Hey leuk dat je mijn tjokvolle Italiaanse maaltijdsoep hebt meegenomen. Geniet ervan mocht je het maken. Groetjes Lidy
Lees verder
Dank je wel voor het bewaren van mijn recept huevos rancheros . Wij vonden het erg lekker. Hopelijk jij ook. Groetjes Lidy.
Lees verder
alvast smakelijk eten gewenst beste smullie met de " Tomaat-venkelsoep", nog een gezellige week gewenst ! mcg , marc
Lees verder
Appel- en perencake met rozijnen en rum - succes en smakelijk eten beste smullie - groetjes, marc
Lees verder
In onze fruitwei staan een aantal appelbomen. De meeste appels verwerken we tot cider, mijn lievelingsdrankje. Het zijn verschillende soorten appels met verschillende tijden waarop ze rijp zijn. Daarnaast moeten we de onderste appels eerder plukken omdat ze anders worden opgegeten door de schapen die ook in de wei staan. Dit levert meer appels op dan we kunnen eten. Kortom, voordat het ciderfestival begint wordt er eerst appelstroop gemaakt.
Goede appelstroop maken is niet makkelijk en ieder jaar is er wel een nieuw leermoment.
Bijvoorbeeld: sapcentrifuge of ontsapper? De meeste opbrengst heb je met de sapcentrifuge. Wel is het aantal liters moeilijk in te schatten. Er komt veel schuim vrij, wat wel meetelt in de liters, maar voor hoeveel? … Lees verder »
Dit recept is een aangepast recept dat ik heb gevonden op Smulweb. Het is een heerlijk recept van Ruth Brock met als bijkomend voordeel dat je er behoorlijke aantallen eieren in kunt verwerken. Handig als je zelf kippen hebt.
Mijn man kookt graag, maar ik zoek vaak de recepten uit, die ik vervolgens (tot grote hilariteit van de kinderen) altijd een (klein) beetje naar mijn hand zet. Lastig voor mijn man, die altijd moet vragen wat ik heb veranderd. Vandaar deze eigen versie. … Lees verder »
In de week na kerst wilde ik wat met de restjes konijn maken en zocht een recept voor Valenciaanse paella. Het recept is wat aangepast omdat het konijn al bereid was. Naast de restjes konijn, kwam ook de, van de zelfgemaakte kippenragout overgebleven, bouillon goed van pas, omdat ik glutenvrij wilde koken en bouillon van een blokje dan geen optie is. … Lees verder »
Onlangs wilde ik met - van de kerstmaaltijd overgeblevenkonijn - paella maken. In ze supermarkt kon ik helaas geen kant en klare paellakruiden maken. Zelf maken bleek makkelijker dan gedacht. … Lees verder »
Laatst wilde ik paella maken met - van de kerst overgebleven - stukjes konijn. Ik vond een goed recept, maar kon in de supermarkt niet de benodigde Sofrito vinden. Dan maar zelf maken.
… Lees verder »
Wij wonen al (bijna) 40 jaar in Dordrecht en komen van Geleen (L), ofwel "Gelaen" in het Limburgs. Vooral mijn man blijft toch een Limburger in hart en nieren en daarom is hij erg blij met de kookboekjes "Recepten uit Limburg". Vaak krijg ik in de mail een voorproefje van hetgeen er in het laatste boekje staat. Deze keer was het de Gelaense goulash. Die moest natuurlijk worden getest.
En het was heerlijk! … Lees verder »
Als je vergeten bent stokbrood of toastjes te kopen. … Lees verder »
Zelf pepers kweken is erg leuk om te doen, maar zoveel pepers tegelijk eten als ze rijp zijn, is minder leuk. Vorig jaar heb ikze op het zuur gezet, maar ik merk dat er weinig recepten zijn waarbij je een zure peper gebruikt.
