1. Home
  2. CAROvanderMeulen
  3. Recepten van CAROvanderMeulen
Recepten van CAROvanderMeulen

Boeuf BourguignonHet lekkerste wintergerecht voor een stormachtige avond, hoewel, in de zomer smaakt het ook verukkelijk..... …  Lees verder »

wachtende wijn..... Van wijn die echt niet lekker is om te drinken, of restjes in de fles maak ik standaard een voorraadje azijn. Er staan er in mijn keuken altijd wel een paar op een rijtje te rijpen. Niet in de directe zon, maar wat hoger op de keukenkastjes waar het altijd een paar graden warmer is. Zo heb ik altijd azijn in huis en ..... de lekkerste ook nog.In tegenstelling tot sommigeverhalen, kun je gewoon aan de slag met je restjes wijn en hoef je er echt geen "moeder" zo als wijn azijn bij te voegen om het proces op te starten. Je hebt lucht nodig, die ervoor zorgt dat de Acetorbacter bacterie zijn werk kan gaan doen. …  Lees verder »

Inmaken van olijven is reuze makkelijk en erg leuk om te doen. …  Lees verder »

Deze Choriso is een verse worst, die je eventueel goed zou kunnen roken. Als je kleine bolletjes maakt (gebruik runder darm) heb je de perfecte zelfgemaakte tapas. …  Lees verder »

Een top schapenworstje. Probeer hem te maken met schapen snaar (darm) als is dat wel een ontzettend geprut (echt ontzettend) Het is ook een stuk duurder dan rund of varkens darm. Het dunne darmpje vergt geduld en tijd voordat je het om de vultuit hebt gelegd. Gebruik anders runderdarm of kunstdarm. Ik maak deze worst op een stokje, omdat hij dan zo gegrild kan worden op de BBQ en handig te eten is. Succes verzekerd. Na Koninginnedag ga ik hem weer maken, houd mijn blog dus in de gaten. Wil je weten hoe je zelf worst maakt? Kijk dan eerst even op de algemene pagina. …  Lees verder »

Salsicce Barese, de opgerolde meterworst uit de streek rondom Bari, Italië. Met Parmezaanse kaas en paprika of tomaat. …  Lees verder »

Worst maken is leuk en makkelijk. Je hebt wel wat apparaten nodig om aan de slag te kunnen. Kijk even op mijn site voor tips. http://soundsfromthekitchen.blogspot.nl/2013/03/worst-zelf-maken.html …  Lees verder »

Top