waterappels op Bali

Lees verder
Vandaag is weer de Chinese drakenboot festival begonnen om zo de grote dichter Qu Yuan te eren. Lees mijn blog: Chinees Drakenbotenfestival Uiteraard was ik door mijn Chinese vriendin Qin en…
Lees verder
Zoals jullie weten bent ik een Zuidafrikaan die nu al 33 jaar in Nederland woont. De vraag is, tja wat noemt je me; een Zuid-Afrikaner of een Hollander?... .... Vroeger in Zuid-Afrika aten we heel…
Lees verder
Een heerlijk hapje op een uitgebreide verjaardag, borrel of als buffetgerechtje … Lees verder »
… Lees verder »
4 zalmmoten ( ca. 1 kg)
voor de versiering: 3 lente-uitjes, fijngesneden
Maak een marinade van:
80 ml sojasaus
60 ml geconcentreerd sinaasappelsap
2 eetlepels olie
2 eetlepels tomatensaus
1 eetlepel fijngehakte lente-uitjes
1 uitgeperst teentje knoflook
1 theelpepel citroensap
½ theelepel geraspte verse gemberwortel
½ theelepel mosterd
Houd 60 ml van de marinade achter.
Giet de rest van de marinade over de zalmmoten in een ondiepe glazen schaal. Dek de schaal af en laat de zalm minstens 1 uur in de koelkast marineren.
Laat dan de zalm uitlekken en zet de marinade opzij.
Het mooiste is om de zalm in een wegwerp alu-schaaltje te leggen en dat op het BBQ-rooster te zetten. De zalm moet ongeveer 20-30 minuten roosteren. Keer de zalm halverwege de baktijd.
De zalm is gaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt, wanneer je er met een vork in prikt.
De gare zalm insmeren met de achtergehouden marinade en versieren met de 3 fijngesneden lente-uitjes. … Lees verder »
pihoon heeft nog geen restaurantrecensies.
pihoon heeft nog geen artikelen geschreven.