Hallo, ik ben Ghislaine en dit is mijn 2de smulsite, alleen over de keuken van Spanje en Portugal. Ik hou veel van die Zuiderse keuken waar je de essentie en de smaak van de produkten in terugvindt.
De smaak van pepers en look, die van olijfolie en specerijen, van een echt lapje varkensvlees en een sappig stuk rundvlees, een smaakvol lamskoteletje en een vers konijntje. De smaak van zongerijpte citroenen, sinaasappels en tomaten en van dauwfrisse groenten en verse kruiden. Ook de smaak van levendverse zeevruchten en van pasgevangen vis.
Kortom : Mijn hart klopt voor Spanje en Portugal
ik wilde even gedag zeggen ben een hele tijd niet op smul geweest was inlog gegvens kwijt maar gelukkig weer gevonden gr johan ps is wel veranderd hoor moet weer helemaal opnieuw kijken hoe alles…
Lees verder
Behalve je vis in zoutmantel heb ik ook een paar artikelen meegenomen. Ik ben weer wat wijzer geworden, bedankt en groetjes. Anna van Salzburg
Lees verder
hoi vrienden! hoe gaat het met jullie? sinds vrijdag hebben we weer een computer dus zullen we weer vaak aanwezig zijn. en komen we weer gezellie buurten. groetjes van johan&CO
Lees verder
Romige gehakt-andijviestampot met monchou
Lees verder
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
"Pincho de huevo duro" … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Dit heerlijke mosselgerecht komt uit de streek van Porto. Het is pittig maar niet echt pikant. Vaak worden er ook garnalen aan toegevoegd. En natuurlijk drinkt u hier een vinho verde bij. Ikzelf geef het soms in het mosselseizoen bestrooid met verse Noordzeegarnalen als voorgerecht en soep tegelijk voor 4 personen. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Ameijoas in Algarve-stijl worden gekookt in een zgn. cataplana, een gewelfd gevormde, oorspronkelijk koperen snelkookpan. Als deze attractieve pan aan tafel geopend wordt, zijn de aroma's die vrijkomen van de gerookte ham, zeeverse schelpdieren, tomaten, paprika, piripiri en koriander, een verademing: de ware smaak van de Algarve. En de sappen worden verslonden met heerlijk brood, gemaakt van zuurdeeg. Het hele feestmaal wordt weggespoeld met een kruidige vinho verde zoals Quinta da Avelada ! … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Een recept van meesterkok Vincent Gardinal van het gastronomisch restaurant "Le Prieure Saint Gery" te Solre-Saint-Gery. … Lees verder »
oleebolleken heeft nog geen restaurantrecensies.
oleebolleken volgt nog geen andere Smulwebbers.