Ik ben al kookgek sinds mijn zesde jaar: toen ik, op aanwijzingen van mijn moeder, mijn eerste groentesoepje brouwde. Ook hield ik mijn eigen biologische groentetuintje bij in de achtertuin. Na het lezen van "Een jaar in de Provence" is het nooit meer goed gekomen..... Onze familie bestaat uit enorme lekkerbekken waar we houden van elkaar verwennen met allerlei culinaire creaties. Mijn grootste inspiratie is natuurlijk mijn moeder die van Hongaarse afkomst is en de lekkerste Hongaarse en Italiaanse gerechten maakt die ik ooit heb geproefd! Mijn voorliefde voor wijn heb ik van mijn vader geerfd. Mijn grote broer en ik wedijveren altijd wie er betere pastsaus (sugo) kan maken en met name wie er meer knoflook gebruikt... Ik kan niet zonder: olijfolie, wijn, kappertjes, olijven, artisjokken, lekkere salamies, Turkse knoflookworst en heel veel verse groenten en kruiden. Bijna alle recepten op mijn pagina heb ik zelf bedacht. Als ik al een recept gebruik dan maak ik het een keer letterlijk zoals het er staat klaar om het later op eigen smaak aan te passen, maar vaker laat ik me erdoor inspireren en komt er uiteindelijk een heel ander gerecht uit. Zingen (opera), koken, exotische markten en winkels afstruinen op zoek naar iets nieuws, naar muziek luisteren, dansen (tango, flamenco, salsa ed)en lezen. Ik ga hier in Sydney altijd graag naar de vismarkt, waar heel wat te kijken, proeven en te koop is. En als het ook maar even kan ga ik naar het strand om te genieten van zon, zee en de wind.
Ik heb even op je pagina rondgekeken, wat een heerlijke recepten heb je er op staan zeg, ik ga er zeker een paar proberen. liefs, paula
Lees verder
kwam maar zo eens kijken bij je. roel
Lees verder
Jij vroeg wat linguine was? dit is een soort spagetthi maar plat, maar je kan het ook met gewone spagetthi hoor. Het beste merk hier in Belgie is DeCecco maar ik weet niet of dit in Nederland te…
Lees verder
Hoi, ik heb een reaktie gegeven op je recept van de knoflook ciabatta.Bedankt en groetjes van Sandra
Lees verder
Er is niets heerlijkers dan de geur van vers gebakken brood; zeker als je het zelf gemaakt hebt met kruiden en knoflook. … Lees verder »
Deze heerlijk fruitige soep wordt in Hongarije zowel koud als warm gegeten: koud in de zomer en warm, zoals bij ons thuis bij de kerstmaaltijd. Een heerlijke opkicker als het echt heel koud is in plaats van Gluhwein. … Lees verder »
Dit is wat ik een keertje gemaakt heb toen ik niet echt veel in huis had en toch wat lekkers voor het avondeten wou maken. … Lees verder »
Een zeer makkelijk en snel gerecht dat zelfs bij het kamperen van pas komt. 'Spaans' tussen aanhalingstekens omdat ik het zelf bedacht heb en ik het qua ingredienten en smaak wel Spaans vond. … Lees verder »
Zeer machtig lunchgerecht of soepje vooraf. … Lees verder »
Als onderdeel van meerdere dips met geroosterd brood bij de borrel of als tussendoortje. … Lees verder »
… Lees verder »
Een mooie maaltijdsalade! … Lees verder »
Een frisse salade die bijna overal bijpast, maar vooral vis of zeevruchten. … Lees verder »
Lekker als voorgerecht of als tapas bij de wijn. … Lees verder »
Halve avocado met een kruidige vinaigrette. … Lees verder »
Past goed bij varkensfilets (je kan ook witte wijn gebruiken), biefstukjes en BBQ steaks! … Lees verder »
Een fantastisch recept uit Carluccio's Italian Feast; een feest om naar te kijken! Men kan ook Snapper filets of Swaardvissteaks voor dit gerecht gebruiken. … Lees verder »
Met (alweer) olijven uit blik van de Turkse of Marokkaanse winkel kan je heerlijk je eigen olijven inmaken. … Lees verder »
Ideaal voor de BBQ of de grill. … Lees verder »
Lekker Zuid-Frans gerecht, geleerd van mama. Ook lekker voor de lunch. … Lees verder »
Makkelijk voorgerecht of snelle maaltijd, dat altijd goed van pas komt als er meer mensen komen eten dan verwacht of als er helemaal niks in huis is behalve blikjes.....; Zalm bijvoorbeeld! … Lees verder »
Naar mama's recept, maar dan anders! … Lees verder »
Gemaakt in een wip! … Lees verder »
Inktvis is goed te krijgen op de markt en kost niet veel. Dit gerecht is lekker makkelijk aangezien je alleen even de inktvis moet vullen en er een frisse Mediterraanse salade bij maakt en je hebt zowaar een feestmaal. … Lees verder »
saskia_armee heeft nog geen restaurantrecensies.
saskia_armee heeft nog geen artikelen geschreven.
saskia_armee volgt nog geen andere Smulwebbers.