
Als dochter van een Scheveningse vader, heb ik al jong geleerd om haring te eten.
Het is dan ook één van mijn favoriete vissoorten.
Op deze pagina, wil ik dan ook alleen maar recepten met haring neerzetten.
Recepten van eigen bodem, maar ook uit andere landen.
Verse maatjes.
Een goede maatjesharing moet vrij blank vlees hebben, een frisse, zilte geur afgeven en ook een zilte, romige smaak bezitten.
Dat romige houdt verband met het vetgehalte, dat rond de twintig procent moet liggen.
Het vlees moet mals, maar stevig zijn.
Bokking:
Haring wordt niet alleen rauw gegeten maar ook gerookt en heet dan bokking.
Tenminste als-ie koud gerookt is, dat wil zeggen gedurende langere tijd op 27 graden Celcius in de rookkast.
Overigens heet een koud gerookte haring ook wel spekbokking of brado.
Brado:
is een door haringhuis Ouwehand beschermde merknaam voor een "kouwe" bokking.
Deze, in de jaren vijftig van de vorige eeuw gedeponeerde merknaam, is soortnaam geworden voor koud gerookte haring, die opengeslagen wordt geleverd.
Warm roken van een haring kan ook en dat duurt enkele uren bij 74 graden.
Een warm gerookte haring heet kipper, maar wordt ook wel stoombokking genoemd.
Vers gerookte kipper.
Dit is niet mijn eerste pagina op smulweb.
Ga ook eens op één van de anderen kijken.
Reve51 - renee_r - chin-chin - baboeschka - lekker-met-fruit
Bedankt dat je mijn aardappelkoekjes met haring .hebt meegenomen ik hoop dat het in de smaak gaat vallen .Laat even weten wat je er van vond groeten Dirk.
Lees verder
Het is blijkbaar erg rustig op je haringpagina ( gezien het gastenboek )Velen zullen niet weten wat ze missen want er staat zoveel lekkers op. Je haringtartaar maak ik regelmatig en nu er weer nieuwe…
Lees verder
Wil je even Van Harte Feliciterenmet je verjaardag en nog vele jaren toewensen in goede gezondheid. Liefs en groetjes,
Lees verder
Een makkelijke, lekkere, friszure, zomerse salade. Ook makkelijk te maken op de camping bijvoorbeeld ;o) … Lees verder »
Een heerlijk, romige maaltijdsoep
… Lees verder »
Een heerlijk smeerseltje voor op brood.
… Lees verder »
Verse, gebakken haring uit de oven, met aardappels.
… Lees verder »
Lekker fris gerecht voor bij een buffet.
… Lees verder »
Leuk om te zien, origineel en zeer smakelijk
… Lees verder »
Een haringhapje als voorgerecht, bij de lunch, maar ook als borrelhapje niet te versmaden.
… Lees verder »
Zacht smakende, gemarineerde haring
… Lees verder »
Dat haring in veel landen geliefd is en je er van alles mee kunt maken, bewijst dit recept wel !
… Lees verder »
Dit oer-hollandse recept werd vroeger gegeten op de schepen die lange zeereizen maakten naar alle uithoeken van de wereld. Het recept was hiervoor uitermate geschikt aangezien het gerecht vrij stevig en redelijk lang houdbaar is.
… Lees verder »
Dit heerlijke frisse haringgerecht kan het gehele jaar worden geserveerd. Maar met name in de zomer is dit gerecht niet te versmaden.
… Lees verder »
Hoewel dit eerlijke Hollandse recept niet een, twee, drie op tafel staat zou dit geen reden mogen zijn om het te laten. De combinatie van haring en paprika zal u versteld doen staan!
… Lees verder »
Een van oorsprong Duits recept
… Lees verder »
Stap eens af van het roggebrood-haringhapje. Het is leuk om haringhapjes eens op deze manier te presenteren.
… Lees verder »
Zweedse aardappels, gepaneerd en gebakken in de oven.
… Lees verder »
Een voorgerecht uit het Seinpost-restaurant
… Lees verder »
Makkelijk te maken, zeer smakelijk en snel klaar.
… Lees verder »
Een ovenschotel met Hollandse haring en Franse kaas.
… Lees verder »
Balletjes van vlees en vis. Leuk om eens bij de borrel te serveren.
… Lees verder »
vissersvrouw heeft nog geen restaurantrecensies.
vissersvrouw volgt nog geen andere Smulwebbers.