1. Home
  2. Barryskulinairekeuken
  3. Recepten van Barryskulinairekeuken
Recepten van Barryskulinairekeuken

ZO! Hebben wij even een lekker nieuwjaar gevierd! Lekker knallen met het vuurwerk en ook met me schatje! Ik heb een geheim recept voor oliebollen ontwikkelt die ik graag met jullie wil delen. Dit kan je het hele jaar door maken omdat er geen oliebollenmix aan te pas komt. Wel bier!  …  Lees verder »

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Vroeger mocht ik altijd van mijn moeder 2 keer mijn schoen zetten bij de kachel. Dan lagen er altijd een paar pepernoten in en soms en cadeautje. Deze oeroude traditie moet in stand worden gehouden vind ik persoonlijk. maar dat is een andere discussie en wil ik hier niet voeren. Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je zelf die lekkere pepernoten kan bakken! Dan hoef je niet naar de sinterklaasintocht om een handje te halen   …  Lees verder »

Hallo lieve volgers, Door een kleine burn out ben ik een tijdje niet online geweest. De rust heeft mij goed gedaan en heb weer zin om bijzondere gerechten en verhalen uit mijn leven met jullie te delen! Ik wil graag beginnen met het delen van deze bijzondere uitvinding! Want zo wat is dat slim. Ik heb nog nooit 's ochtends zo snel mijn bammetjes gesmeerd. Kijk snel naar de video! …  Lees verder »

Pasta, een prachtig product waar je alle kanten mee op kan. Zo kan je kiezen voor klassieke spaghetti, penne of in dit geval heerlijke macaroni. Ook met macaroni kan je alle kanten op. Pak maar eens een pak macaroni. Je kan er mee van de keuken naar de eettafel, van de eettafel naar de huiskamer en je kan er ook gewoon mee de deur uit. Voorbijgangers zullen zich wel afvragen wat je van plan bent met dat pak macaroni, maar dat is natuurlijk je eigen zaak. …  Lees verder »

Op mijn all inclusive vakantie in Alanya (Turkije) ben ik in aanraking gekomen met cocktails. Normaal drink ik alleen maar pils maar het was toch al bij de prijs inbegregen. Dus ik dacht, doe eens gek.  Ik vroeg de barman (diens naam ik ben vergeten omdat hij niet te onthouden was en ik best een borrel op had) wat zijn populairste cocktail was en dat was deze, de bacardi cola! Nou ik geef er thuis mijn eige draai aan en noem het gekscherend altijd de Barrycola!  Hier mijn geheim …  Lees verder »

Supermarkten haten dit recept om de volgende reden: Ik denk dat iedereen het wel met mij eens is dat een frika(n)delbroodje op zijn tijd best lekker is. Normaal haal ik ze altijd bij de bakkerijafdeling van de plaatselijke grootgrutter. Alleen viel mij op dat het broodje al vrij snel zijn knapperigheid verloor, best een essentiele eigenschap.  Na wat speurwerk kwam ik er achter dat je de broodjes ook heel makkelijk zelf kan afbakken, net zoals in de winkel! Super handig. Je moet alleen even in het diepvriesvak kijken bij de snacks en daar kan je ze vinden. Supermarkten stoppen dit product aan het einde van de winkel omdat ze bij de bakker er meer geld aan verdienen. NIET INTRAPPEN! …  Lees verder »

Hemelvaart staat weer voor de deur en dat betekend natuurlijk; lekker gourmetten! Als je tegen een fransman gourmet zou zeggen dan zullen ze denken dat je een fijnproever bent. Gelukkig hoef je met de Hollandse gourmet hier geen rekening mee te houden. Gewoon eten wat je lekker vindt, helemaal top! Een veelvoorkomde denkfout die jullie maken is dat je altijd met gourmetten met je familie. Ik laat jullie zien dat gourmetten ook alleen kan, net zo leuk! …  Lees verder »

