Ik ben Saskia. Kom ook eens kijken op andere pages INDONESISCHE_KEUKEN over de indonesische keuken of LAI_THAI over de Thaise keuken.
Via een andere Smulwebber op jouw pagina terecht gekomen, ik heb je maar meteen Favo gezet er staan heel wat gerechten bij die ik heeeeeeerlijk vind, Bedankt! Groetjes Ines
Lees verder
hallotje de karamel snoepjes dat recept dat wilt helemaal niet stollen heb het al 2 keer geprobeert maar niks gr van cedy
Lees verder
Lieve smulvriendinnenHele fijne week gewenst en geniet van het leven.Het gaat ontzettend leuk met mijn bedrijf.Ik geniet met volle teugen en sta zingend in de keuken. Ga nog eens kijken op www.c…
Lees verder
Hoi smulvrienden en vriendinnen Het gaat weer een heerlijk kookweekend worden voor mij. Wens jullie ook een gezellig en culinair weekend. Doe er een gezellig receptje bij: Een witte Chocolademousse…
Lees verder
In Zwitserland wordt bij kaasfondue vaak thee gedronken. Als u thee in plaats van witte wijn bij de kaasfondue drinkt scheelt dat heel wat calorieen. 1 Glas witte wijn levert ca. 75 kilocalorieen, 1 kop thee bevat geen kilocalorieen. Door thee bij kaasfondue te drinken is kaasfondue lichter verteerbaar dan wanneer u er een koude drank bij drinkt.Voor een extra Zwitsers smaakje kunt u voor het serveren nog 1 eetlepel kirsch (slijter) door de kaasfondue roeren … Lees verder »
… Lees verder »
In oude Nederlandse kookboeken lees je altijd, dat vroeger een goed gelukte kaassouffle een echt culinair kunststukje was. Met de ovens van nu hoeft niemand z?n hand er meer voor om te draaien. Een luchtige kaassouffle is heel makkelijk te maken en het resultaat is en blijft spectaculair! … Lees verder »
Met ijs een bijzonder dessert, zonder een exclusief lunchhapje? … Lees verder »
Hoewel ze verwant is aan de Griekse ei-citroensoep, bevat deze krachtige soep, die in de Kaukasus heel geliefd is, veel meer ingredienten, en misschien levert ze zelfs wel een bijdrage aan de hoge ouderdom waarom de Georgiers bekend staan.
In The Food and Cooking of Russia schrijft Leslie Chamberlain dat deze soep ook geclaimd wordt door de Armeniers, die haar garneren met een beetje gekookte rijst, gort of vermicelli. In The Georgian Feast stelt Darra Goldstein voor de soep te garneren met basilicum. … Lees verder »
In de Rhone-vallei groeien naast vele andere groenten- en fruitsoorten prachtige asperges. Dit asperge-recept komt uit deze streek. … Lees verder »
… Lees verder »
Dit is een recept uit Puschlav of Posciavo, een vallei in het kanton Graubunden. … Lees verder »
Deze knapperige goudgele beignets worden in fantasierijke vormen zeer warm geserveerd. Met groente of een salade als maaltijd, en anders als hapje bij een glas bier. Ze zijn erg populair in de streek rond Appenzell. … Lees verder »
… Lees verder »
De malse reuzengarnalen en de pittige chili?s zijn zeer tegengestelde produkten, maat toch passen ze heel goed bij elkaar. Dit recept is afkomstig uit de Nonya-keuken van Zuidoost-Azie, waarvan de wortels in de Chinese en in de Maleisische kookkunst liggen. Uit deze ?culinaire samensmelting? zijn veel interresante recepten bekend, die schaaldieren en pittige kruiden heel goed met elkaar combineren. … Lees verder »
Fonduen terwijl u lijnt? Kies dan fondue met groentebouillon en slanke ingredienten. Zelfs het dip-sausje ontbreekt niet. Drink tot slot de bouillon, erg lekker! … Lees verder »
Roti wordt meestal als hartige begeleider van een curry gegeten, maar ook Rendang is er lekker bij. In Azie wordt in plaats van rijst vaak roti bij een lichte maaltijd geserveerd. Vroeger was het ook een soort bestek; je schepte er het vlees mee op. Roti kan ook als een zoet gerecht gegeten worden; een soort dik flensje. Wij aten dat als kind met suiker en gecondenseerde melk. Roti kan het best op een platte grillplaat of in een
lage koekenpan gebakken worden. … Lees verder »
… Lees verder »
Dit recept komt uit de Luang Prabang in Laos, waar men een unieke varieteit waterkers kweekt (dat werd mij tenminste verteld). Hoe dan ook, het is een fantastische en heel ongewone zomersalade.
U kunt het gerecht het best vlak voor het opdienen bereiden. In elk geval mag de dressing er pas op het allerlaatst overheen, anders verslappen de waterkersblaadjes en de kruiden. Veganisten kunnen de eieren weglaten. … Lees verder »
Deze bijzondere dip wordt gegeten met in olijfolie gedoopt brood. Het mengsel is droog en blijft enkele weken goed in een luchtdichte bewaardoos.De sumakpoeder die in dit recept wordt genoemd, is gemaakt van dieprode bessen van de sumakstruik, die familie is van de cashew. De zurige smaak ervan contrasteert op interessante wijze met de zoetere smaken van de kaneel, koriander en komijn. … Lees verder »
Champignons met koriander is een specialiteit van Cyprus. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Vul het brood met dit kruidige gehaktmengsel. … Lees verder »
sasvdberk volgt nog geen andere Smulwebbers.