1. Home
 2. Community
 3. tonvanhelden

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over tonvanhelden  Stuur een bericht

Over tonvanhelden  Stuur een bericht
Bekijk alle meldingen van tonvanhelden

Voor de bodem
[list=none !important]
 • 2 kopjes verkruimelde digestive koekjes
 • 115 gram boter (gesmolten)
 • 45 gram suiker (3 eetlepels)
 • snufje zout (½ theelepel = 2,5 gram)

  Voor de cheesecakevulling
  [list=none !important]
 • 900 gram verse roomkaas
 • 250 gram kristalsuiker (1 ¼ cup)
 • 4 eieren (formaat L)
 • 180 ml slagroom (¾ cup)
 • rasp van 2 citroenen
 • 15 ml vanille-extract (1 eetlepel)

  Keukenbenodigdheden
  [list=none !important]
 • Ronde bakvorm met een diameter van 23 cm
 • Aluminiumfolie
 • Ovenschaal waar het bakblik in past

  Zo ga je te werk


   Voor de bodem

   1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
   2. Pak de bakvorm in met aluminiumfolie. De cheesecake wordt in een bak met water gebakken. Door de bakvorm met aluminiumfolie in te pakken voorkom je dat water in je bakblik komt.
   3. Meng de verkruimelde digestive koekjes, gesmolten boter, suiker en zout samen in een kom. Roer alles goed door elkaar.
   4. Doe de koekjesmix in de met aluminiumfolie beklede bakvorm. Stamp de koekjesmix goed aan voor een egale bodem. Zorg voor een opstaande rand van ongeveer 2 cm hoog. Voor het aanstampen van de koekjesbodem gebruik ik een glas met een gladde onderkant.
   5. Bak de bodem 7 minuten op 180 ºC in de oven.
   6. Laat de bodem volledig afkoelen.

    Voor de cheesecakevulling

    1. Meng de kristalsuiker en de citroenrasp samen in een keukenmixer tot een geurige mix van suiker en citroen.
    2. Voeg beetje bij beetje de verse roomkaas toe. Meng alles goed samen tot er een zacht mengsel van roomkaas, suiker en citroenrasp ontstaat.
    3. Voeg steeds één ei toe en mix totdat het helemaal is opgenomen in het mengsel. Schraap de wanden van de kom met een spatel schoon, voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg op deze manier de eieren één voor één toe aan het mengsel.
    4. Schenk de vanille-extract en slagroom in de kom. Meng alles goed samen tot het een gladde massa wordt.
    5. Vul je waterkoker en laat het water koken.
    6. Schenk het roomkaasmengsel in de bakvorm bovenop de koekjesbodem.
    7. Doe de bakvorm in een grotere ovenschaal. Vul de ovenschaal tot de helft met het hete water uit de waterkoker. Het water moet tot halverwege de bakvorm komen.
    8. Doe de ovenschaal met de in aluminiumfolie beklede bakvorm in een op 180 ºC voorverwarmde oven. Bak de cheesecake in 50-55 minuten gaar in de oven op 180 ºC.
    9. Controleer de garing van de cheesecake. Haal de taart niet uit de oven. De cheesecake is gaar als de randen van de taart bruin zijn gekleurd en de roomkaasvulling in het midden nog wiebelt. Als je taart klaar is, doe je de oven uit. Sluit de ovendeur. Laat de taart nog 1 uur in de warme, maar afkoelende oven staan. Let op, de oven moet nu uit zijn, anders brandt de taart aan.
    10. Na een uur kan je de cheesecake uit de oven halen. Neem de bakvorm uit de ovenschaal met water. Laat de cheesecake helemaal afkoelen op een koelrek.
    11. Wanneer de cheesecake helemaal is afgekoeld en op kamertemperatuur is moet de taart verder gekoeld worden in de koelkast. Plaats de cheesecake in de koelkast en laat het minimaal 5 uur in de koelkast staan om volledig gekoeld te raken.
    12. Dan na al dat wachten kan je de taart eindelijk gaan aansnijden. Snijd met een scherp mes de cheesecake van de vorm los. Gebruik een in warm water natgemaakt mes om mooie scherpe punten uit je zelfgebakken cheesecake te snijden.
    13. Serveer de cheesecake met vers fruit of met een coulis van vruchten.

     Tip van Oma
     [list=none !important]
    14. Het verplaatsen van de ovenschaal met water en de bakvorm kan een lastig klusje zijn. Je kunt de ovenschaal met de bakvorm ook eerst in de oven doen en dan het water erbij schenken. Wees dan wel voorzichtig om niet je handen te verbranden aan de hete oven.

      … Lees verder »

 • foie dras de canard

  Foie gras entier mi-cuitFoie gras is de vette lever van een eend of een gans die gedurende ongeveer drie weken is volgestopt met maïs. Een vette eendenlever is beslist geen zieke lever. Eenden en ganzen kunnen in zeer kort tijd grote hoeveelheden vet opslaan, die ze vervolgens kunnen verbranden tijdens de trek. De mens maakt al duizenden jaren gebruik van dit fenomeen. Ik heb met mijn eigen ogen gezien dat eenden zich vrijwillig lieten volstoppen, maar het blijft een rotgezicht om de lange trechter met maïs in de keel van de vogel te zien verdwijnen. Protesten tegen foie gras accepteer ik echter alleen van vegetariërs: kippen en varkens hebben ook een rotleven.Foie gras is erg duur omdat de eenden en ganzen met de hand moeten worden gevoerd en omdat de levers met de hand moeten worden schoongemaakt. Een verse vette lever kan in plakken worden gesneden en als een biefstuk worden gebakken of er kan een terrine van worden gemaakt. Tijdens deze laatste bewerking wordt er verschrikkelijk gesjoemeld en het werkelijke percentage dure foie gras in het potje dat u koopt tijdens uw vakantie in Frankrijk zal voor eeuwig een raadsel blijven. De beste foie gras eet u in een goed restaurant. Of u maakt hem zelf volgens het recept van Chef Simon dat ik hieronder enigzins vereenvoudigd en aangepast weergeef.   … Lees verder »

 • Bekijk alle recepten van tonvanhelden
  Restaurantrecensies (0)

  tonvanhelden heeft nog geen restaurantrecensies.

  Eigen artikelen (0)

  tonvanhelden heeft nog geen artikelen geschreven.

  Favoriete pagina's (2)
  Vrienden op Smulweb (0)

  tonvanhelden heeft nog geen vrienden op Smulweb.

  Top