Werkende bloemenklok in stadspark Guelph
Mijn naam is Margrit en ik ben al 42 jaar getrouwd met Richard, die van Belgie afkomstig is.
In 1975 zijn wij naar Canada verhuisd, daar hebben wij lang gewoond.
Wij waren begonnen in London, Ontario en na 5 jaar verhuisd naar Calgary, Alberta.
Na circa 5 jaar zijn we voor Richard zijn werk naar Halifax gegaan waar we ca. 3 jaar gewoond hebben.
Voor Richards werk zijn we daarna naar Vancouver verhuisd, daar hebben we samen 6 jaar gewoond.
Richard kon een baan krijgen in Nederland en heeft die aangenomen. Ik ben nog 3 jaar in Vancouver gebleven, ik wilde eerst even afwachten of Richard het wel leuk vond om weer terug in Nederland te wonen.
Gedurende die jaren heb ik om de 6 weken voor 6 weken naar Nederland gependeld, hetgeen mogelijk was omdat ik voor Air Canada werkte en goedkoop kon vliegen.
Na 3 jaar was ik daar zo moe van dat ik overplaatsing naar London, Engeland heb aangevraagd en gekregen.
7 jaar heb ik daar gewoond en gewerkt en toen kon ik met vervroegd pensioen gaan en in Nederland komen wonen.
Heerlijk was dat, eindelijk weer bij elkaar.
Wij hebben van ons nomaden leven genoten maar vinden het nu toch wel lekker om een vast stekkie te hebben.
Het is een prachtig plekje in Eijsden, Nederlands Limburg aan de Maas.
Toch kunnen we het reizen niet helemaal laten en bezoeken regelmatig onze vrienden in Canada en Engeland.
Ook gaan we heel graag naar Zuid Afrika, dat land heeft ons hart gestolen.
Buiten de Belgische keuken houden wij ook veel van de Franse, Canadese, Engelse en Zuid Afrikaanse keuken, de rest is eigenlijk ook niet te versmaden.
Dit is in het kort zo mijn verhaal. Als jullie bij mij op de pagina komen kijken, hebben jullie dan een beetje een idee van wie ik ben.
Eijsden gezien vanuit Ternaaien
Fijn te horen Margrit dat het je gelukt is het recept te bewaren en uit te printen. Deze "Romige-viscurry-uit-de-wok-met-kabeljauw" is echt heel lekker. Eet smakelijk t.z.t. Groetjes, Petra
Lees verder
Bedankt voor het meenemen van mijn recept "Amusechampignons" Margrit. Dit blijft een succes. Ik hoop dat ze in de smaak vallen. Groetjes en fijne avond, Petra
Lees verder
Dag Margrit, dank je wel voor je reactie en het bewaren van mijn recept "Knapperige gevulde rolletjes Parmaham of rauwe ham". Het is inderdaad een kort en heel simpel rercep mar het smaakt…
Lees verder
Jij bedankt voor je reactie en het bewaren van dit lekkere recept met wtaerkers en gmba′s Margrit. Waterkers is hier niet meer goed verkrijgbaar. Jammer. Ik zou dit soepje graag nog een keer…
Lees verder
Dit lekkere recept stond in Boodschappen maar het werd gemaakt met tonijn. Ik had geen tonijn in huis wel gerookte forelfilets en die heb ik hiervoor gebruikt. Ook heb ik minder vet roomkaas gebruikt met bieslook. Het ziet heel mooi uit en smaakt heerlijk en is gemakkelijk te maken. … Lees verder »
Een tijdje terug had ik een mosterdsaus nodig voor een dijtje van het speenvarken. Ik had overal gezocht naar een recept dat niet te sterk overheerste. Een paar recepten had ik op proef gemaakt maar uiteindelijk kwam ik bij deze mosterdsaus terrecht van BBCGOODFOOD.COM maar ik heb hem wat aangepast. In het originele recept lieten zij de sjalottenblokjes en de mosterdkorrels er in, maar ik heb hem gezeefd zodat het romig en zacht werd, als je de sjalotjes eruit neemt heeft het een iets mindere uien smaak. Het takje tijm en de gembersiroop heb ik er zelf aan toegevoegd. Ik vind het een heerlijke saus geworden.
Wat ook heel lekker is om de tijm te vervangen met verse of gedroogde dragon. … Lees verder »
Dit is een heerlijk recept uit een kookboek "The Best of Bridge". Het is een Canadees kookboek geschreven door een groepje van 8 vriendinnen die al jaren lang Bridge met elkaar speelden en waar een van de hoogtepunten van hun bijeenkomsten was het eten dat ze samen bereiden. Op een dag besloten ze een kookboek te maken. Het was zo`n succes dat over de jaren een hele serie is ontstaan. Ik heb een paar van die kookboeken en er staan altijd lekkere en gemakkelijk te maken recepten in.
