Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. misseliza

Heb je je mail gecheckt en je account geactiveerd?

Heel veel plezier op Smulweb!
Over misseliza  Stuur een bericht

Ik ben een allrounder, of het nu om de Scandinavische of Japanse keuken gaat: Ik heb interesse voor alle keukens. Daarnaast behoren slow food, RAW food, de professionele keuken, tafeldekken en decoratie, patisserie, chocolade en bonbons tot mijn interesses. Mooiste uitvinding Een heel klein stukje keukengereedschap, dat ik van een Engelse vriendin heb gekregen. Je haalt er een snijboon, ontdaan van beide uiteinden door. De draden zijn er dan afgesneden en de boon is verdeeld in prachtige, gelijkmatige lange repen. Wanneer de boon niet door het mes wil, gooi haar maar weg, want dan is hij ook na het koken nog hard en niet te eten. Het decoratieve effect van de snijboonrepen oogst telkens weer bewondering. Ik heb meer dan 100 kookboeken in de kast staan van mijn eerste kookboek van een Duitse huishoudschool, over het Groot Indonesisch Kookboek tot Recipies from Cephalonia, The Siora`s Cookbook met handtekening van de schrijver, en niet te vergeten Fantastic Cakes van Sue Mann Mijn levensmotto: Castigat ridendo mores, oftewel: Met lachen heb je succes, waar beleringen falen Heeft bewondering voor: Er zijn er meer die mijn bewondering verdienen en ook krijgen. Maar één die er echt uit springt is Gary Rhodes, Engelse topchef. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen, zo als hij de gevolgen van een zwaar ongeval heeft verwerkt. Als chef verdient hij vooral bewondering voor de manier waarop hij oude recepten in nieuwe glorie doet herleven en voor het feit dat hij veel met streekproducten werkt. Mijn allergrootste idool is echter mijn moeder (veel te jong overleden). Zij heeft ons de basis van het koken bijgebracht en de kunst, van een paar hele gewone ingrediënten een heerlijk gerecht op tafel te zetten, door het gebruikmaken van je fantasie. Mooiste quote: La table fermée, De moeder van een Franse vriend kondigde zo het natafelen met cognac en chocolade (en sigaren voor de heren) bij de open haard aan. Wanneer ik eraan denk gaat het jeugdsentiment op volle toeren draaien. Dan ruik ik de rook (die ik dan ineens lekker vind) en voel ik een knapperend vuurtje zijn warmte verspreiden. Ik proef de chocolade en de cognac en ik zie en hoor ons weer tot diep in de nacht discussiëren over sociale, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen. Tijd en haast waren toen geen items. Laatste uitdaging: Samen met mijn oudste zoon en heuse Winnie de Poeh taart maken voor de verjaardag van mijn oudste kleindochter. Er was een tijd dat ik mee mocht werken aan banketten en koude buffetten voor hooggeplaatste persoonlijkheden. Een leerzame en leuke ervaring. Ook heb ik veel gebakken en gekookt voor anderen. Ook nu vind ik het nog steeds leuk vrienden en familie te verwennen met `iets lekkers`. Het bereiden van een feestmaal is voor mij een feest (zelfs als ik tussendoor weleens zucht, dat ik het mijzelf aandoe) Persoonlijke tip: Met een fantasie en geduld kun je zelfs met een minimum aan ingrediënten een kostelijke maaltijd bereiden. Als je kookt moet je niet met je gedachten elders zijn.

Over misseliza  Stuur een bericht
Bekijk alle recepten van misseliza

misseliza heeft nog geen restaurantrecensies.

Bekijk alle artikelen van misseliza
  • nagerechten
    159 leden
  • Ovenschotels
    497 leden
  • rijstgerechten
    170 leden
Bekijk alle kookgroepen van misseliza
Top