Ik kook graag, nieuwste interesse is Sous Vide. Hobby is Geocaching om buiten veel te zien. En gezelschapsspellen, m.n. diverse kaartspelen. Een voorliefde voor wijnen uit de Bourgogne en uit Spanje.
Dag mowi, dank je wel voor je reactie bij mijn recept "Pittige Indonesische hartige taart zonder kaas". Was de taart minder droog nu je kippendijtjes hebt gebruikt? Ik ben erg benieuwd.…
Lees verder
Hoi Mowi dankjewel voor het bewaren van de Aziatische rundergehakt balletjes in pindasaus. Geniet ervan mocht je het eens maken. Groetjes Lidy.
Lees verder
Hoi dankjewel voor het bewaren van de Kai Panang. Ik hoop dat je het lekker vindt mocht je het eens maken . Groetjes Lidy .
Lees verder
Dag mowi, ik lag net je reactie bij mijn recept "Salade-van-rode-bieten-met-knapperige-spekreepjes". Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Lijkt me heerlijk met de geitenkaas. Fijne avond nog…
Lees verder
Voor ons de lekkerste snert … Lees verder »
De veelzijdigheid van een airfryer is echt geweldig. Zo kun je een leuke taart maken van tortillas, weer eens iets anders dan de opgerolde versie.
Dit recept is voor een 5,5 ltr. airfryer bakblik. … Lees verder »
Dit is het resultaat van vaak proberen. Via bestaande pekelvlees, corned beef en pastrami recepten hier op uitgekomen. En de Sous Vide bereiding i.p.v. langzaamgarend in oven, crockpot of pan is geweldig.
Meer fotoos volgen. … Lees verder »
In mijn serie pokebowls... … Lees verder »
Ik bedenk momenteel heel veel mogelijke variaties op de populaire 'pokebowl'. Deze vinden wij erg geslaagd, een blijvertje. De genoemde gulashpasta kun je via het internet bestellen of kopen in spciaalzaken. De pasta is trouwens multi bruikbaar. In een zelfgemaakte rollade, gehaktballen etc. … Lees verder »
Net gezien in het AD. Wil ik een keer maken, dus bewaar ik het hier. … Lees verder »
Al een tijdje aan het proberen om zelf echt lekkere hummus te maken, omdat in de kant en klare zoveel zout zit. En, yippie, het is gelukt. Smaakt echt voortreffelijk. Belangrijk: gebruik de lichte tahin en echt goede olijfolie. (En dat is niet die van € 3,99 de liter...) … Lees verder »
Heerlijke salade, intens van smaak door veel authentieke Indonesische ingrediënten. … Lees verder »
Heerlijk! … Lees verder »
Echt alles kan in een bowl. Als de smaken maar bij elkaar passen. Verrassend! … Lees verder »
Wij eten graag 'hotpot'. Deze marinade is daarbij heerlijk als saus. Uiteraard ook bij gegrild vlees. … Lees verder »
Tja, als je net in het bezit bent van een airfryer, stroop je het internet af naar lekkere recepten... heb het wel enigzins aangepast. Wij houden wel van wat meer knoflook en pittig. … Lees verder »
Stond vandaag in het AD. Lijkt me heerlijk. Langoustines met mayonaise … Lees verder »
Ik had de laatste dag voor de vakantie nog 500 gram kleine tomaatjes over. Dit leek me lekker bij de kliekjes als o.a. humus, tapenade, yoghurt-munt-knoflooksuas, kaas, chorizo, eieren en stokbrood. Wat is eten toch genieten! … Lees verder »
Lekker bij mijn pittige versie van Izmir Köfte! … Lees verder »
Mijn man maakte vroeger vaak een köfte, waar hij het recept niet meer van heeft. Maar dit lijkt erop en is bij ons absoluut een blijvertje. … Lees verder »
Pastinaak. Een van die 'vergeten' groenten. Ik zag ze op de markt, en dacht: daar kan ik wat mee. Burgers! … Lees verder »
Dit recept heb ik verwijderd. … Lees verder »
Zelf voeg ik ook gember kurkuma pasta toe. (Zie het recept) Die maak ik regelmatig zelf. Voor een heerlijk pittige Aziatische bite. … Lees verder »
Daar wij nogal graag gember en kurkuma toevoegen aan gerechten en dranken, maak ik regelmatig een soort pasta van gember en kurkuma. Geeft zo'n heerlijke smaak aan veel gerechten en dranken. Sauzen, soepen, stoofpotten etc. En denk aan thee, verse sappen zoals sinaasappelsap en uit de sapcentrifuge zoals wortelsap, bietensap etc., waarmee je de heerlijkste combinaties kunt maken. … Lees verder »
11-10-2012 | Bezoekje aan mijn schoonouders. En dan zoeken we altijd iets origineels, honden welkom en makkelijk parkeren. aanwezigheid van Wifi stellen we ook…
13-06-2011 | Wij houden van Spanje, wij zijn gek op tapas, dus tijdens ons verblijf in Middelburg kon het niet uitblijven dat we dit restaurant een even gingen…
05-06-2011 | Aanleiding? Zin in een hapje Grieks tijdens onze weken in Middelburg. En deze was ons door vrienden aanbevolen.
04-06-2011 | Afgelopen donderdag gegeten bij restaurant Bandoeng. Een van de medewerksters waren we in Middelburg tegengekomen en zij was heel enthousiast (…