
Naast mijn passie voor mijn werk als tekstschrijver, is mijn andere grote passie lekker eten en drinken. Ik vind het heerlijk om lekker uit eten te gaan maar vind het nog heerlijker om zelf te koken. Uuuuuren kan ik in de keuken doorbrengen om nieuwe dingen uit te proberen, vanzelfsprekend onder het genot van een lekker glaasje wijn of Prosecco. Ik ben met name verzot op Mediterrane gerechten en je kan me altijd wakker maken voor sushi. Mijn trefwoorden: olijfolie, verse kruiden, pasta, knoflook, tapas, mezzes, verse vis en schaal- en schelpdieren, kaas, knapperig breekbrood, zeezout, citroen, balsamico, wasabi, rucola, wijn, champagne, prosecco.
Een sauce gribiche is een soort mayonaise met augurk, kappertjes, peterselie, kervel en dragon uit de Franse keuken die koud wordt geserveerd bij, traditioneel, (wit)vis, kalfstong, kalfskop, varkenspoot of gekookte of gepocheerde kip. Gewone, verse mayonaise wordt echter gemaakt van rauwe eierdooiers, terwijl en gribiche wordt gemaakt met hardgekookte eierdooiers. Gribiche is ook lekker als dip voor rauwkost! … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Het recept is gebaseerd op 8 kleine eendenbouten. Afhankelijk van je wens en menugang kun je dit recept dus maken voor 4 tot 8 personen. … Lees verder »
… Lees verder »
Een heerlijke saus die goed combineert met bijvoorbeeld panna cotta of chocolade lavacakjes … Lees verder »
… Lees verder »
Een heel simpele, frisse salade die al jaren in mijn familie meegaat. Lekker bij een BBQ of een buffet. … Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
… Lees verder »
Deze salade heb ik gemaakt met wat ik in huis had omdat ik een keer geen zin had om naar de supermarkt te gaan. Voedzaam en lekker. Geschikt als avondmaaltijd voor 2 personen en als lichte lunchsalade voor 4 personen. … Lees verder »
… Lees verder »
nmbvv heeft nog geen restaurantrecensies.