
Het weekend is al weer voorbij! Gisteren de hele middag met mijn moeder in het ziekenhuis geweest, zij was gevallen en heeft haar pols gebroken. Het was super druk op de spoed eisende hulp! Ik wens…
Lees verder
Wat doen ze bij de Noordkaper, en wat een prachtige vis hebben ze daar, de barramundi, het is een van oorsprong Australische vis die daar gekweekt wordt, ze hebben ruime voorraad grote vis zitten,…
Lees verder
Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 stukken Barramundifilet van ca. 150 gram
1 kleine komkommer
1 el sambal
1 teen knoflook
4 el citroensap
zonnebloemolie
4 takjes peterselie
aluminiumfolie
1. Rasp de geschilde komkommer en laat deze uitlekken.
2. Roer de sambal en de knoflook uit de knijper door de citroensap.
3. Leg 4 royale stukken aluminiumfolie klaar. Bestrijk het midden met een dunne laag zonnebloemolie. Leg de Barramundifilets op dit gedeelte.
4. Verdeel de geraspte komkommer over de filets. Schep op deze komkommerlaag een beetje van het pittige citroensap. Leg er en takje peterselie bovenop. Vouw de folie dicht en zorg dat de naad aan de bovenkant zit. Vouw de dichtgevouwen zijkanten iets omhoog.
5. Leg de vispakketjes ongeveer 15 minuten op de barbecue. Leg ze daarna op de borden en vouw ze open.
Serveersuggesties: Eet bij dit gerecht een frisse groene salade of een salade van geraspte of dungesneden witte kool. … Lees verder »
Dit heb je nodig voor 4 personen:
600 g Barramundifilet
2 rode paprika`s
4 knoflooktenen
1 zakje/bakje `boemboe pepesan`
1 citroen of limoen
1-2 el neutrale olie
4 blaadjes laurier
Extra nodig: bakpapier en keukengaren of naturel raffia
1. Laat de filet ontdooien of gebruik verse vis. Snijd de filets in 4 gelijke stukken. Halveer de paprika`s, verwijder steel en zaadlijsten en hak ze fijn. Knijp de knoflooktenen uit.
2. Meng in een kom paprika en knoflook door de `boemboe pepesan`. Schep de stukken vis door het mengsel, dek de kom af en marineer de vis 2 uur of langer (een nacht kan ook) in de koelkast.
3. Snijd van de citroen of limoen 4 dunne plakjes. Knip 4 stukken bakpapier af, die meer dan groot genoeg zijn om een stuk vis in te verpakken.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet het midden van elk stuk papier in met wat olie. Verdeel de marinade over de stukken papier en leg op elk een stuk vis.
5. Leg op de stukken vis een blaadje laurier en een plakje citroen of limoen.
6. Vouw het papier naar boven toe samen en bind de pakjes dicht met een stukje keukengaren of naturel raffia.
7. Leg de pakketjes op de bakplaat en schuif deze in de oven. Bak de vis in 20 minuten gaar.
8. Serveer ze in het papier en maak de pakketjes aan tafel open. … Lees verder »
Dit heb je nodig voor 4 personen:
4 Barramundifilets ca. 125 g per stuk
2 el citroensap
zout en versgemalen peper
25 g boter
150 g Hollandse garnalen
Voor de witte wijnsaus:
200 ml droge witte wijn
1 sjalotje, gesnipperd
125 ml slagroom
1. Begin met de witte wijnsaus. Breng de wijn met het sjalotje en peterselie aan de kook en kook zachtjes in tot één derde van de wijn over is.
2. Besprenkel intussen de Barramundifilets met citroensap, laat even intrekken en dep ze daarna droog. Bestrooi ze met zout en peper.
3. Zeef het wijnmengsel. Roer de slagroom, zout en peper erdoor en verwarm het tot er een lichtgebonden saus ontstaat. Houd de saus warm.
4. Verhit de boter en bak hierin de Barramundifilets 2-3 minuten per kant.
5. Serveer ze met de wittewijnsaus waaraan de garnalen zijn toegevoegd.
Serveersuggestie: Lekker met gekookte krieltjes met peterselie en peultjes, broccoli of groene asperges. … Lees verder »
(Bereiding ca. 10 minuten en ca. 15 minuten oventijd)
Dit heb je nodig voor 4 personen:
300 ml basistomatensaus
een halve el vloeibare honing
5 druppels Tabasco
2 tomaten
1 venkel
1 el olijfolie
4 stukken Barramundi filet
Extra nodig: bakpapier
1. Verwarm de oven voor op 220 graden C (heteluchtoven 200 graden C). Kook de basistomatensaus 3 minuten in met de honing en tabasco. Snijd de tomaten in plakjes.
2. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd hem in zeer dunne reepjes. Bewaar het groen.
3. Verdeel de venkel over 4 met olijfolie ingevetten stukken bakpapier (ca. 40 x 50 cm). Leg de vis erop, bestrooi deze met zout en peper, schep er enkele lepels saus over en een paar plakjes tomaat. Verwarm de rest van de saus apart.
4. Vouw de pakketjes losjes dicht. Stoom de vis midden in de oven in ca. 15 minuten gaar. Leg de pakketjes op borden, maak ze open en verdeel het groen over de vis. Geef de rest van de saus erbij. … Lees verder »
Barramundi met de franse slag uit de oven met gekookte aardappels
(Bereiding ca. 30 minuten en ca. 20 minuten baktijd in de oven)
Dit heb je nodig voor 4 personen:
ca. 250 g Barramundifilets
750 g aardappelen (licht kruimig)
2 tenen knoflook
100 g champignons
2 wortels
1 kleine prei
1 el olijfolie
2 el Franse mosterd
versgemalen peper
1 el Provencaalse kruiden
100 ml visfond
100 ml kookroom
Extra nodig: ovenschaal en aluminiumfolie
1. Gebruik verse Barramundi of ontdooi de vis. Verwarm de oven voor op 200 graden C (hetelucht 180 C). Schil en kook de aardappelen.
2. Hak de knoflook fijn. Snijd de champignons en de wortels in plakjes en de prei in dunne ringen.
3. Verdeel de groenten en knoflook in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Smeer de vis in met mosterd en leg ze op de groenten. Bestrooi de vis met peper en de Provencaalse kruiden, beleg met de champignons en giet de visfond en room erover. Zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven. Verwijder na 10 minuten het folie, schep wat kookvocht over de vis en zet de schaal nog 10 minuten terug.
4. Serveer met de gekookte aardappelen. … Lees verder »
Geen kangaroe of struisvogel, maar een bijzondere vis* in de hoofdrol. Met wat sfeervolle muziek op de achtergrond een genot voor tong en oor! Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein… Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je kunt de vis bij Noordkaper (Tolbert) bestellen! … Lees verder »
noordkaper1 heeft nog geen restaurantrecensies.
noordkaper1 heeft nog geen artikelen geschreven.
noordkaper1 volgt nog geen andere Smulwebbers.