De beste en interessantste artikelen en recepten op deze pagina verplaats ik naar mijn homepage.
Zodra ik daarmee klaar ben wordt ′pieperparade′ opgeheven.
de aardappel
toch een mooie pagina ! Leuk dat je even langskwam tijdens je belangrijke bezigheid ;-) Liefs en trusten!
Lees verder
Geweldige pagina, ik ben gek op aardappelen! Bedankt, Carla
Lees verder
Mijn beste weekendwensen, Kristien
Lees verder
Prettig weekend gewenst!!!!
Lees verder
* Cepelinai *
Stevige kost die vooral rondom de oogsttijd werd en wordt gegeten in Litouwen. De Zeppelins worden gevuld met vlees, Huttenkase of haring. Bron: Hanzekookboek … Lees verder »
* Zurcher Zwiebelkartoffeln *
Een heerlijk ovenschoteltje met aardappel, ui en Emmentaler. Bron: Wijn in de keuken … Lees verder »
* Papas viudas *
Een beetje feestelijk vegetarisch eten valt niet mee in de Iberische wereld; alleen al de naam van dit gerecht laat zien dat men het niks vindt. Deze aardappeltjes van Tenerife zijn echter te bijzonder om zielig te zijn. De saus heet 'fritura' en is - net als de Spaanse 'sofrito' en Italiaanse 'soffrito' niet bedoeld om ergens overheen te scheppen, maar om iets verder in te stoven. Dat er wijn doorheen gaat is typisch voor de Canarische eilanden. Bron: Wijn in de keuken … Lees verder »
Eenvoudig te bereiden, maar lekker bijgerecht van bataten (zoete aardappelen). 'Voor als je eens iets anders wilt'. … Lees verder »
Een bliksems lekkere hete bliksem, maar dan met stoofperen. Bron: het wereldwijde web … Lees verder »
Een overheerlijke Peruviaanse maaltijd uit de Cordillera Blanca bergen, waar de stoofschotels gewoon langs de weg boven open vuur bereid worden. … Lees verder »
Aardappelbonda's kun je warm of koud serveren en zijn lekker bij de borrel, maar ook als voorgerecht. Geef er groene kokoschutney bij. … Lees verder »
Dit bijzondere aardappelgerecht mag niet ontbreken op de 'pieperparade'. Het is een Japans nagerecht, dat ik van het worldwideweb geplukt heb. … Lees verder »
Deze pasteitjes van aardappelpuree staan in een kookboek uit 1934. Het recept lijkt eenvoudig, maar ik vraag me in alle oprechtheid af of de bereiding wel echt zo makkelijk gaat, ik heb het niet uitgeprobeerd. De tekst neem ik letterlijk over. … Lees verder »
Dit recept komt uit de folder 'Piepers met passie', die Francisca mij toestuurde. Ook de varianten op het basisrecept plaats ik op de 'pieperparade', want ze zijn (bijna) allemaal even lekker! Ik heb niet gecontroleerd of ze al elders op SmulWeb staan, want ze horen sowieso op deze pagina thuis. … Lees verder »
Lekker kruidig en pittig en heel makkelijk te bereiden. … Lees verder »
Een aardappelsalade met klasse. Geserveerd met bijvoorbeeld verse (groene) asperges, omwikkeld met een plakje ham, een feestelijk gerechtje. Geef er een droge witte wijn bij (liefst dezelfde die je voor de marinade gebruikt). … Lees verder »
Eenvoudig te bereiden vegetarisch gerecht. Uit: Natuur op tafel … Lees verder »
Salade van gerookte aardappelen. Lekker anders! … Lees verder »
* Papas a la Huancaina *
Een 'machtig' aardappelgerecht dat goed kan dienen als (vegetarische) hoofdmaaltijd. … Lees verder »
Stevige (winter-)kost. … Lees verder »
Wie niet van 'gewone' gekookte aardappelen houdt, moet deze romige aardappelplakjes eens proberen. Lekker met een stukje varkensvlees en verse groene groenten. … Lees verder »
Tweede versie: met slagroom. Tikkeltje hartiger dan versie I door toevoeging van de peperkorrels, maar net zo romig, en zo lekker dat hij tot mijn persoonlijke favorieten behoort. … Lees verder »
Laagjes-ovenschotel die eenvoudig te bereiden is. … Lees verder »
Te bereiden in de Romertopf. Schotel met aardappelen, rookworst, eieren en zure room. Lekker met een frisse (paprika- of tomaten-)salade of knapperige verse groenten. … Lees verder »
pieperparade heeft nog geen restaurantrecensies.
pieperparade volgt nog geen andere Smulwebbers.