  …  Lees verder »

Ik heb het origineel recept hier ergens gevonden maar kan het niet meer terug vinden. Wie zich hierin herkent mag zich melden dan kan ik de bron en een link naar het origineel erbij zetten. Mijn variant is misschien een beetje vloeken in de kerk want ik gebruik Chorizo.. Het resultaat is echter heel lekker en ik krijg dan ook vaak het verzoek om dit weer te maken. Ik gebruik hier als pasta de schelpjes voor of de fusili. Het staat hier als zelf bedacht maar het is een variant op een recpept dat hier ergens staat.  …  Lees verder »

Dit leuke gerechtje komt van het programma Kook Mee Met Max en is gemaakt door Sandra Ysbrandi.Het is een makkelijke en snelle pizza maar dan met turks brood als bodem. Snel, makkelijk en lekker! Ook hier weer zonder pakjes en zakjes en eigenlijk kun je er alles op leggen.  …  Lees verder »

Kip Adobo is een simpel gerecht uit de Filipijnen en dat heb ik laatst gemaakt met een vriendin. Ik heb dit nu een paar keer gemaakt en nu ga ik het op mijn manier doen. Voor dit gerecht is het wel van belang dat de kip lang kan marineren dus avond van te voren doen! Ook de rijst een avond van te voren koken omdat je deze later gaat bakken.  …  Lees verder »

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin. Of eigenlijk, wat tips over hoe dit te maken zoals ze in haar deel van indonesie dit maken. ook fijn is dat het geheel zonder pakjes en zakjes is. Nou heb ik in dit recept wel ham gebruikt maar die kun je ook weg laten want dat zit er origineel niet in. Voor de rest gewoon simpel maar lekker! Mijn vrienden waren in ieder geval enthousiast.  …  Lees verder »

Top