
neem ook eens een kijkje op www.foodbgood.com! Een website die ik samen met een aantal meiden run.
Voor dit recept heb ik de garam masala van Madhur Jaffrey gebruikt. Deze smaakt toch heel anders dan mijn garam masala, maar volgens mij smaakt het met beide prima! … Lees verder »
Gemaakt op de picknickbruiloft van vrienden van mij. Superlekker, kruimelige boterbodem en -topping met heerlijk zoet fruit! … Lees verder »
Ik eet dit het liefst met zelfgemaakt stokbrood, of stokbrood van een goeie bakker. De afbakbroden van de supermarkt vind ik veel te zwaar voor bij kaasfondue en zelfgebakken stokbrood is lekker licht verteerbaar (en dat mag wel naast al die kaas). … Lees verder »
Pizzoccheri is pasta op basis van durum tarwemeel en boekweitmeel. Het deeg is de eerste minuten kneden vrij nat en korrelig. Geen zorgen, na een minuut of 3 wordt het een vaste bal. Dit is een grote hoeveelheid, maar je kunt de pasta vrij lang bewaren nadat je het gedroogd hebt. En een extra voorraad scheelt je de volgende keer een hoop werk. … Lees verder »
Overmorgen gaan Per en ik op vakantie, een weekje logeren op de boerderij van Boor in Frankrijk. En de eitjes moesten op, wat is een mooier excuus om daar aan te komen met een heerlijk vochtige chocoladecake? … Lees verder »
Kom je in Frankrijk met een chocoladecake, blijken ze daar ontzettend lekkere chocola te hebben. Dus bij deze nog een chocoladecake. Nu had ik net mijn voorraad thuis aangevuld, maar ik kon deze chocola niet laten liggen. Ik heb nu van Per een tijdelijk chocoladekoopverbod gekregen...Maar met deze cake ben ik zo weer door m`n voorraad heen … Lees verder »
Als het heel warm is weet ik meestal niet zo goed wat ik wil eten, meestal blijf ik steken op soep en salade omdat dat niet zo vullend is. Gisteren heb ik deze pasta gemaakt, die lauwwarm is en lekker licht van smaak. Erg lekker met broeierig weer. Mocht je geen tijd/zin hebben om zelf pasta te maken: AH verkoopt verse kruidenpasta die ook erg lekker van smaak is. Dit recept is voor 2 personen. … Lees verder »
Een lekker eenhapsbroodje voor bij de soep of als eenvoudig voorgerecht met lekkere olie of boter. Dit is het basisrecept, je kunt hieraan nog vanalles aan ingrediënten toevoegen: parmezaanse kaas, geroosterde pitten, zongedroogde tomaat, verse tuinkruiden. Voeg totaal ongeveer 3 el van wat je maar er doorheen wil direct aan het beslag toe. Het prettige van dit brood is ook dat het niet heel erg gekneed hoeft te worden, gewoon even mengen en af en toe doorkneden. Lekker lui. … Lees verder »
Lekker kruidige siroop … Lees verder »
Bij mijn Turk zag ik deze hele kleine uitjes, ik dacht dat het wel lekker was om daar een tarte tatin mee te maken. En het is ook een heerlijke tatin - lekker fris en zoet -, alleen wel een boel werk om een halve kilo van deze uitjes te pellen. Maar in het zonnetje met poesjes om je heen is het een prima klusje. Ik weet niet hoe deze uitjes heten en als je dit formaat niet kunt vinden, dan denk ik dat het ook wel lekker is als je hem met zo klein mogelijke sjalotjes maakt. … Lees verder »
Lente en veel zon in huis, dat is niet echt chocolademelkweer, maar ik had wat gesmolten chocola over van het toetje voor vanavond. En net 'Chocolat' gelezen waar ontzettend veel chocolademelk in wordt gedronken. Dus, zin in chocolademelk. … Lees verder »
Dit recept stuurde een vriendin van me door:
Deze wil ik jullie niet onthouden. Ik zag hem op AT5 en werd gemaakt door Madine, de taartenbakster van Toscanini. Er gaan maar 2 pakjes boter in een bijna een halve kilo chocolade. Mmmmm... … Lees verder »
Een variatie op panna cotta. Ik heb hiervoor mijn panna cotta recept gebruikt en eigenlijk alleen maar het vanillestokje eruit gelaten en oploscappuccino toegevoegd. Mmm! … Lees verder »
Dé's oma heeft drie dagen in ons huisje gekookt met Special Week en maakte deze heerlijke spinazie voor ons. Je kunt er ook net krokant gebakken tofublokjes door doen. Laat de saus dan even pruttelen voordat je de spinazie erbij doet … Lees verder »
Pizzoccheri is pasta gemaakt van boekweitmeel. Ik heb een zak gekregen van Sylvi die ze bedoeld had om voor ons klaar te maken. Maar aangezien we in de lente langs zijn geweest en dit toch echt een wintermaal is, hebben we de zak mee naar huis gekregen. Moesten we alleen nog een paar maanden wachten om het klaar te kunnen maken...Dit recept heb ik van Sylvi erbij gekregen, het is een traditioneel recept. Om je vingers bij af te likken! Inmiddels heb ik ook een recept gevonden voor de pasta. Als je geen taleggio of fontina kunt vinden, kun je ook jong belegen Goudse kaas gebruiken.
Ik heb de botersaus gemaakt met peterselie, omdat Per absoluut niet van salie houdt. … Lees verder »
Toen ik vroeger met mijn ouders uit eten ging, gingen we vaak naar de chinees. Al die namen zeiden met helemaal niks en ik durfde het ook niet te eten, ik at altijd patatjes bij de chinees. Toen ik wat ouder was en door proeven van het eten van mijn zus het toch aandurfde at ik vaak Fu Yong Hai. Dit is mijn recept. De saus is een afgeleide van Ku lu Kai van mijn mama. Het smaakt voor mij naar vroeger en naar thuis. … Lees verder »
Mijn versie van Nigella's gestoomde citroencake … Lees verder »
Mmm! Een lekkere variatie op de eeuwige kruidenboter … Lees verder »
Dit toetje is ontstaan nadat ik voor de verhuizing al een groot deel van mijn kookboeken had ingepakt en nu juist zin had om eens dat taartje uit te proberen dat in een inmiddels al diep in een doos opgeborgen kookboekje stond. In dat taartje zat nootmuskaat en laurier. Het taartje nog steeds niet gemaakt, maar een opgeborgen kookboek levert soms lekkere toetjes op … Lees verder »
In een bijna leeg huis aan het begin van een stiekem wat koude winter extra veel zin in lekker verwarmend eten. Ik heb niet zo heel vaak zin in stamppot, maar op dit soort momenten eet ik het erg graag! … Lees verder »
rinnepin heeft nog geen restaurantrecensies.
Hallo rinnepin, Ik heb je recept voor ravioli meegenomen hoor , dank je wel ! Ik heb het in een ver verleden al eerder gemaakt maar toen sprongen een aantal kussentjes open , maar we proberen het…
Lees verder
bedankt voor je reactie op het recept van de cake ,een goed en gezond 2009,groetjes marianne.
Lees verder
Hoi! leuk dat je het hebt opgezocht. Heb vandaag gemberthee gemaakt. Voor mij met kardedom. Echt heel erg lekker!
Lees verder
Hele fijne week gewenst en laat nu eindelijk het mooie weer maar eens komen. Ik doe er nog een Luxe Zalm komkommerhapje bij!!! KLIK OP FOTO!!! Marianne Oud
Lees verder
rinnepin heeft nog geen vrienden op Smulweb.