Hoi, ik ben Rosanne. Dit is mijn tweede smulpagina. Hier staan recepten en artikeltjes uit ′De keuken op Slot Bommelstein′, met de recepten van de gerechten die bediende Joost heer Olivier voorgeschoteld heeft, uit ′Roald Dahl′s kookboek′ en een aantal echte Harry Potter-recepten.
Mijn andere smulpagina′s heten rosanne en toverketel.
*
IK BEN NOOIT MEER OP SMULWEB
EN
BEANTWOORD GEEN BERICHTEN EN REACTIES!
*
[voor noodgevallen: annabee]
Hoi Roseanne, Ik was mijn favorieten aan het napluizen en jij stond ertussen. Zo te zien lekkere nieuwe recepten erbij. Ik ga er even tussen kijken. Prettig weekend!!! Nora
Lees verder
nooit geweest, ook mooi Anna, leuk al die H.P. recepten. Maar ja...ik lees natuurlijk geen H.P., ik heb geen kinderen meer thuis :-) Doeg!
Lees verder
Hallo, Rosanne, Goh, wat leuk om hier Bommelrecepten terug te vinden. Zelf heb ik ook een Bommelkookboek, "Gastronomisch Bommelboek" uit 1980, ISBN 9023453585, gekregen van mijn broer.…
Lees verder
Huppel even je gastenboek in om prettig weekend te wensen en te vertellen dat je recepten de lekkerste zijn Liefs *kindkimKookt*
Lees verder
Kleine cakejes die op de bakplaat gebakken worden. Tip: Rock cakes worden keihard als je ze niet meteen na het bakken eet. … Lees verder »
Boterbier behoort bereid te worden met 'root beer': het komt uit Engeland en is zoet, met hop, honing of vanille, anijs, drop, kaneel en nog meer ingredienten. Het is donkerbruin, bevat koolzuur, maar geen alcohol! Als je geen 'root beer' kunt krijgen, vervang het dan door ginger ale. … Lees verder »
Strooptoffees a la Harry Potter. … Lees verder »
Feestelijk zomerdrankje uit Roald Dahl's kookboek, dat makkelijk te bereiden is. De aangegeven hoeveelheden zijn voor 4-5 literflessen. … Lees verder »
Lekker fris zomerdrankje uit Roald Dahl's kookboek. Minimaal een dag van te voren bereiden. De hoeveelheden in het recept zijn zodanig, dat het handig is de drank over verschillende potten of flessen te verdelen, zodat je een voorraadje hebt in je koelkast. … Lees verder »
Roald Dahl: "In Noorwegen weet iedereen wat krokaan is. Ze zijn er dol op en eten het in allerlei zoete gerechten, maar vooral eten zij het in hun ijs. Hier hebben we zoiets gek genoeg niet en als het soms wordt gemaakt door een ondernemende kok, dan bestaat er geen Engelse naam voor (in Nederland wordt het noga genoemd). Zoals u zult zien in het onderstaande recept, is het gewoon een soort knapperige toffee die wordt gemaakt van boter, suiker en amandelen. Wat voor soort ijs je ook eet, het is altijd een zacht geluidloos eten, maar wanneer je het vermengt met flinters krokaan, zoals de Noren zo graag doen, wordt het plotseling iets dat knispert in je mond bij het kauwen, in plaats van in stilte je keel in te glijden. Bovendien is de verrukkelijke gebrande suikersmaak die het aan het ijs toevoegt onweerstaanbaar. U moet het echt maken, en wat mij betreft, hoe meer krokaan u in het ijs doet hoe beter."
Bron: Roald Dahl's kookboek … Lees verder »
Felicity Dahl: "Dit moet het gemakkelijkste recept van het hele boek zijn. Het is een bijdrage van mijn petekind, Laura Baker. Ik weet niet precies in hoeverre dit een beeld geeft van mijn peetmoederschap, maar er zijn momenten in het leven waarop je dit drankje misschien goed kunt gebruiken."
Bron: Roald Dahl's kookboek … Lees verder »
Een recept van Jinny Ash, een huisvriendin van de Dahls.
Bron: Roald Dahl's kookboek … Lees verder »
Roald Dahl: "Sophie is mijn oudste kleinkind. Ze is ook de oudste dochter van Tessa, die op haar beurt weer mijn eigen oudste dochter is. De dappere kleine heldin in mijn boek 'de GVR' heb ik Sophie genoemd naar de echte Sophie, en dat is de enige keer dat ik een familienaam heb gebruikt in een van mijn twintig kinderboeken." Echt een heerlijk recept!
Bron: Roald Dahl's kookboek … Lees verder »
"Soms speel ik met de gedachte aan een uitvoeriger ontbijt. Het menu daarvan zou ik als volgt verwoorden: ..."
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Een stevig ontbijt van witte bonen in tomatensaus, bouillon en boeren tarwemik. Echt een ontbijt om buiten te serveren.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Een favoriet ontbijt van heer Olivier.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
"Veel ontbijten bestaan uit slechts een gang, soms voorafgegaan door vers vruchtensap en begeleid door thee of koffie, als ik mij generaliserend uit mag drukken."
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
De croissants van Joost zijn niet te versmaden.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Een lekker stokbroodrecept van Joost.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
"Het kneden van deeg en het bakken van brood acht ik een aangename tijdpassering. Bovendien kan men tijdens het rijzen van het deeg lichte keukenwerkzaamheden verrichten of zich gepast ontspannen terwijl het aroma uit de oven de papillen streelt." Aldus Joost.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Onderdeel van het Diner Maitre Jozeph, dat verder bestaat uit Coquilles de moules 'facon du chef' en Heldere bouillon met groenten. Het diner wordt afgesloten met een vruchtensalade 'Les vergers du chef Jozeph', waarvan het recept niet wordt vermeld. Met wijnadvies.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Onderdeel van het Diner Maitre Jozeph, dat verder bestaat uit Coquilles de moules 'facon du chef' en Medaillons de veau 'Bommelstein'. Het diner wordt afgesloten met een vruchtensalade 'Les vergers du chef Jozeph, waarvan het recept niet wordt vermeld.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
Dit mossel-voorgerecht Coquilles de moules 'facon du chef' is onderdeel van het Diner Maitre Jozeph, dat verder bestaat uit Heldere bouillon met groenten en Medaillons de veau 'Bommelstein'. Het diner wordt afgesloten met een vruchtensalade 'Les vergers du chef Jozeph', waarvan het recept niet wordt vermeld. Met wijnadvies.
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
* Potage Agilius *
Joost: "Dit gerecht is door heer Olivier persoonlijk bereid geworden. Hij ontleende het aan het kookboek 'Het Oproepen van Elementalen', als ik het wel heb. Voor de aanschaf van de ingredienten gaf hij mij een boodschappenlijstje mee dat ik onlangs terugvond. (Wat het vermeldt zie je onder 'Ingredienten'.)
Op nadrukkelijk verzoek van de uitgever staat dit recept helemaal apart in het boek. Terwijl hij weigert om de verantwoordelijkheid ervoor op zich te nemen. Bovendien moet ik namens hem zeggen dat ook de redactie en samenstellers van het boek niet instaan voor de gevolgen wanneer men het genoemde gerecht nuttigt. Ik trouwens ook niet, met uw welnemen."
Bron: De keuken op Slot Bommelstein … Lees verder »
olliebbommel heeft nog geen restaurantrecensies.
olliebbommel volgt nog geen andere Smulwebbers.