Vanillevla wordt traditioneel in Nederland gegeten als toetje. Soms wel eens als ontbijt of tussendoor maar ik vind dat niet zo lekker. Smaken verschillen! Ook is dit een handig recept voor als je geen zin hebt om een moeilijk toetje te maken en toch iets bijzonders op tafel wilt zetten.   …  Lees verder »

Vroeger toen je nog kleine dreumes was heb je er vast wel eens behoorlijk je tong aan gebrand: kwast! Dit ouderwetse Nederlandse recept is uitstekend voor in de koude winterdagen, bijvoorbeeld op de ijsbaan. Rijk aan vitamine C en gekenmerkt door zijn weeïge en over het algemeen vieze smaak is dit het ultieme drankje om niet te drinken in de winter. …  Lees verder »

Ik ben op het idee gekomen om dit recept te schrijven omdat ik veel youtube filmpjes gezien heb waarbij mensen niet weten wat ze aan het doen zijn. Ik wil daarom voordat je verkeerd geïnformeerd word dit recept met je delen. …  Lees verder »

Een visstick is een staafvormige snack die bestaat uit vis omhuld door een krokant laagje van paneermeel of een surrogaat. De soort vis die voor vissticks wordt gebruikt, is meestal filet van kabeljauw, koolvis of alaskakoolvis.Vissticks worden meestal als diepvriesproduct verkocht en ook bevroren bereid. Een van de grootste merkfabrikanten van vissticks is Iglo. Dit bedrijf vond de fish finger in 1955 uit in zijn fabriek te Great Yarmouth.[1]In andere talen worden vissticks onder andere "visstaafjes" (Fischstäbchen; Duits), "visstokjes" (Fiskepinner; Noors) en "visvingers" (fish fingers; Brits-Engels) genoemd.   …  Lees verder »

Knoflooksaus, wie is er niet met een droge mond wakkergeworden? 3500 jaar geleden werd er in Egypte al knoflook gegeten. In de Romeinse tijd dacht men dat knoflook de spieren versterkte. In de Middeleeuwen werd knoflook gebruikt om de duivel en heksen weg te houden. Zelf gebruik ik het al jaren voor in mijn door vele geprezen knoflooksaus. Hier mijn geheim: (Ook geschikt voor vegetarische gasten) …  Lees verder »

Omdat ik veel vragen over de serveertip van mijn "Duitse andijviestamppot a lá Barry" kreeg, heb ik besloten om hier een recept voor te maken. Dit zijn erg handige tips als je net terug komt van de winkel en toch een koud pilsje wilt. …  Lees verder »

De Chinees, we kennen er allemaal wel 1. Wat veel mensen niet weten is dat het chinese eten wat we hier eten niet hetzelfde is als in China. Wat ze daar eten is bijvoorbeeld zeesterren op een stokje, of de voet van een kip.  Nou Barry niet gezien. Doe mij maar een lekkere bak nasi. …  Lees verder »

Orgineel uit Duitsland maar wordt wel vaak gezien als een Amerikaans recept. Hierdoor twijfelde ik wel over onder welke keuken ik het moest plaatsen. …  Lees verder »

Op mijn vakantie in het altijd reurige Duitsland kwam ik langs een klein eetcafétje of zoals de duitsers het noemen een Café mit ein kuchen. Eigenlijk kwam ik alleen voor een lekker biertje maar het rook daar zo lekker. Ik vroeg aan die lieve fraulein (Anja heette ze): "FRAULEIN was da so gut riecht? " Anja de barvrouw riep terug vanuit de keuken : "Endivienbrei mit Wurst!". Nou dat lusstte ik wel en liet dat merken aan Anja. Anja was zo lief een groot bord op te scheppen en had de grootse curryworst (Currywürst) uit de pan gehaald.  Na het smikkelen van die heerlijke endivienbrei vroeg ik aan haar: "Das schmeckte gut Hattest du das Rezept für diesen köstlichen Endivieneintopf für mich?" . Nou die had ze wel voor mij en deze deel ik graag mit jullie! …  Lees verder »

Ham of hesp (algemeen varken. …  Lees verder »

Top