De recepten op deze pagina gaan verhuizen naar www.annabee.net.
Hi, ik heb een vraag over je court bouillon met rivierkreeftjes (lijkt me heerlijk!). Pocheer je al vooraf gepelde en schoongemaakt rivierkreeftjes? Of pocheer je gehele rivierkreefjtes die je daarna…
Lees verder
Hallo, Gefeliciteerd met je dagrecept Rode kool met knoflookworst. Vluchtig gezien, lijkt het alsof je niet zo actief meer bent op Smulweb, maar ik ga toch maar even bij rondsnuffelen. Groetjes, Jos
Lees verder
ik zit nu al een tijdje door je site te "smulwebben" wat een genot, nog nooit zo′n bijzondere homepage gezien,ik heb een hoop van je recepten bij mn favorieten gezet,maar…
Lees verder
Ik kom je een prettig weekend wensen. Nora
Lees verder
Althans volgens Stewart Lee Allen, auteur van 'In de keuken van de duivel'. Dit recept hoort bij het artikel 'De ketchup met de duizend gezichten'. Het is vermoedelijk afkomstig van Jamaica. … Lees verder »
Een recept van de Azteken. "Tlaquetzalli betekent kostbaarheid. Dit koude brouwsel werd sterk gekruid met Spaanse pepers. Deze drank schijnt niet meer te bestaan en er zijn geen recepten van, maar sommige vroege Europese versies van chocola schijnen er veel op te lijken. Dit recept is een aanpassing van een recept uit 1652, dat wordt toegeschreven aa kapitein John Wadsworth uit Londen. Puristen zullen woedend worden - ik gebruik bijvoorbeeld halvolle melk in plaats van water - maar de combinatie van zoet, scherp en koud is verrassend verfrissend."
Bron: In de keuken van de duivel … Lees verder »
Recept van groottante Hortense
(Op speciaal verzoek van 'redqueen' Babs.) … Lees verder »
Recept van groottante Hortense … Lees verder »
Recept van groottante Hortense … Lees verder »
Dit bewerkelijke pastagerecht zal bij de gemiddelde Afghaan vermoedelijk niet regelmatig op tafel staan. … Lees verder »
Mijn bron geeft niet aan wat voor gerecht dit is; ik neem aan een lunchgerecht dat met brood geserveerd wordt. … Lees verder »
Een prima perentoetje van de Volmaakte Hollandse Keukenmeid (toen heette het 'peerestruif'). … Lees verder »
* Birnen in Weinsirup *
Een traditioneel Zwitsers recept. Makkelijk te bereiden. Bron: Wijn in de keuken … Lees verder »
Oorspronkelijk recept uit de tijd van de bijbel. Kardoen wordt geteeld voor de jonge, gebleekte bladstelen. De smaak is een kruising tussen artisjok en asperge. Gestoofde kardoen is lekker in combinatie met kastanjes of walnoten. Hier het recept voor een al eeuwenoude soep. … Lees verder »
Als je kant-en-klaar gekookt mosselvlees koopt is dit borrelhapje supersnel klaar! … Lees verder »
Een gereconstrueerd recept uit de vroege middeleeuwen, oorspronkelijk bereid in een grote ketel boven een open kampvuur en thuishorend op een kerstfeest in Dorestad. De authentieke ingredienten zijn echt belangrijk. Deze pudding is zoet door de gedroogde vruchten. Hij is ongeveer zo groot als een voetbal, weegt bijna 4 kilo, ziet er heel vies uit en is erg lekker, maar ook erg machtig. Het is de oermoeder van alle plum-puddings, waar Engeland nog altijd trots op is. Reken een paar uur werk voor de voorbereiding en een uur of acht voor het koken: een aardig dagje werk. Tijdens het koken moet je in de buurt blijven, maar je kunt wel wat anders gaan doen. De smaak is heel vreemd, in de zin van: onbekend, niet vertrouwd, anders. Het is wel lekker, maar ook bevreemdend: een tijdreis in de mond. Bron: Wat de pot schaft - De geschiedenis van de dagelijkse maaltijd. … Lees verder »
Een ongewone combinatie die heel goed smaakt bij kerriegerechten: zoetzuur van stukjes kiwi en appel. Door licht koken in een mild gepeperde siroop blijven de structuur en smaak van de vruchten bewaard. … Lees verder »
Serveer de pruimen bij gebraden varkensvlees of wild; ook is het lekker om de pruimen als dessert over ijs te scheppen en de port er apart bij te drinken. Zeer eenvoudige bereiding. … Lees verder »
Deze drank is op z'n lekkerst als je hem eerst vier maanden goed op smaak laat komen. Heel makkelijk te maken. Een pittig, maar zacht drankje. … Lees verder »
* Melochiya (of Moeloechiya) *
Ik had wel eens van de juteplant (Chorchorus olitorius) gehoord (inderdaad van de zakken!), maar wist niet dat je het blad als groente kunt eten. Het is zelfs in Nederland te koop: 's zomers soms vers op de zaterdagmarkt in Beverwijk, of anders gedroogd in Griekse winkels en diepgevroren in de Van Woustraat 89 in Amsterdam (of dat laatste nog klopt, weet ik niet). De juteplant, met de stroperigheid van okra, is het belangrijkste groene gewas van Afrika, aangeplant met ontwikkelingshulp, maar al verzameld sinds mensenheugenis. In Egypte wordt de soep opgediend met een gegrild kippetje en brood en eventueel koolrolletjes met rijst. De kip wordt in stukjes gescheurd en in de soep gedoopt. Hier een beknopte versie van het recept, waarbij de soep wordt opgediend met kipfilet en taqliya-saus. … Lees verder »
* Hamam bi'l zaytoen *
Duif is in het hele Midden-Oosten al zeer lang een populair gerecht. In een Egyptisch graf te Sakkara uit 2500 v.C. heeft men resten van een duivencasserole gevonden. En in het bijbelse dorp Maresa in Israel zijn zelfs ondergrondse duiventillen ontdekt, voorlopers van de hedendaagse kippenbatterijen. Onderstaand recept is typisch voor Syrie, Libanon en Jordanie. Men eet bij dit duifje met olijven rijst, burghul of brood. … Lees verder »
Met lekker brood erbij een bijzonder voorgerecht om van te smullen! Uit: Sla Etcetera 3/2001 … Lees verder »
Heel eenvoudig, leuk en lekker. Uit: Sla Etcetera 3/2001 … Lees verder »
Gestoofde gehaktrolletjes uit Bagdad, de stad met een groots verleden, zeker ook op culinair gebied. Die traditie zet men voort. Dit is een heel 'zuinig' gerechtje, het kan eventueel worden gemaakt van restjes geroosterd gehakt (een gehaktbal in partjes kan ook) en oud brood. Maar als je het proeft is het iets heel nieuws. Ware kookkunst laat zich niet onderdrukken. … Lees verder »
watdepotschaft heeft nog geen restaurantrecensies.
watdepotschaft volgt nog geen andere Smulwebbers.