1. Home
  2. Community
  3. wittewieven

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over wittewieven  Stuur een bericht

Wij zijn twee vriendinnen die allebei uit Twente komen en omdat we echte Tukkers zijn leek het ons leuk om een pagina speciaal over Twente te maken met Twentse gerechten, gebruiken en volksverhalen.

OUDE TWENTSE GEBRUIKEN

Als er een baby werd geboren kwam vroeger de hele buurt KROAMSCHUDDEN. Bij dit gebruik werd er altijd een hele grote KRENTENWEGGE (zie recept op deze pagina) op een plank meegedragen waar dan iedereen van mee at tijdens de koffie bij de kraamvrouw

Ook het begrip NOABERHULP komt uit Twente, het is een soort buurtpreventie en klussenhulp ineen, ze deden alles voor,maar wisten ook alles van elkaar !!!

MIDWINTERHOORNBLOAZEN,POASVUREN EN VLOGGELN zijn ook oude gebruiken, verder staat er nog een stukje tekst in het TWENTS over een BOERENBRULFT bij de Bookmarks.

Witte Wieven duiken regelmatig op in oude volksverhalen. Ze dolen rond in de bossen en op de hei en jagen de mensen de stuipen op het lijf.Onverwacht kom je ze tegen dus hou je ogen en oren gespitst.

Met den dichten damp, die uit de moerassen opstijgt, verlaten de witte wieven hun belten en glijden als lange nevelstrepen over de heide. Dan is het niet geraden langs de belten te gaan, want de witte wieven willen niet gestoord worden.

Als je het leuk vindt breng ook eens een bezoekje aan onze andere pagina,s
rijstomdewereld het_notenhoekje
annemariek hettiekamphuis

Over wittewieven  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van wittewieven
Bekijk alle artikelen van wittewieven
Bekijk alle recepten van wittewieven

wittewieven heeft nog geen restaurantrecensies.

Bekijk alle artikelen van wittewieven
Top