Een Zuid-Limburger in hart en nieren.In Nederland nog een van de weinige delen waar men nog trots is op zijn afkomst en daar ook voor uitkomt. Een echt patriottisch Bronsgroen Hart om het effe zo te zeggen.Tijd voor een Limburgse smulwebpage.Ik ben lid sinds Juli 2005.Verder leef ik mijn leven samen met mijn gezinnetje op een rustige manier. Niks overhaasten, alles gaat al veel te snel om. Leven van dag tot dag met een kleine blik op de toekomst. Mijn grootste liefhebberij is natuurlijk mijn vrouw Monique en onze 2 dochtertjes. Ashley is 5 en Niki is 2 jaar ous.Mijn hobbies zijn de Koninklijke Harmonie Sainte Cecile Eijsden waar ik jachthoorn speel. Daarnaast rijd ik ook graag een rondje op mijn knalrode vliegmachine, een Honda CBR 600 F. Verder is een grote hobby de dierenspeciaalzaak van mijn vrouw, Pet's Family Maastricht. Een van mijn liefhebberijen is natuurlijk koken en eten. Limburgse streekgerechten maar ook in het bijzonder Aziatisch, Joegoslavisch en Grieks. Daarnaast is een goed glas bier ook niet weg en dan staat de Belgisch Limburgse Jupiler (het liefst in een ijskoud klein flesje) eenzaam bovenaan het verlanglijstje gevolgd door ons eigen Limburgs Brand biertje met een scheutje donker bier uit Wijlre. Ik wil met deze site toch proberen om echte Limburgse gerechten samen te brengen van mezelf, aangepast of van anderen. Daarnaast ook wat andere lekkere gerechten, vooral mijn favoriete keukens.
Himmel en ead, zo noemen wij jou recept in de oostelijke mijnstreek. En dat is even lekker. groeten, Anna v. Salzburg
Lees verder
laura
Lees verder
met je verjaardag!En een hele fijne dag gewenst!Groetjes, Carin.
Lees verder
Lees verder
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Mosselen met blond bier bijvoorbeeld Leffe Blond … Lees verder »
Een zoetzure runderstoofschotel. … Lees verder »
Pindasaus … Lees verder »
Zoetzuur van gemengde groenten … Lees verder »
Gebakken banaan met poedersuiker … Lees verder »
Indonesische gemarineerd vlees aan pennen. … Lees verder »
Indonesische pittige kipreepjes … Lees verder »
Voor velen een lekkernij en anderen gaan bij de gedachte eraan "over de nek". Bij de Nederlands pratende mensen ook bekend als hoofdkaas. … Lees verder »
Soep van Kervel … Lees verder »
… Lees verder »
Stevig lunchgerecht. … Lees verder »
Dit gerecht van appelen en aardappelen heeft verschilende namen. … Lees verder »
Zoete deegbodem gevuld met rijstepap. Een Echte Limburgse vlaaiklassieker. Het land waar de enige echte vlaai vandaan komt. … Lees verder »
Alweer een goede Limburgse klassieker. Het witte goud oftewel de witte asperge. In dit gerecht met een smeuige botersaus … Lees verder »
Zoetzure sperzieboontjes … Lees verder »
Vroeger werd dit gerecht letterlijk van kalfskop gemaakt zoals de naam zegt. Tegenwoordig van gewoon kalfsvlees. Bij ons wordt dit vooral met de Bronk gemaakt. … Lees verder »
Stoofschotel van konijnenbouten in zoetzure saus. Een gerecht wat bij veel gezinnen met kerstmis gegarandeerd op tafel staat. Een van de lekkerste Limburgse gerechten !!!!! … Lees verder »
06-08-2005 | Sandwichbar
06-08-2005 |
05-08-2005 | Een restaurant met flinke hoeveelheden voor geen grote bedragen met veel keus
05-08-2005 | Goed, lekker, gezellig en goedkoop restaurant