Heerlijk proeven van wijnen en italiaans eten aan een lange houten tafel met gezellige vrienden op een binnenplaats van een boerderij tot in de late uurtjes. Das pas genieten. Zoals aangegeven vind ik de Italiaanse keuken heerlijk, maar kan je spreken over 1 keuken. Naar mijn idee niet. Elke streek heeft weer zijn eigen gerechten. Daarnaast houd ik ook van de Thaise, Indische, Indonesische en Surinaamse keuken. Ik ben 51. Ben getrouwd en heb 2 meiden van 21 en 19 en een zoon van 17. Koken is mijn hobby. Ik laat me ook graag verrassen door anderen. Met 6 man/vrouw hebben we dan ook een kookclub.
Hallo Ik heb een vraag over de balinese kipschotel uit de oven 50ml ml zoete soja saus en 40 ml sojasaus welke is de laaste?
Lees verder
Lees net dat Deon 29 januari overleden is. Wat een verlies voor Smulweb. Hij was een aimabele man, die smulweb altijd verlevendigde. Eerst met zijn wensen en schilderijen voor het weekend, kerstmis,…
Lees verder
Lekker nu het wat zonniger wordt … Lees verder »
Door de groente niet te gaar te laten worden blijven de smaken van de groente bewaard. Zeker de combinatie, pastinaak, zwarte peen en meiknol zijn de moeite waard om eens te proberen. … Lees verder »
Lekker gerecht wat ook met varkensvlees of kippenpoten gemaakt kan worden. … Lees verder »
Een alternatief voor de tomatenketchup … Lees verder »
Een lekkere combinatie tussen het zoet van de ananas en het zoute van de visfond … Lees verder »
Lekkere frisse en gezonde maaltijd. … Lees verder »
De combinatie met de zoute groenten en het zoete vlees is verrukkelijk … Lees verder »
De combinatie met de zoute groenten en het zoete vlees is verrukkelijk … Lees verder »
De combinatie van specerijen en alcohol maakt dit gerecht hartversterkend voor een winterse dag, maar is voor een zaterdag als maaltijd ook te gebruiken. … Lees verder »
Typisch Sardijns gerecht en is te combineren met inktvis en andere soorten vis, schaal- en schelpdieren. … Lees verder »
De sint-jacobsmossel of schelp is het symbool van de pelgrims die het graf van de heilige Jacobus in Santiago de Compostella bezocht hebben. Behandel verse sint-jacobsschelpen als volgt:
leg de schelpen op een hete plaat, tot ze iets uiteen gaan. Steek een mes in de spleet en snijd, langs de platte kant, voorzichtig het vlees los. … Lees verder »
Tuinbonen zijn rijk aan vitaminen, koolhydraten en eiwitten. Als men verse tuinbonen wilt gebruiken ,moet men deze enkele uren weken. … Lees verder »
Dit traditionele taartje vindt zijn oorsprong in Parijs. De heer Chiboust, die een patisserie had aan de Rue Saint Honore te Parijs, maakte dit taartje voor het eerst. het is een taartje met een combinatie van een speciale creme, soezen en een krokant koekje. … Lees verder »
Dit gerecht hebben we voor het eerst in Bulgarije gegeten. Hier werden pannetjes met bijbehorende schotels gebruikt. Ipv in de oven werd in de schotel spiritus gegooid en aangestoken .Hierdoor werd het gerecht gegaard. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
(fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham) … Lees verder »
… Lees verder »
09-11-2012 | Via een kennis hoorden wij dat deze week de restaurantweek in Brielle was en dat er sinds enkele maanden een nieuwe Italiaanse zaak zat. Niet een…
21-09-2012 | Afgelopen zaterdag was mijn vrouw jarig. Omdat we beiden uit eten gaan leuk vinden, had ik van te voren via Groupon een 6-gangendiner voor 2 personen…
13-08-2012 | Via smulwebber Carla was ik getipt dat er een leuke aanbieding kwam met de NS en Librije`s kleine zus als partners. Voor 59 euro per persoon kreeg je…
05-08-2012 | Onze zoon was afgelopen vrijdag jarig. We zouden het volgende week vieren, tegelijkertijd met de verjaardag van onze dochter. Maar toen we thuis…