1. Home
  2. BappieNL
  3. Recepten van BappieNL
Recepten van BappieNL

Airbollen, oliebollen gemaakt in de Philips Airfryer naar ons familierecept die heel goed lukken! Ze zijn zeer smakelijk, smaken echt naar oliebollen maar dan zonder de overheersende olie smaak.  Deze airbollen smaken niet naar 'brood', zijn niet taai en ook niet droog. Ze zijn mooi van kleur, hebben een mooie structuur en zijn smeuig van binnen, smaken fris en fruitig, zijn een ware traktatie, ook de volgende dag nog!  Waarom bier in het beslag en geen water? Bier en gist zijn een geweldige combinatie! Bier helpt bij het rijzen, qua smaak worden je bollen voller van smaak, er is echter geen biersmaak te achterhalen. En er zal ook geen alcohol achter blijven in de airbol. Deze verdwijnt namelijk bij het verhitten van het beslag/deeg. Het is even een werkje, maar zeer de moeite waard! Ik hoef ze niet meer uit de frituur. Dit is een veel betere manier van bereiden.  …  Lees verder »

De aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (Helianthus tuberosus) is een soort uit het geslacht Helianthus die als vaste plant wordt gekweekt. Maar belangrijker is dat deze erg lekker is en eenvoudig te bereiden. Zelf dacht ik dat het een soort aardappel is, maar nee... het is een groente soort (knol). En een die absoluut tot mijn favorieten behoort. Waar smaakt het naar? Aardperen... Het heeft iets nootachtigs, zoetig en heeft een stevige structuur... Probeer het, en je weet het!!! …  Lees verder »

Deze stoofperen worden, prachtig rood en smaken heerlijk fris. Ik voeg er geen druppel alcohol aan toe en toch zijn dit de lekkerste stoofperen... …  Lees verder »

Deze smoothy ontstond vanmorgen vroeg spontaan, ik had een idee en voerde het uit... Om vervolgens met jullie te delen! …  Lees verder »

Een snelle, gemakkelijke, romige en neurtrale soep met een winters tintje. …  Lees verder »

Top