Ik ben Petra en getrouwd met Rob.
In 2008 zijn we vanuit Delft verhuisd naar Stadtlohn in Duitsland. Stadtlohn ligt plm. 10 km voorbij de grens met Nederland.
Heel prettig, want nu kunnen we genieten van wat Nederland en Duitsland te bieden heeft.
Koken en bakken zijn mijn grootste hobby. Ik hou van experimenteren met nieuwe recepten, maar ik hou ook van eenvoudige recepten met goede ingrediënten.
Ik ben bijna dagelijks te vinden op Smulweb. De recepten op mijn pagina zijn door mij gemaakt en kan ik aanbevelen.
Naast koken en bakken lees ik graag en veel. Kookboeken, vooral met familierecepten; reisverhalen, thrillers en literatuur lees ik het liefste. Ik verzamel kookboeken. Ik heb er nu ongeveer 800.
We zijn veel op pad. Van de streek, stad of het land waar we op dat moment zijn probeer ik dan ook een kookboek te bemachtigen.
Dankjewel Petra voor het bewaren van de asperges ragout in een zelf gemaakt bakje van bladerdeeg. Hopelijk smaakt het naar wens als je het eens maakt. Groetjes Lidy.
Lees verder
De inspiratie voor dit recept vond ik bij Culy.nl : https://www.culy.nl/recepten/pitas-kipsate-mangosalsa/.
Toen ik dat recept las Pita's met kipsaté in pindasaus met mangosalsa, liep het water in mijn mond. Ik had nog een kippendij en een bakje met mangostukjes in mijn vriezer, dus aan de slag met mijn eigen recept. Want het werd niet het recept van Culy.nl, maar een eigen variatie. Lekkere sappige stukjes kippendij in een licht pittige pindasaus met stukjes mango, knapperige stukjes paprika en lente-uitjes. Gegeten met rijst en sperziebonen. Heerlijk. … Lees verder »
Het recept van deze ovenschotel vond ik al een tijd geleden bij Allerhande. Ik heb dit recept eerder gemaakt toen we eters kregen, waarvan één persoon geen vis lust en de ander het juist erg lekker vond. Ik heb toen twee verschillende gerechten gemaakt. Dit visrecept voor de mannen en iets anders voor wij vrouwen. Ik had de schotel toen niet geproefd maar de mannen waren enthousiast. Dus deze week maar weer eens gemaakt en mijn man was weer net zo enthousiast. Deovenschotel is heel gemakkelijk te maken en alles gaat direct in de ovenschaal, dus weinig afwas. Alleen een schaaltje nodig om de eieren met de crème fraîche te kloppen. Ik heb het recept bijna letterlijk overgenomen alleen de kruiden en de hoeveelheden een beetje aangepast. Op de foto's kun je duidelijk zien hoe het gerecht wordt gemaakt. … Lees verder »
Allesin één pan. Je kunt dit maken met witte kool, savooiekool of spitskool, allemaal lekker. Eerst bak je de spekreepjes met sjalot en knoflook, Dan komt de kerrie en de mosterd erbij en daarna de prei en witte kool. Even garen en smullen maar. Beetje oosterse smaken dus lekker met rijst, maar ook gekookte of gebakken aardappelen smaken er heerlijk bij, … Lees verder »
De witlof wordt gebakken (gekaramelliseerd) met de gember-woksaus. Witlof, spekjes, appel en gember vormen een heerlijke combinatie. De aardappelen heb ik gestampt, er een stevige puree van gemaakt en de gekaramelliseerde witlof door de aardappelpuree gemengd. Daarna de schaal met een klein beetje kaas nog even in de oven.
Hou je niet van kaas doe er dan een laagje panko of paneermeel over.
Wij hebben er saucijzen bij gegeten die ik tevoren rondom bruin had gebakken en met de witlof in de oven verder heb gegaard. (ziefoto). Erg lekker allemaal.
