Het koken is ons door mijn moeder met de paplepel ingegoten. Mijn moeder kon echt van niets een super-de-luxe maaltijd maken. Nu ik wat ouder ben, moet ik echter wel goed oppassen met wat ik in mijn mond stop, maar dat betekent gelukkig niet dat er niet lekker gegeten kan worden. Ik probeer nu nog steeds van alles uit - niet altijd met evenveel succes, maar over het algemeen wordt het wel gewaardeerd door iedereen - en eet overal van mee. Alleen zijn wat mij betreft de porties kleiner geworden! Omdat ik al ruim 40 jaar allerhande recepten verzamel, kan ik niet altijd meer nagaan waar het recept oorspronkelijk vandaan komt. Als ik recepten plaats zal ik dus de bron alleen kunnen vermelden als die nog bekend is
Lees verder
Vandaag is weer de Chinese drakenboot festival begonnen om zo de grote dichter Qu Yuan te eren. Lees mijn blog: Chinees Drakenbotenfestival Uiteraard was ik door mijn Chinese vriendin Qin en…
Lees verder
Een lekker makkelijk en snel recept, dat alleen door de marineertijd langer dan een uur vraagt. Het bakken is in een paar minuten gepiept. … Lees verder »
Een lekker snel gerecht, dat alleen door de marineertijd langer dan een uur vraagt. … Lees verder »
Een lekker aardappelgerecht, dat ik in Hamburg leerde kennen in de jaren `70. Later heb ik het ook in Zuid-Duitsland gegeten (daar werd het Reibekuchen) genoemd. … Lees verder »
Bijna hetzelfde als de kip in romige kerrie-saus met ananas, maar net iets anders klaargemaakt en gepresenteerd. … Lees verder »
Een lekker pittig zoet gerecht … Lees verder »
Een kipgerecht - net iets anders … Lees verder »
Een heerlijk zoetzuur gerecht, dat makkelijk en snel te maken is. Alleen vraagt het wel 2 uur marineertijd! … Lees verder »
Een lekker pittig, gemakkelijk te maken gerecht (niet echt geschikt voor kinderen) … Lees verder »
Een heerlijk romig, licht gekruid gerecht. Wel tamelijk calorierijk! … Lees verder »
Een lekker eenpansgerecht - snel klaar … Lees verder »
Een lekker toetje, dat ook met ander zacht fruit kan worden gemaakt, zoals b.v. frambozen of bessen. … Lees verder »
Een lekkere variant voor witlof … Lees verder »
Een lekker toetje (met wijn) een beetje anders dan anders.
In verband met de wijn niet echt geschikt voor kinderen, maar bij de volwassenen zeker een groot succes. … Lees verder »
Een heerlijk nagerecht met een tropisch tintje … Lees verder »
Komkommers, maar nu eens niet in het zuur. … Lees verder »
Een heerlijke soep die ik ruim 25 jaar geleden voor het eerst heb gemaakt voor mijn gezin. Volgens mijn zoon ziet de soep eruit als `afwaswater`, maar na al die jaren vraagt hij er nog steeds om ! … Lees verder »
… Lees verder »
Een soepje met hele champignons … Lees verder »
Een nagerecht dat uitstekend geschikt is om een zomers etentje in de tuin af te sluiten … Lees verder »
Een heerlijk nagerecht, dat redelijk snel te maken is, maar wel een lange koeltijd vraagt … Lees verder »
omadebruin heeft nog geen restaurantrecensies.
omadebruin heeft nog geen artikelen geschreven.