1. Home
  2. *patrickkluivert*
  3. Recepten van *patrickkluivert*
Recepten van *patrickkluivert*

Een verrassend lekker bijgerecht. …  Lees verder »

Tenoba is ontwikkel door de Javanen in het district Nickerie, het grootste district van Suriname. In Tenoba komt de smaak van kokos pas echt tot haar recht. …  Lees verder »

Moksie Alesie betekent letterlijk gemengde rijst, de rijst wordt gekenmerkt door het gebruik van een mix van verschillende soorten groenten en/of vleessoorten. …  Lees verder »

Masoesa-Alesi is een populair gele rijstgerecht, dat haar smaak te danken heeft aan het gebruik van passievrucht. Door toevoeging van passievruchtextract en een bijzonder combinatie van kruiden, wordt een heerlijk gele rijstgerecht verkregen. …  Lees verder »

Maizenakoek is een van de vele Surinaamse lekkernijen, die door de creativiteit van de huisvrouw is ontwikkeld. Deze koek is een lekkernij voor tussendoor. …  Lees verder »

Surinaamse macaroni wordt bereid met een geheime combinatie van specifieke kruiden en specerijen in combinatie met sojasaus. Hieraan wordt pindasaus toegevoegd voor een nog vollere smaak. …  Lees verder »

Lapis is een Javaans maizenadessert, die bij welke Surinaamse gelegenheid dan ook niet weg te denken is. Door de juiste combinatie van kokosmelk, essence en kleurstof wordt een bijzonder smaakvol en kleurrijk dessert verkregen. …  Lees verder »

Keksi wordt in Suriname beschouwd als de beste en fijnste cake. Ervaar zelf de fijne smaak. …  Lees verder »

De Surinaamse keuken is ook gezegend met een groot aantal eiergerechten maar ei-sliertjes springen er echt tussen uit. …  Lees verder »

Char Siu is met de komst van de Chinezen in Suriname geintroduceerd, maar het heeft een eigen Surinaams karakter gekregen. Dit recept is afkomstig van een van de beste Surinaaamse restaurants, een aanrader van jewelste! …  Lees verder »

Kippenbouten, in Suriname Botoe genoemd, zijn in een ware delicatesse; de verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen geheime kruidenmengsels ontwikkeld. Kippenbouten, in Suriname Botoe genoemd, zijn in een ware delicatesse; de verschillende bevolkingsgroepen hebben hun eigen geheime kruidenmengsels ontwikkeld. …  Lees verder »

Een Surinaamse lekkernij, die nooit ontbreekt op feesten. Fiadoe is tamelijk ingewikkeld te bereiden; het resltaat is er echter na! Eenmaal bereid kan men er niet meer van afblijven. …  Lees verder »

Aardvruchten nemen in de Surinaamse keuken een belangrijke plaats in. Door de combinatie met groene en rijpe bakbanaan aangevuld met hardgekookte eieren en bakkeljauw, wordt een bijzonder smaakvolle aardvruchtensalade verkregen. …  Lees verder »

Bojo is een echte Creoolse lekkernij met cassave als hoofdbestanddeel. Door de combinatie van cassave, ook wel tropische aardappel genoemd, met o.a. cocosmelk, wordt een bijzonder smaakvolle en exclusieve lekkernij verkregen. Bojo ontbreekt op geen enkel Surinaams feest. …  Lees verder »

Bara is een Hindoestaanse snack met gele erwten of oerdie als de belangrijkste smaakmakers; deze peulvruchten zijn rijk aan vitaminen en mineralen. …  Lees verder »

1-1 1/2 kg rundvlees 8 rode pepers (zaadjes eruit) als je het wat pittiger wilt,wat peperzaadjes erin laten 2 grote uien 4 teentjes knoflook (meer mag ook) half vingerkootje trassi 1 eetlepel suiker kopje tomatenketchup 3 eetlepels ketjap 1-2 vleesboullon blokjes …  Lees verder »

Rundvlees: poulet, soepvlees of iets dergelijks ? ui aji-no-moto of ve-tsin okers bouillontablet soepselderij …  Lees verder »

Baka-bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbaan en geserveerd wordt met echt Javaanse pindasaus. Elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor. …  Lees verder »

Top