Je kunt de witlof natuurlijk ook als bijgerecht eten, dus zonder de aardappelpuree, maar bijvoorbeeld een gekookte aardappel ernaast … Lees verder »
Griekse gehaktballetjes worden vaak onterecht Griekse kofta genoemd. In Griekenland vindt je dit gerecht als ‘soutzoukakia' op de kaart en wordt er een heerlijke tomatensaus bij geserveerd. Ik vond een dergelijk recept op een Griekse site, maar ik heb mijn eigen variatie van de soutzoukakia met tomatensaus gemaakt en we hebben er samen met onze nichtjes heerlijk van gegeten.
Je kunt de saus serveren met pasta of rijst. Ook de volgende dag smaakt het nog goed. Misschien zelfs nog wel lekkerder. Â
 … Lees verder »
Deze met basilicumpestoroomkaas gevulde kipfilet worden gerold in Parmaham en gaan (even rondom gebakken) samen met de saus 20 minuten in de oven. Je kunt de kipfilt al een dag tevoren voorbereiden. Heelijk als je eters krijgt. … Lees verder »
Deze lekkere rundvleesstoofpot is uitermate geschikt voor de slowcooker. Weinig voorbereidingen. Maar zoals alle gerechten die geschikt zijn voor de slowcooker ook heel lekker om te stoven in een stoofpan. Ik vond dit recept (wel wat aangepast) in mijn oude plakboeken. Het recept had in 2000 in het toenmalige kooktijdschrift TipCulinair gestaan.
Nu eindelijk eens gemaakt. En het was heerlijk !!!!! … Lees verder »
We hadden nog spruitjes in de koelkast en hetwerd tijd deze op te maken.
Dit recept, uit één van mijn plakboeken wilde ik al een tijdje maken. Dacht dat dit recept van een Allerhande afkomstig was maar dat was niet het geval. Het kwam uit Delicious. (zie link).
Ik heb het recept minimaal aangepast. In plaats van de 50 gram roomboter volgens het originele recept heb ik 50 gram roomkaas (Mon Chou) gebruikt. … Lees verder »
Heerlijk groentepannetje met veel knoflook en gesmolten mozzarella. Vegetarisch en koolhydraatarm.
De champignons met blokjes courgette en knoflook worden vooraf gemarineerd. Daarna gebakken en afgewerkt met de mozzarella die lekker gaat smelten. … Lees verder »
Lekker snel en "vet"-lekker volgens mijn man. In dit recept heb ik een zak Italiaanse roerbakgroenten met champignons (AH) gebuikt. Niet mijn gewoonte maar soms wel even gemakkelijk.
Als je verse tortellini gebruikt uit het koelvak van de supermarkt hoef je die niet voor te koken, maar meng je deze direct door de warme spek/groentesaus. Je tortellini kan dan zo de oven in. Scheelt tijd en energie. … Lees verder »
Op het internet kwam ik diverse verschillende recepten tegen van brownie met paaseitjes. Ik vond dit een heel leuk idee, temeer omdat wij zoveel paaseitjes in huis hadden die we samen niet weg konden werken.
Mijn nichtjes kwamen op visite en die zijn dol op chocoladegebak. Dus....de brownies met de paaseitjes vonden goede afneemsters. … Lees verder »
De risotto wordt op de bekende wijze (zie recept) bereid. Pas kort voor het einde gaat de verse babyspinazie, gerookte zalm en de mascarpone erdoor. De pijnboompitjes worden geroosterden gaan er op het allerlaatst door. Lekker met Parmezaanse kaas. … Lees verder »
7 verschillende eiersalades. De één lekker als broodbeleg, de andere als voorgerecht of buffetgerecht. De ingrediënten vind je bij de bereidingswijze van de salades.
