1. Home
  2. Community
  3. vissersvrouw

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over vissersvrouw  Stuur een bericht

Als dochter van een Scheveningse vader, heb ik al jong geleerd om haring te eten.
Het is dan ook één van mijn favoriete vissoorten.
Op deze pagina, wil ik dan ook alleen maar recepten met haring neerzetten.
Recepten van eigen bodem, maar ook uit andere landen.

Verse maatjes.
Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten.
Dat romige houdt verband met het vetgehalte, dat rond de twintig procent moet liggen.
Het vlees moet mals, maar stevig zijn.


Bokking:
Haring wordt niet alleen rauw gegeten maar ook gerookt en heet dan bokking.
Tenminste als-ie koud gerookt is, dat wil zeggen gedurende langere tijd op 27 graden Celcius in de rookkast.
Overigens heet een koud gerookte haring ook wel spekbokking of brado.


Brado:
is een door haringhuis Ouwehand beschermde merknaam voor een "kouwe" bokking.
Deze, in de jaren vijftig van de vorige eeuw gedeponeerde merknaam, is soortnaam geworden voor koud gerookte haring, die opengeslagen wordt geleverd.
Warm roken van een haring kan ook en dat duurt enkele uren bij 74 graden.


Een warm gerookte haring heet kipper, maar wordt ook wel stoombokking genoemd.
Vers gerookte kipper.



Dit is niet mijn eerste pagina op smulweb.
Ga ook eens op één van de anderen kijken.

Reve51 - renee_r - chin-chin - baboeschka - lekker-met-fruit

Over vissersvrouw  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van vissersvrouw
Bekijk alle recepten van vissersvrouw

vissersvrouw heeft nog geen restaurantrecensies.

Bekijk alle artikelen van vissersvrouw
Favoriete pagina's (0)

vissersvrouw volgt nog geen andere Smulwebbers.

Top