Drogen aan de lucht is een optie, maar wel schimmelgevoeliger. Dit jaar heb ik een dehydrator van een vriendin geleend om te kijken of het bevalt. … Lees verder »
Dit bijgerecht komt uit aflevering 10 van Koken met van Boven, mijn favoriete kookprogramma. … Lees verder »
Vorig jaar heb ik zuurkool van rode kool gemaakt. Volgens het recept uit het boek "Verrot lekker" van Christian Weij. Een succes, dus dit jaar meer kolen geplant, waaronder ook rode spitskool. Natuurlijk te veel om allemaal zuurkool van te maken. Vandaar de zoektocht naar andere recepten voor het verwerken van groente uit de moestuin. … Lees verder »
Jaarlijks gaan we bij de oom van mijn man appels plukken in Amby voor de te maken cider en appelwijn. Inmiddels dragen onze appelbomen ook al aardig maar het jaarlijkse plukfestijn, gekoppeld aan een weekendje Maastricht, houden we er graag nog even in. Over het algemeen plukken we onze appels tijdens het hakselen en persen van de appels uit het zuiden. Dit jaar zijn onze appels echter eerder rijp en om te voorkomen dat ze verloren gaan, maken we er appelstroop van. Ook lekker Limburgs. … Lees verder »
3 pruimenbomen, na elkaar rijp, dat gelukkig wel. Na pruimenjam, pruimenconfiture, pruimenchutney en pruimensap te hebben gemaakt, volgt hier een van de twee succesvol bevonden - uit verschillende bronnen samengestelde - recepten voor pruimenvlaai. Ik maak het deeg altijd voor twee vlaaien tegelijk in de broodbakmachine. Geen vieze handen van het degen en het is goed gerezen.
Zie voor de andere pruimenvlaai het recept "Pruimenvlaai met frangipane en verse pruimen" … Lees verder »
3 pruimenbomen, na elkaar rijp, dat gelukkig wel. Na pruimenjam, pruimenconfiture, pruimenchutney en pruimensap te hebben gemaakt, volgt hier een van de twee succesvol bevonden - uit verschillende bronnen samengestelde - recepten voor pruimenvlaai. Ik maak het deeg altijd voor twee vlaaien tegelijk in de broodbakmachine. Geen vieze handen van het degen en het is goed gerezen.
Zie voor de andere pruimenvlaai het recept "Pruimenvlaai met custard en kruimelen" … Lees verder »
Als je een eigen moestuin zijn de groentes altijd ineens in grote hoeveelheden klaar om te worden geoogst. Vlak voor die tijd zoek ik per groente zo veel mogelijk recepten op en bewaar deze in de verschillende kookboeken met de naam van de daarin verwerkte groentes uit eigen tuin. … Lees verder »
[color=rgba(0, 0, 0, 0.8)]Een pruimenchutney is verrassend lekker en eenvoudig te maken.[/color] … Lees verder »
[color=rgba(0, 0, 0, 0.8)]Teveel courgettes in de moestuin? Maak dan deze courgettetaart. [/color]
… Lees verder »
Het oorspronkelijke recept is met varkensvlees, maar omdat wij zelf schapen hebben en de ramlammeren "op wintersport gaan" (de vriezer), maken wij het met lamsvlees. … Lees verder »
Koken vind ik niet erg, maar verzinnen wat te eten wel. Daarom heb ik dit jaar een scheurkalender aangeschaft met iedere dag een recept. … Lees verder »
Mijn man is Limburger en niet gewend om paardenvlees te eten. Toch is het oerlimburgse zuurvlees van oorsprong van paardenlappen gemaakt. We hebben het uitgeprobeerd met paardenvlees van een Dordtse paardenslager en het was heerlijk. … Lees verder »
Tot verbazing van mijn man, wordt Limburgs zuurvlees van oorsprong gemaakt van paardenvlees. Paardenslagers zijn in Limburg echter met een kaarsje te zoeken. Zo niet in Dordrecht, ook al zijn er ook daar niet veel meer. … Lees verder »
nheerkens heeft nog geen restaurantrecensies.
nheerkens heeft nog geen artikelen geschreven.
nheerkens volgt nog geen andere Smulwebbers.
nheerkens heeft nog geen vrienden op Smulweb.