Ik ben Ole, ik ben 9 jaar en mijn broer Maurits heeft ook een pagina op Smulweb. Het lijkt me erg leuk om ook een mooie pagina te hebben. Ik zal hem samen met mama vullen. De mooie achtergrond en plaatjes zijn van Ghislaine (bolleken, etc.)
Hallo Ole, Je recept voor spinazietaart ziet er lekker uit, maar ik zie nergens hoeveel meel ik moet gebruiken. Kun je me hiermee helpen? groetjes Sara
Lees verder
Wil je even Van Harte Feliciterenmet je verjaardag en nog vele jaren toewensen in goede gezondheid. Groetjes,
Lees verder
nog een fijne dag groetjes van anja
Lees verder
Trudy
Lees verder
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Deze kerstman heb ik toegestuurd gekregen van mijn tante Renata uit Duitsland.
Ik kan dit helaas niet vertalen.
Ik hoop dat jullie ouders de Duitse taal machtig zijn. Ole … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Omdat Maurits, mijn broer, 29 september 10 jaar wordt. krijg hij van mij, met de hulp van mijn opa, allemaal heerlijke taarten. … Lees verder »
Deze cake heb ik van mijn Oma en Opa gekregen voor mijn verjaardag … Lees verder »
Plunder een zoete zeeroversschat … Lees verder »
Een schuimend schateiland … Lees verder »
Rijg zoetzure happen an het zwaard. … Lees verder »
Dit is een recept uit het Piraten kookboek.
Wij hijsen de vlag en steken van wal. … Lees verder »
Sirniki - kleine "omelettes". Sir is het Russische woord voor kaas - en van kaas worden deze kleine omellettes dan ook gemaakt. De Russen serveren ze soms ter afsluiting van een van hun uitvoerige maaltijden. Je kunt ze ook tussendoor of als kleine avondsnacks eten. De Sirniki moeten zo klein zijn, dat ze met een hap genomen kunnen worden. De Russen serveren ze met zure room. … Lees verder »
Dadel-biscuits.
In landen waar het heet en droog is, maar waar toch water is - in de oases in de woestijn - groeien de dadelpalmen. Wanneer de dadels rijp zijn, vallen de zware bundels naar beneden. Het woord dadel is afkomstig van het Latijnse woord voor vinger. In Israel worden dadels veel op feestdagen gegeten, bijvoorbeeld tijdens het oogstfeest. Dadels, sinaasappels en vijgen worden verwerkt tot feestelijke gerechten. … Lees verder »
Lams-Kebab-vleesspies.
Heel lang geleden staken Turkse soldaten rauwe stukken vlees op hun zwaarden en roosterden die boven een vuur. Zo ontstond de Shish-Kebab - het "zwaardvlees". Tegenwoordig heet alles Kebab wat aan een spies wordt gebraden of gegrild. Fijnproevers op de hele wereld eten zulke vlees, vis- of groente-Kebabs. … Lees verder »
Spanakopita - Spinazietaart.
Wanneer je je gasten met een groene taart wilt verrassen, kun je eens proberen een Griekse spinazietaart te bakken. In Griekenland zijn veel grote schaaps- en geitenkudden. Van de melk maken de Grieken Feta, een kaassoort die je voor deze taart nodig hebt. In ieder geval zullen je gasten "Epharisto" (dank je wel) zeggen. … Lees verder »
Liptoi-kwark broodbeleg. De Hongaren kruiden hun eten graag met paprika. Daartoe wordt de rode paprika tot poeder vermalen. Er zijn hele scherpe, maar ook mildere soorten paprika. Paprika geeft dit kwark-recept een aparte smaak. Het lekkerste smaakt het op roggebrood, maar je kunt het ook heel goed op crackers serveren. Ook komijn behoort tot de meeste geliefde ingredienten in Hongarije en veel gerechten moeten perse met komijn worden gekruid. … Lees verder »
Bessen-milkshake. In Finland zijn enorm veel grote bossen en daarin groeien diverse soorten bessen. Van deze bessen maken de Finnen de lekkerste melkdrankjes en toetjes. Verse bessen voor de melkdrank in dit recept, kun je alleen in de zomer vinden, bijvoorbeeld: bosbessen, kleine bosaardbeien of frambozen. Maar natuurlijk kun je ook diepvriesbessen gebruiken. … Lees verder »
Vleesballetjes. De Vikingen, de voorvaderen van de tegenwoordige Zweden, gebruikten een plat stuk brood als "bord" voor hun eten. Het Zweedse woord voor deze "onderzetter" is Smorgasbord. Tegenwoordig is Smorgasbord ook de naam van een maaltijd met veel verschillende koude en warme gerechten, waaronder deze vleesballetjes. Natuurlijk schept men het eten nu op echte borden, maar brood hoort er nog altijd bij. … Lees verder »
Chocoladetaart. Ken je dit Duitse versje?
"Bak, taart bak. De bakker heeft geroepen. wie wil er taart gaan maken, die heeft nodig zeven zaken. Eieren en vet, Boter en zout, Melk en meel, Saffraan maak de taart geel". … Lees verder »
ole_van_schelven heeft nog geen restaurantrecensies.
ole_van_schelven volgt nog geen andere Smulwebbers.