Dit recept is heerlijk op een toastje, bruchetta`s of als vulling voor kerstomaatjes.
Als je wilt kun je er ook verse champignons, gehakt en licht gefruit, en verse garnaaltjes in gebruiken.
Ik heb er wat "Hot Paprikapoeder" in gedaan om het iets pikanter te maken.
Als je ze in potjes doet die zich vacuum trekken kun je dit 6 maanden bewaren. Bij ons halen we de 6 maanden niet omdat het dan allang op is zo lekker is het. Je kunt het ook in de diepvries bewaren. … Lees verder »
Ik weet dat er al recepten voor Catalaanse mosselen op Smulweb staan maar ik ken deze wijze van mosselen bereiden al van toen ik nog een kind was. De huishoudster van mijn tante die in Barcelona woonde maakte deze voor ons als we daar logeerden. Zij gebruikte toen altijd van die lekkere verse tomaten. Nu heb ik een kleine variatie hierop gemaakt en serveer het gegratineerd als voorgerecht of als Tapas. … Lees verder »
Dit recept heb ik van de "skinnytaste" website gehaald het heet daar "Chewy Low Fat Banana Oatmeal Cookies". Ik heb de naam ietsje anders gemaakt omdat ik het recept heb aangepast zoals ik de koekjes het lekkerste vind. Door het gebruik van banaan hoef je maar heel weinig boter te gebruiken, ook gebruik ik maar de helft van de suiker en doe ik er veenbessen in omdat ik die zo lekker vind.
18-9-2012
Mijn vriendin had geen banaan en heeft zelfde hoeveelheid pruimenjam i.p.v. banaan gebruikt en de koekjes waren perfect. Ik denk dat het dan met een andere jam ook goed zal werken. … Lees verder »
Verleden week gemaakt en het was in zijn eenvoud zo lekker. Ik ben vergeten een foto te maken en doe er de foto bij die bij het recept stond. … Lees verder »
Deze salade heb ik geserveerd bij de Feestelijke runderfilet en dat gaat er heel goed bij.
Zelf had ik nog een beetje bieslook en die had ik er ook bij gedaan. … Lees verder »
Ik heb dit recept gemaakt voor Nieuwjaarsdiner in Zuid Afrika. Het was heel feestelijk en lekker.
Ook past dit gerecht uitstekend op een buffet, of in de zomer als er iets te vieren valt.
Ik heb zelf het vlees verder gebraden op het fornuis en niet in de oven daar ik dat gemakkelijker vind om de juiste gaarte te krijgen. Ook heb ik in de mayonaisesaus verse dragonblaadjes gedaan.
Niet te zuinig zijn met de zoete chillisaus want het geeft een lekkere kick aan het geheel. … Lees verder »
Een heerlijke en speciale soep. Ik heb mijn salie/walnoot pesto erop gedaan i.p.v. de gebakken salieblaadjes omdat ik niet genoeg mooie salieblaadjes had en dat was ook heel lekker. Ook kun je i.p.v. de gruyere stokjes soepstengels omwikkeld met mooie parmaham erbij geven. … Lees verder »
Een heerlijke cake die het beste eind Oktober of begin November gemaakt kan worden want hij heeft tijd nodig om te rijpen.
Het gekonfijte fruit kan ook naar smaak verandert worden door toevoeging van gedroogde abrikozen, pruimen, dadels, etc. Ook met de noten kun je varieren, of alleen maar 1 soort te gebruiken of een mix naar eigen smaak.
Wat niet op gaat met de Kerst doe ik weer inpakken en kan vrij lang bewaard worden. … Lees verder »
Dit bijgerecht kan zowel warm als koud als salade geserveerd worden. Heerlijk bij BBQ zalm. … Lees verder »
Dit is een kruising tussen cake en brood. … Lees verder »
Dit klassieke braadstuk is perfect troostvoedsel voor kille dagen. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Dit gerecht is perfect als koud lunchgerecht of voorgerecht.
In combinatie met de smaak van rode biet, de dressing en mierikswortelroom, krijgt de forelfilet een optimale smaak.
Heel belangrijk: laat alle ingredienten voor het eten goed op kamertemperatuur komen. … Lees verder »
Een heerlijk frisse salade die we gegeten hebben tijdens een BBQ in Zuid-Afrika bij Canadese vrienden. … Lees verder »
… Lees verder »
Stoer, maar beslist niet zwaar zijn deze gebakken aardappelen die geweldig passen bij een gebraden boerenkip, kalkoen, gans, varkensvlees en wild zwijn.
De blokjes worden gebakken in ganzenvet, wat ze lekker krokant maakt.
Ganzenvet (vers of in blik)is te koop bij kwaliteitsslagers, poeliers, traiteurs of delicatessenzaken. … Lees verder »
rmdelvoie heeft nog geen restaurantrecensies.
rmdelvoie heeft nog geen artikelen geschreven.