Hoi hoi. Bedankt dat je dit recept van mij in je kookboek hebt gezet. Ik hoop dat je er lekker van gaat smullen. Wil je me nog eens laten weten of het lekker was? Mijn laatste nieuwe creatie is deze…
Lees verder
Dank je wel voor het meenemen van mijn recept. De hapjes zijn zeker niet moeilijk te maken en zowel koud als warm erg lekker. Veel succes ermee. Groetjes, Petra
Lees verder
Jij had een recept(en) van mij meegenomen. Nog bedankt ervoor. Bij deze weer die we nu hebben horen stoofpotten en gevulde maaltijdsoepen om de innerlijke te koesteren. Maar och soms heb ik zin om…
Lees verder
Bedankt voor het meenemen van mijn soeprecept. Wij vinden deze soep erg lekker. Ik hoop jullie ook! Bedankt ook voor je reactie bij het recept. Groetjes en fijn weekend, Petra
Lees verder
Heerlijke, luchtige cake. … Lees verder »
Dagrecept gelezen in de Volkskrant.Bij mij thuis vonden ze het heerlijk. … Lees verder »
Amerikaanse barbecue is iets heel anders dan Nederlandse. Wat wij barbecue noemen, heet daar grillen: vlees kort garen op een rooster boven een warmtebron. In Amerika is barbecue het langzaam garen van grote stukken vlees (varkensschouders, ribbetjes) boven rokend hout of houtskool, en daar kunnen de Amerikanen net zo gepassioneerd over discussien als Italianen over spaghetti. Barbecue isserious business, vooral in de barbecue belt in het zuiden van de VS.
Door het langzame garingsproces (een flinke varkensschouder duurt wel een uur of 14) wordt het vlees supermals en krijgt een heerlijke rooksmaak. Er zijn talloze regionale variaties: droge of natte marinade, hele beesten of stukken vlees, verschillende houtsoorten om mee te roken, wel of geen barbecuesaus die dan weer zoet, zuur of pikant kan zijn
Ik proefde mijn eerste American barbecue in het 12 Bones Smokehouse in Asheville, North Carolina. Ribbetjes en rundvlees uit de enorme rookoven, om je vingers bij af te likken. Ongezond? Welnee. Op het toilet hing een grote lachspiegel met daarnaast een bordje: See? Good bbq makes you skinny.Als het weer niet uitnodigt om een een paar kilo ribbetjes een hele dag op de barbecue te leggen, is er gelukkig een alternatief. In een artikel in de New York Times van afgelopen juni beschrijft de onvermoeibare culinaire onderzoeker Harold McGee dat ribbetjes uit de oven sowieso voor de thuiskok een betere optie zijn dan ribbetjes van de barbecue: sneller klaar en sappiger. Dit is een bewerking van zijn recept. … Lees verder »
Tortilla wraps die gevuld zijn met een (ietwat pittige) kipsatvulling en vervolgens zijn gefrituurd. Ze zijn echt heel lekker en niet eens zo moeilijk te maken. Je kunt ook zelfgemaakte sataus gebruiken, maar als je daar even geen zin in hebt kan het gewoon uit een zakje. … Lees verder »
Lekkere snel te bereiden brownies. … Lees verder »
Van oudsher een Hongaars gerecht, maar in de loop der jaren helemaal eigen gemaakt door de Oostenrijkers. Toen in de 14e eeuw Hongarije tijdelijk in Oostenrijkse handen kwam, was de elite verrast door de Hongaarse soep. Zij besloten het recept mee te nemen naar hun vrouwen in Oostenrijk. Sindsdien is het een zeer gewaardeerde soep onder de Oostenrijkers en de miljoenen toeristen die jaarlijks over de pistes razen. … Lees verder »
Een heel makkelijk recept is Tiroler Grtl. Dit traditionele Oostenrijkse recept is goed voor een voedzame lunch op de berg. Dit recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakte voor de gasten. Met de restjes van een paar dagen kreeg het personeel om de paar dagen Tiroler Grtl. Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerecht. Hieronder lees je hoe snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet. … Lees verder »
Smelt de boter in een stoof- of braadpan en laat uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak in ca 4 minuten rondom bruin. Voeg alle groenten toe en laat ca 2 minuten op hoog vuur meebakken.Kneus de jeneverbessen en voeg de kruiden en specerijen toe. Blus af met rode port en wijnazijn en breng aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de runderstoof op laag vuur ca 3 uur stoven tot het vlees zacht is. Voeg zodra het vlees gaar is, de kruidkoek toe om de saus te binden. Haal voor het serveren de laurier, jeneverbessen, kaneel en tijm uit de runderstoof. … Lees verder »
Heerlijke maaltijdsalade met kip. … Lees verder »
Lekkere krokante wafeltjes. Gevuld met slagroom zijn het Nieuw Jaarsrolletjes. … Lees verder »
Zoetzure gehaktballetjes. … Lees verder »
Brownies, gevuld met karamel en Twix. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Brood-kwarkpudding met warme kersensaus. … Lees verder »
Brownie-achtig nagerecht, zowel warm als koud heerlijk. Bereiden +/- 15 min, oven +/- 30 min. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
wijmeren heeft nog geen restaurantrecensies.
wijmeren heeft nog geen artikelen geschreven.
wijmeren heeft nog geen vrienden op Smulweb.