Wokkelvormige kunstzuilen verrezen twintig jaar geleden in wat de jongste wijk van Waddinxveen moest gaan worden en zij lieten in al hun eenzaamheid… … Lees verder »
De populaire en fotogenieke uitspanning De Knip, aan de Vliet in het Zuid-Hollandse Voorschoten, was ooit een scheepswerfje, later de aanlegplek van… … Lees verder »
Van alle nieuwe zaken met een BIB-Gourmand, die Michelin ons vorige maand voorschotelde, ken de ik de meeste wel, maar er springt er… … Lees verder »
Een plaatje van een zaak is First geworden, het door Gerrit Bruntinck gestylde voormalige Ierse eethuis aan de rand van Zeist. Een brasserie is het… … Lees verder »
Ommen, wanneer kom je daar nou? Dacht ik, toen ik voorbij Zwolle naar het oosten dieselde en langs herfstige velden en rietgekapte hofsteden het… … Lees verder »
Tot mijn verbazing ontdekte ik dat een van mijn favoriete restaurants in de provincie Utrecht, De Burgemeester in Linschoten, nog enige aandacht… … Lees verder »
Enkele jaren geleden stapte ik Mirabelle in Breda binnen en ontdekte dat het een brasserie was geworden. Met een keuken die niet echt in de schaduw… … Lees verder »
Nergens ter wereld is de sfeer zo no nonsens als in de populaire Rotterdamse brasserie Kaat Mossel, waar iedereen elkaar, en ons vooral ons, kent.… … Lees verder »
Gorcum – je moet Gorinchem schrijven – is niet de allermooiste stad van Zuid-Holland, maar de plek waar het oude centrum tegen de Merwede leunt mogen… … Lees verder »
Het gaat goed met Toine Hermsen, de begenadigde Limburgse kok die 20 jaar geleden zijn eigen pure keuken presenteerde en sindsdien aan de weg is… … Lees verder »