1. Home
  2. Community
  3. sarasvati

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over sarasvati  Stuur een berichtNamaste!

Welkom in India en haar formidabele keuken India , waarvan de filosofie een filosofie van de vrede is, maar waarvan de religieuze literatuur van geweld-dadigheden doorspekt is. Het is een land dat voor de vrede opkomt en deze zelf maar nauwelijks heeft gekend. En waar volgens de grote kosmische idee alle mensen gelijk zijn, maar waar in werkelijkheid enkelen. Qua oppervlakte bijna tachtig maal en qua inwonertal drieënvijftig maal zo groot als Nederland. India is een vochtige, hete jungle vol geheimzinnig leven. met kale, onvruchtbare en onbewoonde bergen in de Himalaya en temperaturen ver onder het vriespunt.

De hypermoderne steden, wolkenkrabbers, airconditioning, promenades en extravagante mode. maar ook ellende, vuilnis, ziektes, bedelaars, honger en nog eens honger. India bezit onvoorstelbare rijkdommen en onverdraaglijke armoede. Het land waar de mensen een paraplu opzetten als de zon schijnt en hun schoenen over hun schouders hangen zodra het gaat regenen. en waar het leven van een mier van het allergrootste belang is en het menselijk leven slechts bijzaak.

India - waar het vasten als een demonstratie van geweldloosheid geldt, maar waar juist door het vasten geweld ontstaat. en waarvan de filosofie een filosofie van de vrede is, maar waarvan de religieuze literatuur van gewelddadigheden doorspekt is. India - een land dat voor de vrede opkomt en deze zelf maar nauwelijks heeft gekend. En waar volgens het grote kosmische idee alle mensen gelijk zijn, maar waar in werkelijkheid enkelen veel "gelijker" zijn dan anderen. Paradoxaal? Nee! India is tegenwoordig een van de snelst groeiende economieën ter wereld. India - omgeven door de Arabische Zee, de Golf van Bengalen en de Indische Oceaan; een V-vormig land met aan de twee lange zijden haast geen buren. In het noorden begrensd door Pakistan, Nepal; Birma en China; land van feodalisme, grens schermutselingen, oorlog en latent oorlogsgevaar. Een land waarvan het ontstaan in een ver, onbekend verleden ligt. Volgens de overlevering lag de tuin van Eden in het Indiase Kasjmir-dal.

Vijfhonderdduizend jaar geleden zouden er in India al mensen hebben geleefd. Het Indiase verleden van voor de immigratie van de Indo-Germanen tussen 2400 en 1500 voor Christus is in de boeken `Bhagavadgita`, `Mahabharata` en `Ramayana` zo in mythen beschreven dat men niet meer duidelijk kan vaststellen waar de werkelijkheid eindigt en de fantasie begint. De gewone Indiër gelooft hartstochtelijk en zonder vragen in deze religieuze geschriften. En als je de gerechten van India proeft kan je je geen grotere rijkdom voorstellen. Hieronder kun je recepten vinden uit alle streken van India. In de ene streek wordt simpeler gekookt dan in de andere, dus je hebt volop keus mocht je niet van al te kruidig en te heet houden.

Over sarasvati  Stuur een bericht
Bekijk alle recepten van sarasvati
Top