Van harte gefeliciteerd met je verjaardag van een mede Limburger. Groetjes Jeanine
Lees verder
Lees verder
laura
Lees verder
Trudy
Lees verder
Een typisch gerecht van de Canarische eilanden. … Lees verder »
… Lees verder »
De makreel. Wij kennen hem vooral gestoomd op een broodje of gerookt bij een borrel. Wat minder bekend is dat de makreel ook 'vers' heel smakelijk is. De liefhebbers van de Indonesische keuken vertellen wij echter niets nieuws. Makreel leent zich, onder meer vanwege zijn hoge vetgehalte, uitstekend voor combinaties met pittige sausen. Sonja van de Rhoer deelde dit gerecht met ons in Trouw d.d.15-09-2003. … Lees verder »
Dit recept gegeten bij cafe De Posthoorn te Maastricht! … Lees verder »
Een recept van Tineke Sluijter uit Trouw. Een belangrijke smaakmaker in dit gerecht is vijfkruidenpoeder. Dat wordt vooral in de Chinese keuken veel gebruikt, maar is inmiddels bekend in heel Azie. Vijfkruidenpoeder bestaat uit de vijf kruiden anijs, kaneel, kruidnagel sichuanpeper en venkelzaad en is in blikjes te koop bij de toko. … Lees verder »
Baba saltsa noemen de Basken dit gerechtje, waarvoor grote bonen heel geschikt zijn. Die dikke grijze velletjes moeten eraf, een heel gedoe, maar de moeite meer dan waard. Goed te combineren met de Frans-Baskische riz a la Gachucha, waarin Spaanse chorizo gaat. Hier een simpele versie. Wie het groot wil aanpakken, voegt ook toe: pekelspek, ingewreven met de Baskische hete peper espelette, gezeefde tomaat, groene olijven, groene paprika en kippenbouillon. Janny de Moor attendeerde ons op dit gerecht in het dagblad Trouw. … Lees verder »
Niet voor niets stamt deze koude soep uit het Spaanse Andalucia, waar de zomer zo verzengend heet kan zijn dat je niet aan hete soep moet denken. Gazpacho is van oorsprong een eenvoudige, boerse soep van oud brood, knoflook, olie en azijn. Pas na de ontdekking van de Nieuwe Wereld, toen tomaten en paprika's gentroduceerd werden in Europa kreeg gazpacho z'n huidige samenstelling en rode kleur. Rianne Buis publiceerde dit recept in het dagblad Trouw. … Lees verder »
Dit gerecht is te vinden op de tuinscheurkalender van Paul Geerts en Romke van der Kaa. Net als de Spaanse, gepureerde gazpacho (waarover Andalusiers en Catalanen nog twisten, aangaande de herkomst) kun je Vichysoisse koud serveren. Volg de raad van de tuin-en kookheren op de kalender: 'De room is onontbeerlijk in de koude versie, want op gestolde soep stollen de vetoogjes en dat is niet mooi en niet lekker.'
Net als de Spaanse, gepureerde gazpacho (waarover Andalusiers en Catalanen nog twisten, aangaande de herkomst) kun je Vichysoisse koud serveren. Volg de raad van de tuin-en kookheren op de kalender: 'De room is onontbeerlijk in de koude versie, want op gestolde soep stollen de vetoogjes en dat is niet mooi en niet lekker.' … Lees verder »
Een stoofgerecht met lamsschenkel, die u waarschijnlijk moet bestellen bij uw slager. Vraag dan om vers lam. Natuurlijk kan dit gerecht ook worden gemaakt met diepgevroren lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Gebruik dan lamsbout of lamsschouder. Dit vlees zal zo′n twee uur nodig hebben om gaar te worden. Het is een recept van Tineke Sluijters uit het dagblad Trouw. … Lees verder »
Het eten van mosselen is zeer gezond, omdat zij evenveel eiwit per gewicht bevatten als biefstuk maar veel minder vet zijn. Bovendien zijn mosselen in vergelijking met vlees veel rijker aan mineralen, kalk, fosfor en ijzer. Mosselen zijn verder rijk aan seleen en vitaminen en hebben een hoog jodiumgehalte.
Ingredienten voor onderstaand -enigszins aangepast- recept van de jonge Belgische topkok Jeroen Meus: … Lees verder »
Smaakvol met de grote S van smullen maar... … Lees verder »
Een op geheel eigen wijze samengestelde Italiaanse risotto-schotel. … Lees verder »
30-11-2010 | Helst Kitchen is een klein eetcafé met een beperkte kaart en een aardige selectie wijnen voor de wat smallere beurs. Alhoewel de keuze beperkt…
26-02-2009 | Verrassend jong restaurant met een ervaren jonge kok : dat belooft veel!
26-02-2009 | Degelijke thaise recepten voor een redelijke prijs : daarvoor kun je bij Sabai-Sabai terecht.
26-02-2009 | Malle Jan bleek niet zo mal en verrassend lekker! Het restaurant beschikt bij goed weer over een terras. Men kan een driegangen-menu voor 17,50…
stryx volgt nog geen andere Smulwebbers.