Vegetarisch, met vlees en met vis. Voor iedere smaak is er wel één.. … Lees verder »
Het recept voor deze Echte Italiaanse stoofschotel met kippendijtjes vond ik bij Culy.nl. Een heerlijke pure stoofpot met kipdijfilet die je natuurlijk ook met kippenpoten of andere delen van kip kunt maken. Ik heb deze stoofpot een dag tevoren gemaakt, zodat de smaken goed konden intrekken. De stoofschotel is snel gemaakt en kan natuurlijk ook in je slowcooker. (op los plm. 4 tot 5 uur). … Lees verder »
De combinatie van kokosyoghurt en mango is heerlijk. De kokosyoghurt (plantaardig) is ongezoet dus heb ik wat suiker toegevoegd en om het geheel extra lekker te maken heb ik er crème fraîche door geroerd. Toevallig had ik nog wat raffaello's in de kast. Leuk om mee te garneren. Een heerlijk dessert dat heel snel is gemaakt. … Lees verder »
Lekkere pittig gekruide Aziatische wortelsoep met stukjes kipfilet. De soep is lekker gebonden. Wij hebben de soep als maaltijdsoep gegeten met als toetje een pannenkoek. … Lees verder »
Lekker smakelijk pannetje met rijst, paprika, courgette en gehakt. Beetje pittig door de rode Spaanse peper. De feta geeft een heerlijke frisse smaak aan het pannetje. Je kunt dit direct van de warmtebron af eten, maar ik heb het pannetje nog even in de oven gezet omdat ik het lekker vindt als de feta wat zachter is en een beetje bruin. … Lees verder »
Binnen de traditie van het katholicisme in Spanje begint de zg. 'Cuaresma' na de periode van Carnaval en loopt 40 dagen door tot Goede Vrijdag. In die periode wordt dan geen vlees gegeten. Tegenwoordig wordt dat echter beperkt tot alleen Goede Vrijdag. Maar ondertussen bestaan er in Spanje daardoor vele visrecepten, die van oudsher in die periode werden gegeten, vooral met kabeljauw. Dit verhaaltje kwam ik tegen bij een kabeljauwrecept Bacalhua al horno. Verder gekeken op internet of er meer van dit soort recepten bestaan. Kwam ik een lekker recept tegen op You Tube. Kon ik niet verstaan maar aan de hand van de handelingen heb ik dit recept zelf bedacht. Het was heerlijk !! … Lees verder »
Bloemkool even voorkoken. Aardappelschijfjes even voorkoken (of voorgekookte aardappelschijfjes kopen kan ook). Pancetta (spekjes) knapperig bakken en door de voorgekookte bloemkoolroosjes mengen. Daarover een heerlijke romige gorgonzolasaus. Lust je geen gorgonzola? Dat is jammer.
N.B.Ook lekker met broccoli of romanesco.
Wil je het geheel wat minder calorierijk maken, neem dan melk in plaats van room. … Lees verder »
Dit is een aanrader als je van witlof houdt natuurlijk. Zacht gebakken kipfilet met witlof en gesmolten boursin. Heel snel klaar en om van te genieten. Lekker met gebakken aardappelen, aardappelpuree, aardappelkroketjes, gebakken krietljes of gewoon gekookte aardappelen.
Wij hebben hiervan gesmuld. … Lees verder »
18-06-2011 | We waren een weekje op vakantie in Eerde-Veghel en wilden de eerste dag met vrienden uit eten. Het restaurant hebben we gekozen via internet.…
10-03-2008 | We hebben hier gegeten op zaterdagavond 8 maart 2008. We waren met 4 personen. Allemaal heel tevreden over de ontvangst, bediening, het eten en de…
30-05-2005 | Aardig restaurant - redelijke keuken Zaterdag 28 mei 2005 gegeten bij Bauers in Soest. De reden voor deze keuze was dat ik een diner-cheque…
12-04-2005 | Erg lekker gegeten! Zondag 10 april 2005 hebben we heerlijk gegeten in Bistro de Pijpenla. Zoals op het visitekaartje staat "een sfeervolle…