
________________________________________
Deze pagina is bedoeld voor beginners in de Hollandse Bourgondische keuken en is geinspireerd door mijn koks opleiding aan de Culinaire Vakschool in Groningen en natuurlijk mijn eigen ervaring in techniek en smaak. Gebaseerd op de eenvoudige wegrestaurant en scheeps kombuis.~
THUIS IN JOU KOMBUIS
Ja, di;t klink mischien raar, maar ik ben Zuid-Afrikaner die Hollandse mensen nu een kooklesje wil gaan leren over de Hollandse pot..ha ha!. NEE hoor! Deze pagina is bedoeld om een basis te leggen voor beginners in de keuken. Onderwerpen als warenkennis en hygiene en samenstelling van een drie-gang menu, zal bespreekt en samengesteld worden.. Ook de bakkerij en hoe je jouw eigen verschillende soorten broodjes en brood kunt bakken en gebakjes samenstellen wordt bespreekt. En hoe je kan letten op kwaliteit vlees, vis en groenten en produkten in het algemeen word bespreekt. En natuurlijk nog veel meer word uitgediept! Ik bezeft ook dat deze recepten 15 jaar geleden geschreven is zo wij kunnen een 1/4 van de vetstof met koken wel afhalen. Maar laten wij nooit de Hollandse Pot op Weg vergeten.
Gebak … Lees verder »
Compote … Lees verder »
Bij deze gerecht zei mijn vriendin Qin Dat ze het in China precies zo maken. Ik weer gelukkig, want dan heb ik het in constructie van het recept goed begrepen. Het paste ook goed bij de recept van de vis recepten. Eigenlijk vond Qin al mijn recepten typisch Chinees. … Lees verder »
Koude nagerechten … Lees verder »
Ribkarbonade zijn malser dan schouderkarbonade en krijgt daardoor ook een andere bereidingswijze. … Lees verder »
Warme voorgerecht … Lees verder »
Oliesausen … Lees verder »
Bladerdeeg. … Lees verder »
… Lees verder »
Korst: Bladerdeeg
Zien mijn artikel Bladerdeeg zelf maken … Lees verder »
Korst: Bladerdeeg … Lees verder »
Korstdeeg: Bladerdeeg … Lees verder »
Korstdeeg: Bladerdeeg
Uitkomst 6 saucijzenbroodjes. … Lees verder »
Bakkerij Deel 2 … Lees verder »
Bakkerij Deel 2 … Lees verder »
Rijst/deegware … Lees verder »
Gebonden soepen. … Lees verder »
Koude nagerechten … Lees verder »
Koude nagerechten … Lees verder »
Koude nagerechten … Lees verder »