Ik was lekker aan het rondneuzen, en nu zag ik je pacora recept, vraagje, doe je dit met rauwe bloemkool, ik had het daar ook al als reactie gevraagd, ben net nieuw op smulweb en weet niet zeker of…
Lees verder
Gisteren je recept Gosht Dopiaza geprobeerd. Heerlijk! In tijden niet zo lekker gegeten. Ik kom zeker vaak terug op je pagina (prachtige plaatjes trouwens). Groeten Gera S.
Lees verder
Hallo, ik had je recept voor Gobi Mussalam meegenomen. Vanavond gegeten!. Ik ben niet gek op bloemkool, maar zo lust ik het wel degelijk. Erg lekker! Groetjes, Marijke
Lees verder
wat een werk al die prachtige pagina′s Complimenten en een groet,
Lees verder
Dit is een recept voor speciale gelegenheden daarom maak ik dit voor mijn man z,n verjaardag.
Het recept op zich lijkt lang, maar heb je het al eens bereid zul je zien dat het sneller klaar is dan je op het eerste gezicht ziet. … Lees verder »
In India behoort ghee tot een van de hoofd bestandsdelen voor het bereiden van eten. Er wordt zowel mee gekookt, gebakken als gefrituurd. Hoewel geklaarde boter ons bekend is wordt het in India ook voor medische doeleinden gebruikt, in het bijzonder in de Ayurvedische geneeswijzen. … Lees verder »
Als ik het maak is het voor twee dagen, zo heerlijk vinden we dit bloemkool-aardappelgerecht. … Lees verder »
Een Westers recept dat misschien in de buurt komt van deze Roti, zou een pizza kunnen zijn. Dit Oosterse recept is in alle opzichten even lekker. … Lees verder »
Dit rijstgerecht is vaak in India het pronkstuk van een vegetarisch maal. … Lees verder »
Rogan ghost is typerend voor de lamsvleesgerechten uit Noord- India en Pakistan. Deze schotel is dank zij de restaurants heel populair geworden in het Westen. In dit speciale recept gaat behoorlijk veel tomatenpuree, waardoor de saus heel donderrood wordt en dit is wel zo lekker! … Lees verder »
Pakora's zijn zeer populaire, gefrituurde, gevulde deegwaren, die smiddags bij de thee gegeten worden. Op feestjes worden ze in grote hoeveelheden geconsumeerd. … Lees verder »
Dit soort kebabs kun je het beste aan dikke metalen spiesjes roosteren, zodat het vlees zowel van binnen als van buiten gaar wordt. … Lees verder »
De delicate kruiderij saffraan is zo uniek omdat een klein beetje al een enorme kleurkracht heeft. Saffraan bestaat uit de meeldraadjes van een krokus soort, die tegen de hellingen van de Himalaya groeit. Men vindt het overal in het Noorden, vooral in Nepal en Bhutan, waar ze er de kleren van Boeddhistische priesters diep geel mee verven. Voor 500 gram saffraan zijn 75.000 krokusplantjes nodig, maar kan wel enkele duizenden malen zijn eigen gewicht verven. Tegenwoordig gebruikt men vaak synthetisch gemaakte saffraan of kurkuma in plaats van de echte want, hoewel echte saffraan verkrijgbaar is, is het wel enorm duur en qua smaak onvervangbaar. In dit
geval gaat het recept om ? Saffraanrijst ? waar ik graag gebruik van maak in combinatie met ? Gevulde Paprika?s ?. … Lees verder »
Indiase salades zijn onveranderlijk fijngesneden en gemengd met diverse specerijen, waarvan sommige behoorlijk het zijn. Dit recept is niet zo heet, hoewel er versgehakte chilipepers, en dan nog naar wens inzitten. In deze salade kan elke combinatie van groenten worden gebruikt. Ik maak deze sla meestal met Turkse groene sla omdat ik de smaak ervan zo lekker fris vind. … Lees verder »
Dit fruitrecept maak ik nogal eens omdat het snel en makkelijk te bereiden, en manlief er stapelgek op is. Chaat wordt vaak geserveerd als hors- d?oeuvre of als koud bijgerecht, bij een hete Curry, maar hier komt het als dessert op m,n pagina. … Lees verder »
Dit is een zeer machtig roomijs. Kulfi wordt traditioneel in kegelvorm geserveerd. … Lees verder »
Chatni is de algemene naam voor elke saus of tafelzuur. Chatni?s varieren van vurig hete mengsels als Chili Chatni, dat alleen uit groene en rode chilipepers bestaat, tot tamelijk milde Chatni?s van gezoete aubergine, of zoals hier met yoghurt en munt. … Lees verder »
Wanneer moslims elkaar aan het eind van de Ramadan bezoeken, gebiedt de beleefdheid gerechten te offreren. Dat is onveranderlijk een grote kom Khir Sewian, waar de hele dag uit wordt geput als bezoek komt en gaat. Als gast hoef je niet een heleboel te eten, een klein kommetje bij de thee volstaat om de gastvrijheid op gepaste wijze te waarderen. … Lees verder »
Visballetjes in Curry-Kokos.
Al die keren dat ik in de keuken stond om dit Visgerecht te bereiden beleefde ik als een feest, en de beloning is groot, want het is zo?n lekker gerecht dat het een van onze favorieten is geworden. … Lees verder »
Kip is in heel India bijzonder populair. Meestal haalt men voor de bereiding het vel er af en wordt de kip of heel gelaten of in stukken gedeeld, zodat de kruiden beter intrekken en het gerecht minder vet wordt. Om kip voor een Tandoori schotel te prepareren, maakt men diepe inkepingen in het vlees en bedekt het dan met een marinade van yoghurt en kruiden. De yoghurt maakt het vlees mals, terwijl de kruiden, dank zij de inkepingen, diep in het vlees trekken. De Tandoori methode om kip te braden is waarschijnlijk het meest bekend. … Lees verder »
Van de Mogolheersers moest de keuken in alle aspecten aan de hoogste standaard voldoen. Voor heel karig uitgeruste rijstschotels gold dat dus ook. Biryani werd geperfectioneerd om aan rijst een hogere culinaire status te verlenen. Rijst die een Vorst, waardig was! In India staan Biryani?s vaak uren te stomen op hete houtskool as, hoewel dat meer voor het gemak dan uit noodzaak is. Volgens dit recept smaakt het in elk geval authentiek. … Lees verder »
Deze saus wordt gebruikt voor het bereiden van Biryani's en als dip. … Lees verder »
Vers bereide kokosmelk. … Lees verder »
Dit is een van de scherpste Runder Curry?s die ik, buiten de Bengaalse Curry?s, heb leren kennen … Lees verder »
saraswati heeft nog geen restaurantrecensies.
saraswati volgt nog geen andere Smulwebbers.